Tiistai // My Day

Eilen oli kummallinen aamupäivä. Ei tarvinnut lähteä minnekään! Ei ollut lääkärikäyntejä, ei kauppareissua, ei postiinviemisiä, ei niin mitään. Oikein korostaakseni aamupäivän rauhallisuutta päätin, että nyt kyllä pysytään sisällä ja ollaan vaan.

Huomasin sängyssä maatessani aamulla, että mun kohtu on noussut todella selkeästi jo ylemmäs, ja ilmeisesti rakon ollessa täynnä, se oikein korostuu ja mun koko alavatsa on yhtä vuoristoa! Antti olisi halunnut antaa pikkusisarukselle halin, mutta sen ollessa mahdotonta hän tyytyi silittelemään ja suukottamaan Miniä vatsan päältä. Se oli tosi suloista, ja oikeastaan Antin ensimmäinen kunnollinen ”hellyydenosoitus” tulevalle pikkutyypille.

Nousin sängystä puoli kymmeneltä, kun A lähti koululle. Pojat oli jo syöneet aamupalan aiemmin, mutta tulivat vielä mun kaveriksi mutustelemaan pähkinöitä ja mustikoita. Ennen aamupalaa kylläkin meikkasin supermeganopeasti. En näe mitään pointtia laittaa edes ripsaria enää työpäivisin, koska hieron kuitenkin silmiäni väsymyksen vuoksi jossain vaiheessa!

Ero on hurja, vai mitä..
Näitä käytän arkimeikissä

Aamupalan jälkeen siivosin hetken aikaa ja menin sitten poikien kanssa leikkimään Ryhmä Hau -leluilla. Tämä on kyllä nyt sellainen hittijuttu meillä ja varmasti myös monilla muillakin, että oksat pois! Pojat osaa koirahahmojen nimet englanniksi ja suomeksi, ja he tietävät mitä ominaisuuksia kullakin on. Itse sain tänään olla Rolle, haha!

Puolenpäivän aikaan aloin laittaa ruokaa. Pojille ja A:lle tomaatilla ja basilikalla höystettyä makaronivuokaa ja mulle (ja pojille) kasapäin Chow Meitä, tofulla tietenkin. Olen ihan koukussa tuohon ruokaan, ja seuraavalla neuvolakäynnillä on painoa tullut varmaan jo ihan liikaa! Ruoasta puheen ollen, herkkulakko on sujunut todella hyvin. Mielitekoja ei ole ollut juurikaan, karkit on pysyneet kaupassa ja popcornit kaapissa. Kahvillekaan en kaipaa sitä makeaa niinkuin ennen, soijarahka, marjat ja sokeroimaton mysli ajaa sen asian kyllä loistavasti. Mulle on kyllä tullut nyt jokin ihmeellinen tarve syödä iltavuoron jälkeen vielä iltapalaa kotona, eikä se välttämättä jää siihen yhteen tai kahteen leipään. Oikeasti tulee sellainen PAKKO SAADA RUOKAA, kun pääsee töistä kotiin.

Pojat söivät reippaasti ja molemmat nukkuivat ruoan jälkeen pitkät päiväunet. Sillävälin mulla oli kauan odotettua kotilöhöaikaa. Ensin jumppasin lantionpohjan lihaksia ja tein kevyen käsitreenin. Koitin myös vähän venyttää niska-hartiaseutua, ettei migreeni innostuisi taas töissä. Sittenpä varasinkin sohvan viereen kalenterin, vauvan odotus -oppaan ja läppärin. Teki kyllä tosi hyvää nostaa jalat ylös ja olla hetki hiljaisuudessa ja rauhassa, iltavuorokin meni tuon lepohetken ansiosta vähän kivuttomammin.

Antti heräili päikkäreiltä vähän ennen kahta, juuri ennen kuin A kurvasi pihaan ja minä pihasta pois. Työpäivä oli tänään aika erikoinen. Päässä jomotti kummallisesti koko illan ajan venyttelystä huolimatta, mutta onneksi liitoskivut ei tänään vaivanneet niin paljon. Sen sijaan naurettiin töissä ihan hulluina vedet silmissä, ja varmasti tuli taas muutama elinvuosi lisää!

Olin kotona 22:30 ja A oli saanut pojat jo nukkumaan ja koti oli siivottu. Siistiin kotiin tuleminen iltavuorosta on mulle jotenkin tosi tärkeetä, se vaikuttaa ihan hurjasti mun mielialaan ja jopa seuraavaan aamuun. Mun töissä ollessa pojat oli pyytäneet isäntää rakentamaan leikkilelukaupan. Miehet oli sitten yhteistuumin kasanneet lasten tuoleista kaupan hyllyt ja dublotalon lokerollinen seinä toimitti kassakoneen virkaa. Pojat oli pakanneet ostoksensa muovipussiin ja maksaneet ne kolikoilla. Ihanaa kun lapset on niin luovia! Näitä päivän tapahtumia on ihan parasta kuunnella iltasin, tulee niin rauhallinen ja hyvä mieli siitä, että pojat nauttii molempien vanhempien seurasta tasapuolisesti.

Iltapalaksi hurautin vielä mango-pinaattismoothien. Toivottavasti ehdin pitää tälläisia rauhallisia päiviä vähän usemmin nyt raskausaikana. Tuntuu, että kaikki ylimääräinen vaikuttaa sekä migreeniin että liitoskipuihin, ja varsinkin energiatasoihin. Huomenna A:lla on vapaapäivä koulusta, joten ehdin käydä hoitamassa asioita kaupungilla. Torstaina on taas työterveyslääkäri migreeniin liittyen ja sitten onkin jo perjantai! Viikot menee ihan hurjaa vauhtia eteenpäin.

Somet

Posted by

Moikka! Olen Heidi, 27-vuotias bloggaaja, harrastevalokuvaaja ja kolmen lapsen äiti Pirkanmaalta. Blogini on kokoelma minulle tärkeitä asioita, kuten lapsiperhearkea, luonnonystävän teemoja sekä hyvinvointia käsitteleviä aiheita.

3 thoughts on “Tiistai // My Day

  1. Onpas sulla kiva blogi, nyt vasta löysin 🙂 Jäänkin seurailemaan, itselläni on myös laskettu aika heinäkuussa, toista lasta odotan. :)emmikoni.blogspot.fi

Vastaa