Raskausviikko 19+0 ja kuvia kuluneelta viikolta


Raskautta kulunut 47,5%, eli 133 päivää, 147 päivää jäljellä. Puoliväliin tasan viikko. Rakenneultraan aikaa 18 päivää. 
Kulunut viikko oli ehkä raskain tähän mennessä. Supistuksia on tullut melko tiuhaan levosta huolimatta, ja ne ovat alkaneet aiheuttaa lievää paineentunnetta kohdunsuulle. Pelkkä tunne ei välttämättä merkitse mitään radikaalia raskauden etenemistä ajatellen, mutta se on inhottavaa. Kaikesta huolesta huolimatta olen edelleen superonnellinen ja kiitollinen tästä raskaudesta. Oli ihanaa nähdä pieni rakas taas ultrassa hyvinvoivana, ja jokainen tuntemani potku on kullanarvoinen.

Paino on lähtenyt nousuun, mikä on ihan hyvä juttu. Vaikka turvotuksetkin meinaavat nyt vähän puskea päälle, niin olo on kyllä terveempi, kun on saanut painon taas noususuhdanteiseksi.
Liitoskipuja on ollut edelleen jonkin verran. Nyt ne vaivaavat lähinnä maatessa, kun yritän kääntää kylkeä. Muuten niistä ei ole juurikaan haittaa.
Mieliala on pysynyt hyvänä, mutta edelleen meteliä ja riehumista on jotenkin erityisen vaikeaa sulattaa. Mitään kummallisempia kiukunpuuskia tai mielialanvaihteluita ei ole ollut.
Ne klementtiinit.. Mikä ihme siinäkin on, että niitä on pakko nousta syömään melkein joka yö?

Kovasti odotan sitä äitiyspolikäyntiä, johon ei muuten ole vieläkään tullut kutsua. Odotan innolla ja kauhulla myös rakenneultraa. Vaikka tiedän kaiken olevan hyvin, niin jostain silti kumpuaa se ajatus, että entä jos ei olekaan? Pitäisi ehkä nyt vaan luottaa omaan kehoon ja antaa tulla mitä on tullakseen. Aion kyllä vaatia kaikki tarpeellisiksi kokemani käynnit sen istukan sijainnin osalta, ja kysellä seuraavalla neuvolakäynnillä jo synnytystapa-arvion aikataulusta. En haluaisi odottaa ihan sinne 36. raskausviikolle, koska meillä on pojatkin tulleet sen verran aikaisin ja nuorempi vielä melkoisella vauhdilla. Jos saisi edes jonkinlaisen kontrollin ennen 35. raskausviikkoa, niin olisin jo tyytyväinen. Mutta taitaa mennä sitten yksityisen hommiksi ne.

Viime viikon oleilin tosiaan kotona ja yritin ottaa niin rauhallisesti kuin kahden alle viisivuotiaan kanssa voi ottaa. Lepäilin päiväkseltään, välttelin suuria siivouksia ja ulkoillessa YRITIN löntystellä hissukseen (mies sai kyllä pariin otteeseen huomauttaa juoksuaskelista).


Tänään perjantaina kävin Helsingissä erinäisten juttujen takia ja jäin muutamaksi tunniksi vielä kuvailemaan ja ihmettelemään kaunista helmikuista pääkaupunkia. Sää oli harmaa kuin mikä, mutta oli ihanaa viettää hetki ihmisvilinässä, jossa kukaan ei tunnistanut. Kävelin pienen lenkin Senaatintorin kautta Kaisaniemenrantaan ja rantaviivaa pitkin takaisin Rautatieasemalle. Kävin kahvilla Robert’s coffeessa ja nautiskelin omasta pienestä hetkestäni.

Viikko oli kaiken kaikkiaan ihan kiva, vaikka sairausloma vetää vähän mieltä matalaksi. Kuinka se onkaan niin, että sairauslomalla ollessa stressitaso voi olla korkeampi kuin työpäivinä? Onneksi meille töissä ollaan kannustavia ja työnjohto ei ole antanut minulle minkäänlaista aihetta potea syyllisyyttä, vaikka tottakai yhden poissaolot vaikuttavat koko työporukan dynamiikkaan.
Haluaisin kovasti kuulla teidän kokemuksia aikaisin alkaineista supistuksista, ja varsinkin etisestä istukasta. Kuinka tarkkaan tilaa seurattiin ja mikä lopputulema oli? 
Somet

Posted by

Moikka! Olen Heidi, 27-vuotias bloggaaja, harrastevalokuvaaja ja kolmen lapsen äiti Pirkanmaalta. Blogini on kokoelma minulle tärkeitä asioita, kuten lapsiperhearkea, luonnonystävän teemoja sekä hyvinvointia käsitteleviä aiheita.

4 thoughts on “Raskausviikko 19+0 ja kuvia kuluneelta viikolta

  1. Mulla oli tossa raskaudessa (en tiä onko ny ihan sama juttu 😀 mut jokatapauksessa) istukka alhaalla siinä suun? (osaan termit) edessä. Muistaakseni se todettiin rakenneultrassa? Mulla oli kaks ylimäärästä ultraa et katottiin onko istukka noussut. Itselläni se oli siis noussut loppuraskaudessa pos siitä edestä. Oli jotenkin tosi huonosti selitetty, mutta menköön.

  2. Okei! Eli sitä vaan täytyy sitten odotella, jos se nousisi. Toivottavasti nousee mulla myös, en halua taas sektiota! 🙂

  3. Oho, oot uskaltautunut syömään mozzarellajuustoa, vai näänkö ihan väärin? :O

  4. Näet oikein! Kaivoin juuston kylläkin pois ennen kuin aloin syömään, kassahenkilö oli unohtanut vaihtaa sen tavalliseen justoon. 🙂

Vastaa