22. RASKAUSVIIKKO


 
 

Raskautta takana 52,9%, eli 148 päivää. Raskautta jäljellä 132 päivää. Äitiysloman alkuun aikaa 96 päivää eli 3kk ja risat. Vauvalla on jo pienenpieni mahdollisuus säilyä hengissä, jos hän syntyy 1-2 viikon päästä. Rakenneultraan aikaa 4 päivää!

 
Viime torstaina kävin siellä äitiyspoliklinikalla aamupäivästä. Jännitin käyntiä tosi paljon koko alkuviikon, ja olin iltavuorojen takia vielä ekstraväsynyt. Tästä syystä blogin jätin ihan suosiolla taka-alalle ja keskityin pitämään pään kasassa. Äitiyspolilla minut vastaanotti ensin hoitaja. Täydennettiin tietoja ipana -tietokantaan ja mitattiin verenpaine. Se oli alhaisempi kuin koskaan tämän raskauden aikana, ja sitäkin aletaan nyt sitten tarkkailla. Mulla on kyllä ollut jonkinverran huimausta, mutta ajattelin sen johtuvan iltavuoroista ja energiavajeesta.
Hoitajan kanssa aikani jutusteltuani pääsin lääkärin huoneeseen. Hän oli ihanan rempseä ja iloinen nuorehko naislääkäri. Tutkailtiin endometrioosikudosta ja istukkaa ultralla. Lisäksi hän ultrasi vauvaa tosi pitkään ihan muuten vain, vauvalla kun oli niin mahdottoman hauskat puuhat meneillään! Hän loikoili kohdussa poikittain ja venytti jalkojaan aivan tikkusuoraksi ja sitten heilutteli jalkateriään. Kohta hän jo pyörähti ihan toisinpäin ja meni kippuraan. Kasvojaan Mini ei tällä kertaa suostunut näyttämään, mutta pieniä käsiä ja jalkoja saatiin ihailla sitäkin enemmän.
Istukka on tosiaan ihan kohdunsuun reunalla edelleen, joten pääsen vielä huhtikuun 18. päivä kontrolliin siitä. Sairauslomaa lääkäri olisi kirjoittanut pyytäessäni, mutta hän kuunteli toivetani ja saan jatkaa töissä niin pitkään kuin siltä tuntuu. Vaikka supistuksia on vielä tullut, niin ne eivät kuitenkaan ole töissäollessa voimistuneet eikä istukka ole enää vuodellutkaan. Lantion ja lonkkien kipu johtuu endosta ja osa niistä on luultavasti myös ihan tavallista liitoskipua. Ihanaa, että he ottavat huoleni ihan tosissaan, vähän jännitin sitä aiempien äitiyspolikokemusten vuoksi. Tuolla huhtikuun käynnillä luultavasti jo puhutaan synnytykseen ja edellisen synnytyksen keisarileikkaukseen liittyvistä asioista. Saan kuulemma silti vielä erillisen käynnin synnytystapa-arvioon, koska Eetu olisi ilman hätäsektiotakin syntynyt syöksysynnytyksellä. Se vähän jännittää, että kuinkahan nopeasti tämä sitten tulee ja kuinka aikaisin.
Viime viikolla olin ihan kamalan huonolla tuulella, ja se kyllä kolhaisi omatuntoa aika reippaasti. En yhtään tiedä johtuiko kiukutteluni stressistä, mutta toivottavasti ensiviikko sujuisi sitten vähän paremmin. Olenkin nyt tämän viikonlopun ihan yksin kotona, koska A ja pojat lähtivät Töysään papan kanssa isomummun ja isopapan hemmoteltaviksi! Tekee varmasti ihan hyvää kaikille, pojat saavat hauskan viikonlopun, A:n ei tarvitse kestää minun oikutteluani pariin päivään ja saan itsekin rauhoittua ja levätä oikein huolella. On jo ihan hirmunen ikävä koko porukkaa, ja jotenkin tosi outoa olla täällä hiljaisuudessa. Mutta koitetan nyt parhaani mukaan ottaa tästä kaiken hyödyn irti!
Nauttikaa tekin viikonlopusta ja viikonlopputyötä tekeville isot tsemppihalit täältä!

Vastaa