TERASSI 2017

Meillä on toiveissa rakentaa takapihan terassi kokonaan uusiksi vuoden päästä kesällä. Tälle vuodelle sitä ei budjetoitu, eikä se oikein vauvahulinassa olisi nyt ollut mahdollistakaan. Sen sijaan tehtiin pieniä juttuja, joilla saatiin terassi edes jollain tapaa viihtyisämmäksi, erityisesti ajatellen niitä heinä-elokuun nimiäisiä. 

Lähdettiin liikkeelle pohtimalla, mitä tehtäisiin kallellaan olevalle näköesteaidalle. Se ei ollut kiinni missään muualla kuin maahan taotuissa metallijaloissaan, ja se sijaitsi aivan pienen takapihamme takarajalla. Päätettiin istuttaa rajalle marja-aroniaa ja siirtää aitaelementit kiinni olemassaolevaan terassiin. Appiukolle suurkiitos avusta! Nyt piha näyttää pienemmältä, mutta näin aita pysyy siististi pystyssä ja pensastaimet saavat rauhassa kasvaa aidan toisella puolella. Aidan siirron jälkeen pesin sekä aitaelementit että terassin, ja nyt koiranpissan haju on poissa.

Terassin vasemmalla reunalla kasvoi muhkea ja todella laajaksi ja huonokuntoiseksi levinnyt pensasaita, joka toimi näköesteenä naapurin pihaan. Naapurit leikkasivat oman aitansa ja samalla ystävällisesti myös meidän välissä olevan aidan. Siitä onkin jo lähtenyt kasvamaan terveemmän näköistä versoa. Ostettiin väliaikaiseksi näköesteeksi tälle kesälle sille sivulle nyt sivumarkiisi, jonka saimme melko näppärästi kiinnitettyä aitaelementtiin. Sivumarkiisin saa tarvittaessa suljettua, ja nyt sateiden vallitessa se onkin suojassa kotelossaan.

Pihan oikealla laidalla meillä kasvaa jättikokoinen villivadelmapensas, jota vain harvennettiin ja siistittiin vähän, se toimii näköesteenä oikeanpuoleisiin naapureihin. Lisäksi viime kesänä istuttamaani kukkapenkkiä laajensin hieman ja koitin istuttaa siihen vielä kukkia, mutta ne taitaa itää vasta ensi kesänä. Jos itävät ollenkaan, nuo meidän reippaat apulaispojat ja apulaiskoira nimittäin kävivät jo mylläämässä penkin ylösalaisin tässä yksi päivä, haha!

Pihaa rajattiin vielä melko hepposesti maahan tökätyllä verkkoaidalla, jottei koira lähtisi pihasta ja juoksisi tuhoamaan aitataimia. Se ei nyt ole mikään maailman kaunein ratkaisu, mutta ajattelin siihen aidan vierukselle ostaa ruukkutuijia tai jotain runsaampia ruukkukukkia.

Eilen pääsin vihdosta viimein itse terassin kimppuun. Meille tuli Tokmannista tilattu puutarhakalusteryhmä postin kyydillä (myöhässä) yhdeksän aikaan illalla. Tiesin, että aamulla alkaa sataa, ja sadetta tulee kestämään nyt ihan hyvän aikaa, mutta olihan ne pakko sitten vielä yötä vasten koota ja sisustaa koko terassi sinne jo hankituilla somisteilla, edes sen yhden illan ajaksi. Sohvaryhmän kokoamiseen meni noin tunti. Sen lisäksi kokosin sinne sivupöydän ja sistustin terassin tyynyillä, huovalla, kynttilöillä, valoilla ja kukilla. Osa näistä on hankittu kirppareilta, koska kierrätys kunniaan! Erityisen ihana kirppislöytö oli Vallilan ja Finlaysonin tyynyt. Kun terassi oli valmis, kuvasin sen ja sitten istuskelin koiran ja kissan kanssa fiilistelemässä lämpimässä kesäyössä muutaman tunnin. Kolmen aikaan alkoi jo olla sadetta ilmassa, joten vein kaiken ylimääräisen tavaran sisälle ja suojasin kalusteet puutarhakalusteiden suojapeitteellä. Toivottavasti sadetta ei nyt ihan viikkotolkulla kestäisi, tahdon nauttimaan ihanista kesäilloista ystävien ja perheen kanssa. Ja tietysti vauvan. 

3 thoughts on “TERASSI 2017

Vastaa