RASKAUSVIIKKO 29 | VIIMEINEN RASKAUSKOLMANNES

Mihin aika on oikein humahtanut! Vastahan sain raskaustestiin kaksi viivaa, painin pahoinvoinnin kanssa ja varailin aikaa alkuraskauden ultraan. Nyt ollaan jo viimeisellä kolmanneksella matkalla kohti viisihenkistä perhettä.
Raskausviikko 29. Raskautta kulunut 196 päivää eli 70%. Matkaa tilastollisesti jäljellä 84 päivää, 12 viikkoa, kolme kuukautta. Tällä viikolla vauva on kasvaa keskimäärin 35 senttiseksi ja 1,26 kiloisesta 1,4 kiloiseksi. Tytön painoarvioksi tuli tiistaina 1130g, joten aika tarkasti hän seuraa näitä keskiarvokäyriä. Tyttö on itseasiassa suurempi tällä hetkellä kuin kumpikaan pojista vastaavilla viikoilla, haha! <3 Alla tytyn raskauskolmannekset ja vastaavat raskausviikot edellisessä raskaudessa.
2013-2014
Maanantai 11.7.2016 muutti minua, meitä, pysyvästi. Odotus ja onni vaihtui suureen suruun. Elämä oli otettu pois pienestä ihmisalusta. En usko, että voisin koskaan unohtaa tai edes hyväksyä sitä tunnetta, kun kuulin raskauden menneen kesken. Onneksi pitkä ja piinaava loppukesä meni lopulta ohi ja koitti syksy. Rakkauden täyteinen ihana, täydellinen, syksy aamupahoinvointeineen. Elämä on ihmeellistä, välillä se repii sielua verille ja seuraavassa hetkessä antaa kauneimman lahjan, mitä voi toivoa.
Tämä raskaus on ollut niin henkisesti kuin fyysisestikin raskain kaikista. Olen pelännyt pienen puolesta todella paljon. Kroppa ei meinaa kestää ja nyt vielä on vaarana tytön ennenaikaisuus. Vauva on täysiaikainen raskausviikolla 37+0, siihen on matkaa vielä 9 viikkoa. Keuhkojen kannalta jokainen viikko on kotiin päin, mutta toivon, että päästäisiin edes 35. viikolle. Nyt on pakko alkaa hölläämään vauhtia, keskittymään viimeisiin hankintoihin vauvaa varten ja huolehtimaan itsestäni ja vauvasta erityisen paljon. Päätimme katkaista poikien päivähoitosopimuksen tähän kuuhun, koska olen itse loppuraskauden kotona ja haluan antaa pojille kaiken mahdollisen huomion ja ajan, jonka pystyn ennen vauvan syntymää. Raskautta kontrolloidaan neuvolan lisäksi nyt äitiyspoliklinikalla, joten voin olla niin rauhallisin mielin kuin tässä tilanteessa voi. Päivä kerrallaan eteenpäin. <3

2 thoughts on “RASKAUSVIIKKO 29 | VIIMEINEN RASKAUSKOLMANNES

Vastaa