Raskausviikko 23+0 || 4. neuvolakäynti

Tällä viikolla vauva on noin 28cm pitkä ja painaa noin puoli kiloa. Hän kasvaa hurjaa vauhtia, painoa kertyy keskimäärin reilut 100g viikoittain! 

Tällä viikolla on ollut enemmän kipuja kuin edellisillä. Tiistaina olin koko illan sellaisella työpisteellä, joka on ehkä kaikkein vähiten sopiva juuri nyt, paljon kyykistelyä ja kumartelua. Supistuksia on tullut tiistai-illasta saakka jälleen vähän enemmän ja liitoskivut ovat ajoittain todella voimakkaat. Eilen pääsin onneksi toisiin hommiin, kiva kun töissä kuuntelevat toiveitani. Supistusten aiheuttama kipu tuntuu lähinnä sektioarven ”takana” vhlaisuina sekä paineentunteena lantiossa. Toivon, että voisin ainakin pari kuukautta vielä olla töissä ihan normaalisti. Onneksi kohdunkaula ei ole entisestään lyhentynyt eikä minkäänlaista avautumista ole tapahtunut. Myöskään veristä vuotoa ei ole enää ollut, istukka kun on jo nousemassa pois kohdunsuulta.Kävin maanantaina rv. 22+3 neuvolassa hoitajalla 4. kertaa. Oma terveydenhoitajani oli poissa, mutta pääsin ihan yhtä mukavalle hoitajalle. En vain jotenkin kehtaa kaikista mieltä painavista asioista puhua monelle eri hoitajalle. Paino on alkanut nousta jälleen, ja olen vihdoin plussalla lähtöpainoon nähden. Hemoglobiini sen sijaan on roimassa laskussa, ja romahtanut kolmessa kuukaudessa melkoisesti. Käytän nestemäistä rautalisää, nyt aluksi hieman suuremman annoksen, jota sitten pienennän, kun hemppa lähtee nousuun. Mitattiin ensimmäistä kertaa myös sf-mitta ja sain raskaustodistuksen sekä joitain Kelan lappusia. Hain jo äitiysrahaa, äitiysavustusta sekä lapsilisää, en uskalla jättää ihan viime tippaan jos Kelan kiireongelmat tosiaan jatkuvat kesään saakka.

Paino: +1,3kg, 
Muutos: +276 g/vk  
Verenpaine: 116/77
Pissa: Puhdas
Vauvan syke: + (155)
Vauvan liikkeet: ++
Hb: 98 
SF: 17,5cm

Outoja raskausoireita on alkanut ilmaantua nyt keskiraskaudessa. Esimerkiksi iltapäiväturvotus on mulle ihan uusi juttu. Aamulla ja illalla ei turvota, mutta iltapäivästä olen ihan pöhöttynyt ja kasvot ovat turvoksissa. Juon reilusti vettä joka päivä, joten en ymmärrä mistä se voi johtua. Hoitajan mukaan ihan normaalia kylläkin. Lisäksi kasvot kukkivat, kulmakasvojen ja silmäluomen välinen iho hilseilee ja kädet ovat ihan rutikuivat ja punaiset rasvauksesta huolimatta. En muista, että kumpaakaan poikaa odottaessa olisin saanut keskiraskaudessa vielä uusia raskausoireita, kyllä ne taisivat silloin painottua sinne alkuraskauteen. Huonosta hempasta johtuen olen aika väsynyt ja varsinkin iltavuorot ovat tuntuneet tosi raskailta, sen lisäksi vähän huimaa ajoittain.

Mieliala on pysynyt hyvänä ja uskokaa tai älkää, mutta poikien riehuminen ei enää ihan niin paljon kiristä ruuvia! Odotan todella innolla ylihuomista blogikirppistä ja myyntiin tulevat tavarat alkavat olla kasassa. Aion tuoda sinne myyntiin myös meidän ORA -merkkiset yhdistelmävaunut. Jos niitä ei siinä myyntipöydän vieressä näy niin olen jättänyt ne autoon säilöön, etteivät vie liikaa tilaa. Jos olette kiinnostuneet niistä, niin tulkaa rohkeasti kysymään tai laittakaa vaikka sähköpostia osoitteeseen sinaoletaurinko@gmail.com! Hintaa en vielä ole päättänyt, mutta varmasti alle 50€ lähtee. Muistaakseni yhdestä renkaasta puuttuu tulppa, mutta tarkistan vielä tässä viikonlopun aikana. Muuten ovat tosi siistit ja täysin ehjät vaunut, täällä vaan tällainen höpsähtänyt äiti kaipaa jotain tyttömäisempää. 🙂

Somet

Posted by

Moikka! Olen Heidi, 27-vuotias bloggaaja, harrastevalokuvaaja ja kolmen lapsen äiti Pirkanmaalta. Blogini on kokoelma minulle tärkeitä asioita, kuten lapsiperhearkea, luonnonystävän teemoja sekä hyvinvointia käsitteleviä aiheita.

2 thoughts on “Raskausviikko 23+0 || 4. neuvolakäynti

  1. Hei! Me päätettiin, että ei oteta äitiyspakkausta :). Poikien vanhoista vaatteista löytyi sen verran sukupuolineutraaleja vaatteita, että tarvetta lisävaatteille ei ole, lisäksi esikoisen pakkauksesta on vielä makuupussi ja toppahaalari tallessa. 🙂

Vastaa