Viikon vanha || Neuvolan kotikäynti

Tänään perjantaina vauva on viikon vanha. Hän on tullut heti hyvin tärkeäksi osaksi meidän perhettä ja me kaikki rakastetaan häntä ihan valtavasti. Viikon aikana tyttö on kasvattanut ruokahaluaan ja valveillaolojaksoja tulee päivittäin pari, kolme kappaletta. Suurimman osan ajasta hän kuitenkin tietysti nukkuu edelleen, mikä harmittaa ihan valtavasti kahta innokasta isoveljeä, jotka jo kovasti haluaisivat päästä siskon kanssa leikkimään. Minun mielestäni hän saisi olla vastasyntynyt vaikka ensimmäiset vuodet elämästään, niin ihana ja suloinen vauva hän on.

Tänään viikon vanhana me käytiin tekemässä ensimmäinen vaunulenkki tytön präniköillä Teutonioilla. Käveltiin aamulla nimittäin lasten kanssa torille kahvittelemaan mummun ja papan kanssa. Vaunut on ihan superhyvät, ja ihan voin sataprosenttisesti suositella niitä, jos on vaunut hankinnassa! Tästä pääsette lukemaan lisää meidän tytön kulkupelistä. Vaunulenkin lisäksi tyttö nukkui tänään ensimmäistä kertaa ulkona ja kävi ensimmäistä kertaa kylvyssä. Kaiken muun ”ekailun” lisäksi häneltä irtosi tänään napatynkä ja hän näki ensimmäistä kertaa mummia. Oikea ekojen kertojen perjantai meillä siis takana!

Neuvolasta kävi tänään terveydenhoitaja kotikäynnillä (eli ensimmäinen ”neuvolakäyntikin” sattui tälle päivälle). Ensin juteltiin synnytyksestä ja omasta voinnistani. Sen jälkeen käytiin läpi yleisesti miten meillä on mennyt, miten veljet ovat ottaneet siskon vastaan ja kuinka jaksan kolmen lapsen kanssa kotona, kun A on töissä. Kaikki on näiltä osin ihan kunnossa, joten siirryttiin pian sitten tytön juttuihin. Mitattiin päänympärys, punnittiin ja katsottiin heijasteet sekä ihon kunto. Lisäksi hoitaja tutki navan, josta soittelin neuvolaan jo alkuviikosta sen eritteiden ja hajun vuoksi. Pientä napasienen alkua saattaa olla tulossa, joten kävin apteekista hakemassa septidiniä ja sellaista sienen hoitoon tarkoitettua puuteria. Napatynkä sitten irtosikin kylvyn jälkeen, joten putsaaminen ja kuivaaminen on nyt huomattavasti helpompaa. Tytölle on tullut painoa mukavasti ja syntymäpainokin on jo ylitetty. Heijasteet olivat kunnossa ja ihon hormoninäppylät alkavat siistiytymään. Meillä on täällä kaikki siis ihan mallillaan ja seuraava neuvolakäynti on kuukauden ikäisenä 31.7.


Ensimmäisen neuvolakäynnin tiedot (suluissa 1vrk tiedot)

Päänympärys: 34cm (34cm)
Pituus: ei katsottu (48cm)
Paino: 2840g (2665g)
Iho: siisti (hormoninäppyä)
Somet

Posted by

Moikka! Olen Heidi, 27-vuotias bloggaaja, harrastevalokuvaaja ja kolmen lapsen äiti Pirkanmaalta. Blogini on kokoelma minulle tärkeitä asioita, kuten lapsiperhearkea, luonnonystävän teemoja sekä hyvinvointia käsitteleviä aiheita.

Vastaa