Tavoitteet vuodelle 2020

Ihan mahtavaa tammikuun ensimmäistä päivää kaikki! Toivottavasti kaikkien vuodenvaihde sujui rauhallisesti ja iloisissa merkeissä. Me juhlittiin uutta vuotta oman perheen kesken ihan kotosalla, syötiin herkkuja ja käytiin lenkillä katsomassa muiden raketteja. Mä en kuitenkaan kannata yksityishenkilöiden ilotulituksia, käy sääliksi pauketta pelkääviä eläimiä ja känniääliöiden raketti-ilojen sivutuotteena vahingoittuneita ihmisiä. Meidän onneksi Jokke ja Eemeli eivät pelkää pauketta ollenkaan, mutta silti tuntuisi jotenkin juhlavammalta ja järkevämmältä, jos kunta esimerkiksi järjestäisi yhteisen ilotulituksen halukkaille. Muuten tykkään kyllä fiilistellä uutta vuotta, onhan se aina iso juttu, kun vuosi vaihtuu. Nyt vielä erityisesti, kun siirryttiin kokonaan uudelle vuosikymmenelle!

Mä olen joka vuosi tehnyt itselleni jonkinlaisia tavoitteita uudelle vuodelle. En ehkä niinkään lupauksia, vaan sellaisia etappeja, joita tavoitellen sitten asetan itselleni tehtäviä koko vuodelle. Viimevuonna annoin itselleni uudenvuodentavoitteeksi sen, että vuoden loppuun mennessä olen päässyt yli epävarmuuksistani ja muista omaan päänsisäiseen hyvinvointiin liittyvistä asioista, ja onnistuin siinä. Se vaati kovasti ajatustyötä ja palaamista epämiellyttäviin ja pelottaviinkin muistoihin menneisyydessä, mutta pikkuhiljaa, kuukausi kuukaudelta asiat loksahtelivat pikku hiljaa paikoilleen. Tälle vuodelle toivon tietysti sitä, että pystyn jatkamaan tätä työstämistä yhä ja ylläpitämään hyvää mielenterveyttä vastakin.

Tälle vuodelle tavoittelen lähinnä sisällöntuotantoon liittyviä asioita, hyvien ja positiivisten asioiden levittämistä ympärilleni sekä perheen yhteisen ajan lisäämistä. Kaikki tavoitteeni ovat realistisia ja toteutettavissa, joten odotan innolla kaikkea, mitä vuosi 2020 tuo tullessaan!

Sisällöntuotannon tavoitteet

Blogi. Haluan kasvattaa blogiani mahdollisimman paljon vuonna 2020. Tähän tavoitteeseen pääsen suunnitelmallisuudella ja pitkäjänteisyydellä. En ole määritellyt itselleni mitään tiettyä lukijamäärää, koska en halua väkisin houkutella kohderyhmän ulkopuolisia ihmisiä blogiin esimerkiksi huonosti valittujen tuotearvontojen tai muun epäolennaisen sisällön ansiosta. Haluan, että mun blogiin löytävät ne, joita mun sisältö oikeasti kiinnostaa.

1. Olen tehnyt koko vuodelle sisältösuunnitelman, ja postausideoita on jokaiselle kuukaudelle merkitty kalenteriin.

2. Julkaisutahdin kasvattaminen ja säännöllistäminen. Postaan blogipostauksen 3-4 kertaa viikossa.

3. Ajanhallinnan parantaminen. Tällä hetkellä minulla on päivisin aikaa työstää blogia, sillä emme luovu lasten hoitopaikasta, vaikka työprojektini päättyy tässä kuussa. Hoitopaikka meinasi jäädä kokonaan saamatta syksyllä, sillä meidän kunnassa on niistä pulaa tällä hetkellä. Mielestämme tässä tilanteessa on järkevää pitää hoitopaikka, se helpottaa myös uuden työpaikan hakemista ja antaa minulle myös mahdollisuuden tehdä näitä some- ja sisällöntuotantojuttuja sekä ottaa vastaan enemmän freelancerkeikkoja.

4. Blogin teeman yhtenäistäminen. Blogipostausten lisääntyessä tulette huomaamaan teeman rajautuvan perheblogin sisällä yhä enemmän myös vegaanisuuteen ja ekologisiin teemoihin. Tulen ottamaan kantaa myös muihin yhteiskunnallisiin aiheisiin enemmän.

YouTube. Jos joku ei vielä huomannut, niin perustin YouTube -kanavan joulukuussa. En tavoittele sillä kuuluisuutta ja tuhansia seuraajia, vaan haluan dokumentoida meidän arkea ja puhua mulle tärkeistä aiheista. Tavoitteena kanavan osalta on se, että saisin sen ympärille rakennettua verkoston, ”perheen”, joka pystyy samaistumaan tai muuten viihtymään meidän ja toisten samanhenkisten ihmisten seurassa.

1. Sisältö. Kuvaan säännöllisesti, harjoittelen editointia ja julkaisen uuden videon vähintään kaksi kertaa kuukaudessa.

2. Verkostoituminen. Pyrin verkostoitumaan muiden aloittelevien tubettajien kanssa.

3. Omien ennakkoluulojen voittaminen. Mun täytyy opetella ajattelemaan ”mä pystyn tähän” asenteella enemmän kuin ”tulikohan tästä ees hyvä” asenteella.

Hyvän jakaminen

Tänä vuonna aion osallistua vähintään kahteen hyväntekeväisyyskampanjaan ja puhua enemmän tärkeistä asioista, kuten eriarvoisuudesta, ilmastonmuutoksesta ja eläinten oikeuksista.

Perhe

Tänä vuonna haluan keskittyä enemmän perheeseen kuin viime vuonna. Haluan antaa enemmän aikaa lapsille ja viettää enemmän kahdenkeskistä aikaa myös miehen kanssa. Aion sanoa enemmän ”Joo!” ja vähemmän ”ei nyt ehdi”. Uskon, että lasten hoitopaikan pitäminen myös lisää meidän yhteistä aikaa, koska pystyn jäsentelemään omaa ajankäyttöäni koulujuttuihin tai omiin prokkiksiin tehokkaammin lasten ollessa hoidossa. Lapset tulevat edelleen olemaan hoidossa vain osa-aikaisesti, eli 4-5 tuntia 4 päivää viikossa, se on tuntunut hyvältä tuntimäärältä tähän saakka. Eetu aloittaa syksyllä eskarin, ja senkin vuoksi on nyt tärkeää ottaa kaikki ilo irti tästä ajasta. Eskarin alettua kaikki muuttuu taas vähän, ja Eveliina jää ehkä yksin päiväkotiin. Haluan, että ennen tätä muutosta me ollaan oikein ylikyllästetty lapset meidän seuralla, jotta eskariin ja isompien ryhmään siirtyminen sujuisi sitten rennommin mielin.

Sellaisia tavoitteita mulla olisi tälle vuodelle. Oletko sä tehnyt uudenvuodenlupauksia tai asettanut itsellesi tavoitteita uudelle vuodelle?

Vuoden ensimmäisin terkuin

Heidi

Somet

Posted by

Moikka! Olen Heidi, 27-vuotias bloggaaja, harrastevalokuvaaja ja kolmen lapsen äiti Pirkanmaalta. Blogini on kokoelma minulle tärkeitä asioita, kuten lapsiperhearkea, luonnonystävän teemoja sekä hyvinvointia käsitteleviä aiheita.

Vastaa