18. RASKAUSVIIKKO

119 päivää raskautta takana, edessä vielä 161 päivää, 23 viikkoa, 5,75 kuukautta. Puoliväliin matkaa 21 päivää, eli kolme viikkoa. Seuraavaan neuvolakäyntiin aikaa 6 päivää ja rakenneultraan 4 viikkoa ja 5 päivää.

Nyt olisi jo viidennen raskausviikkopäivityksen vuoro. 18. raskausviikko. Se tuntuu niin hienolta ja paljolta, vaikka paljon on vielä matkaa kesään. Raskautta ei tule enää joka hetki edes ajatelleeksi, mikä on melkoisen erikoinen fiilis. Molemmissa aiemmissa raskauksissa seurasin Odottajan opasta lähes päivittäin, mutta nyt se saattaa unohtua moneksi viikoksi hyllylle avaamattomana. Kai sitä sitten osaa rentoutua tähän raskauteen keskenmenonkin jälkeen, vaikka pelkäsin vähän muuta.

Uusia vaivoja ei kuluneella viikolla tullut, liitoskivutkin pysyivät aisoissa vatsataudin sidottua meidät kotipotilaiksi. Supistuksia on kuitenkin jonkin verran ollut nyt vastataudin aikana ja sen jälkeen, ja niistä vähän ehdin jo huolestumaankin. Soittelin neuvolaan niistä, ja supistelu on kuulemma täysin normaalia, jos äidin keho on kovassa stressitilassa esimerkiksi juuri sairastelun vuoksi. Niin neuvolasta kuin työterveydestäkin käskettiin vain lepäilemään ja huolehtimaan riittävästä vedenjuonnista, joten nyt olen jo ihan rauhallisin mielin sen suhteen.

Vauva liikkuu tosi paljon, ja osan liikkeistä tunnen ihan selvästi vatsan vasemmassa reunassa nyt myös makuultaan. Vauva reagoi jo ääniinkin, mikä on ihan uskomatonta! Hän on kuitenkin vasta niin pikkuinen. Tällä viikolla vauva on noin 18 cm pituinen ja hän painaa viikon alussa noin 125 grammaa ja viikon lopulla noin 160 grammaa.

Mielialani eivät vaihtele enää niin suuresti kuin alussa, mutta itkuherkkyys on lisääntynyt. Energiatasot ovat nousussa, vaikkakin norovirus kyllä niistäkin on osansa kuluneella viikolla verottanut. Olen ollut koko viikon sairauslomalla, samoin mieheni. Vinkki: Peskää käsiä ja vältelkää tätä tautia kuin ruttoa!

Painoa on nyt lähtötilanteesta edelleen 2 kiloa miinuksella, olen siis saanut sairastelun jälkeen sitä jo hieman kurottua takaisinpäin. Ruokahalu ei ole mitenkään erityisesti nyt raskausaikana muuttunut eikä mielitekoja ole juurikaan, klementtiinejä kaipaan kuitenkin edelleen joka ikinen .

Onko teillä ollut raskausaikana jotain erityisiä mielitekoja ja mitä?

Hauskaa viikonloppua!

Vastaa