19. RASKAUVIIKKO

Taas on viikkonloppu käsillä ja raskausviikko 19 alkaa! Viikko 18 oli jälleen hyvinkin paljon samanlainen kuin viikko 17.

Supistuksia tuli rasituksen jälkeen ja ne olivat edelleen kivuttomia, mutta napakoita. Myös pientä verenvuotoa oli havaittavissa. Kuitenkin niin pientä, ja selkeästi rasitukseen liittyvää, ettei kannata huolestua. Kuuluu asiaan, ja nyt vaan entistä rauhallisemmin sitten on otettava.
Liitoskivut eivät vaivanneet juuri ollenkaan, mitä nyt pientä vihlontaa työpäivän päätteeksi.
Ruokahalu on palannut, ja ruoka maistuu jälleen normaalisti. Painokin varmaan alkaa tästä nyt taas nousemaan, kun ei enää mennä miinuskaloreilla!
Energiaa riittää liiaksikin. Kun on virtaa, niin sitä tulee touhuttua vähän turhan paljon. Se taas kostautuu supistuksilla ja liitoskivuilla.
Mieliala ollut ihan peruspositiivinen. Olen kuitenkin huomannut, että poikien riehuminen ärsyttää  nyt jotenkin erityisen paljon. Sitä haluaisi työpäivän päätteeksi vaan tulla rauhalliseen kotiin ja nostaa jalat ylös. Antti on aloittanut jonkin jälkiuhmakauden ja tavarat lentelee. Kiukunpuuskat kohdistuvat välillä valitettavasti myös pikkuveljeen, ja sitä en siedä ollenkaan. Viha ja kiukku ovat tottakai sallittuja tunteita, mutta ketään ei saa satuttaa tai kiusata, vaikka itsellä olisi kuinka hankalaa olla. Aluksi käytin tähän sitä perus ”älä tee noin, älä tee näin, nyt olet aika tuhma” -taktiikkaa, mutta siitä ei ollut mitään hyötyä. Sen sijaan iso halaus ja ohjaaminen omaan huoneeseen rauhoittumaan tehoavat paljon paremmin ja jää itsellekin parempi fiilis, kun ei tarvitse kokoajan olla jäkättämässä.
Vannon, että ensiviikon mahakuvassa laatu on parempi kuin näissä parissa edellisessä. On vaan ollut niin kiire kaikkien muiden juttujen kanssa, ettei ole ollut sopivaa hetkeä kuvata luonnonvalossa. Pahoittelut siitä! 
 
Hyvää viikonloppua kaikille!

2 thoughts on “19. RASKAUVIIKKO

  1. Kiva lukea näitä raskausviikkopäivityksiä! 🙂 Tulee ihan odotuskuume, kun noita aikoja mielessään romantisoi. Sitten muistaa, että eihän se tosiaan niin ruusuista ole, kuin haaveissa tai muistikuvissa. :'D Koita saada otettua iisisti, on varmaan helpommin sanottu kuin tehty noiden pikkutyyppien kanssa. Eikä sitä tosiaan huomaakaan touhuavansa niin paljon jos on energinen olo. 🙂

  2. Kiva kuulla! 🙂 Jep, ei vaan osaa istua alas ja olla paikoillaan. Vaikka ehkä pitäisi.

Vastaa