VAUVATALO JOHANNA JA TEUTONIA BE YOU! ELITE 2017

Yhteistyössä Vauvatalo Johanna

Vauvatalo Johanna on Suomalainen, yli 30-vuotta toiminut lastentarvikkeiden erikoismyymälä. Heillä on liikkeet Espoossa kauppakeskus Sellossa, Tampereen Kalevassa sekä Turussa Paalupaikan talossa ja verkkokauppakin tietysti löytyy. Vauvatalo Johannasta löydät aivan kaiken vauva- ja lapsiarkeen tarpeellisen! Vauvatalo Johannan verkkokauppaan pääsette tästä linkistä: Vauvatalo Johanna. Uskallan ihan rehellisesti sanoa, että heidän valikoimansa on Suomen monipuolisin.
Olin etsinyt pitkään tytölle yhdistelmävaunuja, jotka olisivat nykyaikaisemmat ja ketterämmät verrattuna poikien vanhoihin yhdistelmävaunuihin. Olin tutustunut Teutonioihin jo useiden eri nettisivustojen kautta, ja pohdiskelin, että ostettaisiinko vaunut uutena vai käytettynä. Maaliskuussa matkustin Espooseen pitämään pöytää Blogikirppis & Pienet shoppailut -tapahtumaan, ja Vauvatalo Johannalla oli siellä myös ständi. Heillä oli siellä esillä uunituoreet Teutoniat, ja olihan niitä sitten ihan pakko käydä katsomassa. Rakastuin välittömästi, ja vaunut lähtivät matkaan samana iltapäivänä.

Teutonia BeYou! Elite 2017. Ensimmäinen sana, joka tulee mieleen näistä vaunuista on täydellisyys. Olen erittäin kriittinen vaunujen suhteen, koska niihin saa uppoamaan todella paljon rahaa. Lisäksi niiden tulee turvata lapsen kulkeminen ihan vastasyntyneestä saakka useita vuosia eteenpäin. En voinut kuvitellakaan voivani tehdä täysin rehellistä hehkutuspostausta mistään vaunuista. Näistä vaunuista en kuitenkaan edes keksimällä keksi mitään negatiivista sanottavaa.
Klassisen kauniit, kevyet, näppärät ja monipuoliset. Teutonioiden runkoon saa adaptereilla kiinni todella monet eri turvakaulomerkit: Cybex, teutonia Tario, Maxi-Cosi (mallit: Citi, Cabrio ja Pebble), kiddy (malli: evolution pro), Cybex (mallit: Aton 4, Aton Q ja Cloud Q) ja Britax-Römer (mallit: Baby Safe, Baby Safe Plus, Baby Safe Plus II ja Baby Safe Plus SHR II). Maxi-Cosi-, kiddy-, Cybex- ja Britax-Römer-adapterit taittuvat näppärästi rattaiden runkoa vasten. Monipuolisuutta lisää vaunuissa oleva hettoaisa, joka löytyy varmaan jo kaikista nykyaikaisista vaunuista. Se on itselleni tärkeä ominaisuus, erityisesti jos tarvitsee tuulen, auringonpaisteen tai vaikka hissiin mahtumisen vuoksi vaihtaa katselusuuntaa toiseen asentoon. Lisäksi näihin on saatavana runsaasti erilaisia lisävarusteita, kuten esimerkiki suuremmat, kiinteät pyörät, joiden avulla matka taittuu näppärämmin mm. lumessa, hiekassa tai metsässä. Lisätietoa varusteista löydät Teutonioiden kotisivulta: www.teutonia.com.
Vaunujen vakautta ja käyttömukavuutta lisää takapyörien erikoisjousitus. Vaunut ovat kokonaisuudessaan todella kevyet: kokonaispaino istuinosan kanssa on vain 15kg! Keveys takaa myös ketterän liikkeen, ja kulkumukavuutta vain lisäävät kääntyvät etupyörät, joita meidän vanhoissa vaunuissa ei ollut.
Erityismaininnan ansaitsevat jarrut. Superihanaa, kun jarrun saa päälle työntöaisasta ja vaunuissa on nyt myös hidastejarru! Tykkään käyttää kesäisin paljon ballerina -mallisia kenkiä ja ihan perus varvassandaaleita, ja monesti on jalkapöydän iho rikkoutunut jalkajarrua nostaessa sellaisilla kengillä.
Vaunut saa kätevästi muunnettua rattaiksi erillisen istuinosan ansiosta. Istuimen laatuun ja käyttömukavuuteen on panostettu esimerkiksi uudistuneilla viisipistevöillä ja pidemmällä makuuasennon pituudella. Istuinosan saa laskettua täysin vaakatasoon. Näin ollen ratasosaakin voi käyttää tarvittaessa myös aivan vastasyntyneellä ja pidempikin taapero mahtuu mukavasti vetämään siinä päiväunet. Istuin on muotoiltu ja pehmustettu todella mukavaksi, koekaniinina toiminut Eetu ainakin nosti peukut pystyyn istuimelle.
Meillä oli vaunuja ostaessa ketteryyden lisäksi vaatimuksena pieneen tilaan taittuminen ja työntöaisan säätömahdollisuus. Aisa tulee saada säädettyä minun 1,65 metrisen varteni lisäksi myös mieheni 1,86 metrin mittaiselle sopivaksi. Molemmat ominaisuudet löytyvät näistä vaunuista, ja meidän pikkuauto ja mieheni selkä kiittävät! 
Sain vaunuihin mukaan hoitolaukun, elämäni ensimmäisen sellaisen. Poikien vauva-ajat me käytettiin sitä liberon vihreää kassia, jonka sai synnäriltä napata matkaansa. Hoitolaukku tulee ihan takuuvarmasti kovaan käyttöön. Laukun saa kiinnitettyä työntöaisaan neppareilla, mutta se kulkeutuu myös kätevästi olalla leveän olkahihnan ansioista. Laukkua voi kantaa myös salkkumaiseen tapaan sen lyhyestä kantokahvasta. Hoitolaukku pitää sisällään paljon erikokoisia lokeroita, verkkotaskuja, pieniä ja suuria vetoketjullisia taskuja, pullopussin juoma- tai tuttipullolle, hoitoalustan sekä pienen pussukan esimerkiksi vaippoja tai muita irtonaisia hoitotarvikkeita varten. Värit ovat samat kuin vaunuissa, harmaa ja musta. Todella kaunis ja kätevä laukku, joka sopii äidin lisäksi myös isän olalle!
En malta odottaa, että pääsen työntelemään tyttöä näissä ihanuukissa. Vauvatalo Johannan verkkokauppakin on nyt viime päivinä ollut kovasti katselun alla, kun lääkäri varoitteli vauvan tulevan vähän suunniteltua aikaisemmin. Vielä olisi muutamia hankintoja tehtävänä, joilla ei kylläkään ole aivan tulenpalava kiire. Olisi kuitenkin ihanaa saada kaikki valmiiksi vauvaa varten, niin sitten hänen saavuttuaan voisi ihan vaan keskittyä siihen ihanaan vaaleanpunaiseen vauvakuplaan.
 Suuri kiitos Vauvatalo Johannalle! 

Vauvatalo Johanna, 
pienten puolesta.

2 thoughts on “VAUVATALO JOHANNA JA TEUTONIA BE YOU! ELITE 2017

Vastaa