15. RASKAUSVIIKKO

Raskausviikko 15 alkaa tänään. Olen jo ihan hurahtanut tähän raskauteen, ja pikkutyyppi massussa tulee päivä päivältä tärkeämmäksi.
Sikiö alkaa tällä viikolla hengittää pieniä määriä lapsivettä ja hän alkaa liikkua hieman kontrolloidummin. Sikiö kasvaa nopeasti, hän on tällä viikolla keskimäärin 8cm päästä peppuun ja koko pituus on 10cm luokkaa. Tosin Mini oli näihin viitteellisiin mittoihin verrattuna hieman suurempi ultrassa.
Kohtu on mulla noussut jo selkeästi ylemmäs ja tuntuu vatsaa tunnustellessa. Vanhasta tottumuksesta se nyt paisuu ihan hurjaa vauhtia, ja maha siinä mukana, haha! Töissä eivät muka huomaa mitään eroa entiseen, mutta oma peilikuva kyllä näyttää jo melkoisen mammautuneelta! Tuli nyt tällaiset hämärät masukuvat, oletin nimittäin olevani koko viikon iltavuorossa ja ehtiväni kuvata vatsan päivänvalossa. Toisin kävi, ja aamuvuoro tänään kutsui. Ihan kiva toisaalta, päästiinpä ainakin ajoissa viikonlopun viettoon.
Mulla on ollut ihan hurja ruokahalu kuluneella viikolla ja yölläkin saattaa tulla nälkä. Yritän syödä mahdollisimman puhdasta ja terveellistä ruokaa, ja herkut ovat unholassa herkkulakon myötä. Tavoite olisi olla herkuitta äitiysloman alkuun saakka (huih). Sallin itselleni pienen määrän raakasuklaata silloin tällöin ja hunajaa aion käyttää edelleen. Muuten pannassa ovat karkit, pullat, keksit, leivonnaiset, sipsit, popcornit, pizzat ym. pikaruoat ja limut. Olin joitain vuosia sitten yli vuoden herkkulakossa, enkä nykyäänkään kovin paljon syö herkkuja, joten en usko tämän nyt mitenkään negatiivisesti vaikuttavan mielialaani, ja fyysisesti ja vauvaa ajatellen herkuista irtautuminen on tietysti vain plussaa. Suurin paheeni on ollut varmaankin popcornit ja välillä se yksi kahvipulla onkin ollut viisi. Voisin periaatteessa sanoa olevani sokerikoukussa, mutta varmaksi sen tiedän vasta lakon edetessä, jos mieli huutaa ja huutaa vain sokeria. Kesällä olin vielä aika hyvin ruodussa, mutta kyllä raskauden alettua aloin ajatella niinkin kliseisesti, että ”eihän se nyt haittaa jos…”. Vaikka painoa ei ole tullut raskauden alusta juurikaan (pomppasi parissa päivässä melkein kaksi kiloa!), niin olo on kuitenkin tavallista nuutuneempi ja tunkkaisempi, kun ei vahdi syömisiään niin tarkasti kuin yleensä. Mutta se siitä, herkkulakko on päällä, ja ottakaahan tekin haaste vastaan!
Hauskaa viikonloppua!

Vastaa