Vegaaniset meikit – Halloween -meikki ensimmäistä kertaa koskaan!

Me ei olla koskaan oikein juhlittu Halloweenia; ei olla käyty Halloweenjuhlissa tai järjestetty niitä itsekään. Parina viime vuonna Halloween on tullut meille hieman tutummaksi, mutta suurta kulutusjuhlaa emme siitä kuitenkaan kalenteriin tee; tietäjät tietää, että meillä ei juurikaan juhlita kotia koristellen (paitsi Jouluna) tai niin sanotusti ”tavaroiden kautta”. Tänä vuonnakaan emme itse järjestäneet pippaloita, mutta korvaamme pyhäinpäivän juhlimisen lauantaina Halloweenjuhlilla appivanhempieni luona. Kirkolliset juhlat eivät sovi meidän perheen aatteisiin, tästä olen aiemminkin blogissa maininnut. Halloweenin alkuperäinen ideologia on todella kiinnostavaa, sillä kuolleen ja elävän välinen raja on hyvin kiehtova aihe. Olen sielultani aika synkkä ihminen, ja rakastan välillä heittäytyä sellaiseen pimeään ja raskaaseen mielentilaan, se jotenkin saa omat inspiraationäppyläni nousemaan ja ajatukset taas kirkkaaksi. Se on varmaan yksi syy sille, miksi goottimaailma tuntuu niin omalta, ja myös Wicca -kulttuuri kiehtoo. Ja olisihan se ihan super jännittävää, jos jollain tasolla voisin koskaan saada yhteyden esimerkiksi edesmenneeseen isääni tai rakkaisiin isovanhempiini.

Ensimmäinen Halloween -meikki

Meikkaaminen on mulle sellainen joko tai juttu. Jos me ollaan menossa keikoille tai metallifestareille niin rakastan meikata tuntikausia ja antaa luovuuden kukkia, mutta arkena yleensä tyydyn kulmakynään, ripsariin ja ehkä huulipunaan. Alunperin, yli 2000 vuotta sitten, kun Halloweenia juhlivat muinaiset Keltit, niin maskien tarkoituksena oli hämätä kuolleista nousevia henkiä ja sieluja, ja siitä juontaa juurensa tämä nykypäivän maskeerauskulttuuri lokakuun viimeisenä päivänä. Mun mielestä se on tosi hauskaa! En ole itse ollenkaan hyvä meikkaamaan, jos verrataan ammattilaisiin, enkä ole koskaan aikaisempina vuosina edes yrittänyt tehdä minkäänlaista maskeerausta näin Halloweeniksi. Nyt kuitenkin some on täyttynyt niin upeista luomuksista tässä syksyn mittaan, että oli ihan pakko itsekin kokeilla.

Loin kaksi todella erilaista meikkiä, toinen on perinteinen Klovni -look ja toinen sitten hieman erikoisempi puolikas punainen kurpitsanaamio. Kumpaankin meikkiin käytin arvojeni mukaisesti vain vegaanisia tuotteita. Lapset ovat tottuneet meillä tällaiseen vähän erilaiseen metallimörköjen elämäntyyliin jo, niin heitä ei juurikaan nämä meikit hätkäyttäneet. Eveliinakin totesi Klovni -meikkiä tehdessäni, että voi vitsi äiti, kuinka sinä olet kaunis! Kauneus on katsojan silmässä, mutta olen kyllä ihan positiivisesti yllättynyt lopputuloksista. Klovni -meikistä halusin vähän vesivärimäisen, tavallaan itkun sotkeman meikin, joka kuvastaa ihmisen epävarmuutta hymyn ja positiivisuuden takana. Kurpitsameikkiä tehdessä en ajatellut mitään sen kummempaa syväluotausta, koitin vain parhaani mukaan matkia sen, mitä netissä näin. Kummastakaan meikistä en propseja ota itselleni, vaan ihan Googlettelin ”Cool Halloween Makeup” ja sillähän niitä löytyi.

Kumpaankin meikkiin käytin suosikkituotteitani:

Primer: Smashbox Photo Finish Primerizer

Meikkivoide: Zuii Organic Liquid Foundation meikkivoide sävyssä Olive Light

Puuteri: Lily Lolo viimeistelypuuteri translucent silk

Kulmakynä: Logona kulmakynä 02, brunette

Contour: Lily Lolo Contour Duo Sculpt & Glow

Highlight: Everyday Minerals Hint hohdepuuteri

Luomiväri: Lily Lolo luomiväripaletti Pedal To The Metal, ja siitä sävy Black Zinc

Eyeliner: Avril Organic Nestemäinen Eyeliner, musta

Huulipunat: Jeffree Star Cosmetics Velour Liquid Lipstick sävyssä Weirdo ja Zuii Organic Lux sävyssä Pout

Ripsiväri: Zuii Organic Volume Mascara, granite

Kurpitsameikin pohja: Zuii Organic Liquid Foundation meikkivoide sävyssä Olive Light, johon sekoitin Zuii Organic Classic hulipunaa sävyissä Classic Red sekä Siren.

Ihanaa perjantaita ja alkavaa viikonloppua! <3

Terkuin Heidi.

Somet

Posted by

Moikka! Olen Heidi, 27-vuotias bloggaaja, harrastevalokuvaaja ja kolmen lapsen äiti Pirkanmaalta. Blogini on kokoelma minulle tärkeitä asioita, kuten lapsiperhearkea, luonnonystävän teemoja sekä hyvinvointia käsitteleviä aiheita.

Vastaa