Vegaaninen Pumpkin Latte

Olin mieheni kanssa pari viikkoa sitten Tampereella viettämässä mun synttäreitä. Käytiin syömässä ja sen jälkeen haettiin Espresso Housesta jälkkärikahvit. Testasin ekaa kertaa ikinä Pumpkin Lattea, jota ei täältä meidän kotipaikkakunnalta taida mistään saadakaan. Mä rakastuin ihan täysin. Mullehan kelpaa ihan suodatinkahvi, jossa on tilkkanen Rainbown makeuttamatonta mantelijuomaa, eli en kahvien suhteen sinänsä ole kovin ronkeli. Toki meille ostan aina tiettyä kahvimerkkiä, Juhlamokkaa joko luomuna tai tummapaahtona, mutta erikoiskahveja en arkisin juuri kaipaa. Tai niin luulin, koska Pumpkin lattea tekisi nyt mieli juoda ihan joka päivä.

Pumpkin latte, tai näin suomalaisittain kurpitsalatte, sisältää syystalven perinteisiä makuja kuten kanelia, neilikkaa ja muskottipähkinää. Alunperin lämpimän mausteinen kurpitsalatte on luotu Amerikkalaisen kahvijätin Starbucksin toimesta, mikä ei lainkaan yllätä. Halusin kuitenkin luoda tästä herkusta sellaisen version, jota voi kotona itse keitellä hivenen kepeämmällä litrahinnalla, ja vegaanisena tietysti. En lähtenyt hakemaan/tilaamaan erikoiskaupasta kahvin päälle palmuöljytöntä vispiä, mutta sellaista voi halutessaan ostaa esimerkiksi Vegekaupasta tai Ruohonjuuresta, SoyaToo! Riisivispi on hyvä vaihtoehto, ja sopii varmasti ihan täydellisesti tämän herkun päälle!

Pumpkin Latte

1 annos / Vegaaninen, soijaton, gluteeniton

  • 2,5dl Vahvaa kahvia
  • 2dl Almond Breeze Barista Blend -mantelijuomaa
  • Pieni kurpitsa
  • 1tl Itsetehtyä Pumpkin Spice -maustesekoitusta (neilikkaa, kanelia, muskottipähkinää, kardemummaa)
  • 1rkl Sokeritonta vaniljasiirappia
  • Päälle esimerkiksi kauravispiä vaahdotettuna ja koristeeksi kanelia.

Valmista kurpitsasose keittämällä kuutioitua kuorittua ja siemenistä siistittyä kurpistaa vedessä, kunnes se on pehmeää. Soseuta kurpitsa ja lisää soseen sekaan hyppysellinen suolaa maun esiintuomiseksi. Keitä kahvia tarvittava määrä. Erikoiskahveja valmistettaessa kotona kannattaa suosia tummapaahtoista kahvia tai ihan espressoa, jotta kahvin aromi ei peity täysin muiden makujen alle. Kahvin tippuessa valmista esimerkiksi pieneen pilltipurkkiin Pumpkin Spice -sekoitus. Sekoita samassa suhteessa toisiinsa 2rkl neilikkaa, 2rkl kanelia ja 2rkl muskottipähkinää. Lisää mausteiden joukkoon vielä teelusikan kärjellinen jauhettua kardemummaa.

Kun kahvi on tippunut, on aika valmistaa latte. Vispaa valmiiksi kauravispi (tai muu valitsemasi vispautuva kasvipohjainen valmiste). Itse valmistin latten blenderissä, mutta kahvin valmistaminen onnistuu myös käsin tai vatkaimella vispaten. Kaada blenderiin kahvia, lämmitettyä Almond Breeze -mantelijuomaa, makusiirappia, 1-2rkl kurpitsasosetta sekä mausteet. Sekoita huolellisesti, kunnes latte on tasaista. Vaniljasiirapin voi korvata hyvin esimerkiksi agavesiirapilla.

Kaada juoma kauniiseen kuppiin ja koristele se kauravispillä sekä ripottelemalla päälle kanelia.

VINKKI: usein kasvipohjaisten vispituotteiden ohjeessa määritelty vispausaika on liian lyhyt, joten jatka vispaamista kärsivällisesti niin kauan, kunnes tuote on kuohkeaa. Kaura- ja soijavispit kannattaa aina vatkata jääkaappikylmänä. Itse olen kokenut Kasslinkin Kauravispin helpommaksi tuotteeksi, vaikka sekin toki sisältää pahamaineista kovetettua palmurasvaa.

Terkuin Heidi

Somet

Posted by

Moikka! Olen Heidi, 27-vuotias bloggaaja, harrastevalokuvaaja ja kolmen lapsen äiti Pirkanmaalta. Blogini on kokoelma minulle tärkeitä asioita, kuten lapsiperhearkea, luonnonystävän teemoja sekä hyvinvointia käsitteleviä aiheita.

Vastaa