OODI POHJOLAN MARJOILLE

Yhteistyössä Roberts Berrie ja Mammalandia
 
Näin syyskauden alkaessa metsä täyttyy mustikoista ja puolukoista, joita mekin ollaan poikien kanssa pariin otteeseen jo käyty napsimassa. Mun ideologian puolesta olisi ihanteellista, jos saisi koko ruokavalion kasvikunnan tuotteet hankittua luonnosta itse viljelemällä ja keräilemällä. Fakta on kuitenkin se, että minusta ei saa viherpeukaloa, ei sitten millään. Myöskään marjastaminen tai sienestäminen eivät ole mulle ihan ominaisinta aktiviteettia. Se on toisaalta ihme, koska mun äiti on ihan mahdoton metsäihminen, ja on melkein aina hänelle soittaessani joko kasvimaalla tai metsässä keräilemässä. Mä yritän panostaa näihin asioihin enemmän lasten vähän kasvaessa, mutta todennäköisesti mulla ei vaan siihen riitä maltti.

Moni tietääkin, että olen kasvissyöjä, ja että meidän pojatkin syö ja maistelee ennakkoluulottomasti heille tarjottuja kasvikunnan tuotteita. Näin ollen marjat ovat oleellinen osa meidän jokapäiväistä ruokavaliota, ja aiemman perusteella voidaan siis todeta, että ostan marjat meille kaupasta. Sain Mammalandian kautta ihan täydellisen yhteistyön meidän perheelle Roberts Berrien kanssa. Roberts on yli satavuotias Suomalainen perheyritys, joka on kehittänyt ainutlaatuisen tavan tuoda päivittäinen marja-annos jokaisen saataville tasalaatuisena vuoden ympäri. Berrie -tuoteperheeseen kuuluu neljä eri katergoriaa: super-, teho- ja muumimarjat sekä muumihillot. Berrievalikoima on todella laaja (marja-annoksia on kymmenen erilaista), joten valinnanvaraa löytyy jokaiseen makuun. Suomalaisten lisäksi Roberts toimittaa tuotteitaan myös Kiinaan ja USA:an.

Kaikkihan tietävät kotimaisten marjojen terveyshyödyt, mutta muistutukseksi marjojen tarjoamia supervoimia pääset tutkimaan vielä tästä. Berrien marjat poimitaan pohjoiselta kasvualueelta, joista tottakai suositaan kotimaisia. Suomen lisäksi marjoja poimitaan satokauden mukaan Viron, Ruotsin ja Luoteis-Venäjän alueilta. Yksi desin Berrie -annos sisältää kullekin makuyhdistelmälle optimaalisen määrän marjaa (siten, että maku on paras mahdollinen). Marjojen lisäksi annos sisältää nestettä (vettä, mehua tms.), jotta annos on juotavassa muodossa helppoa nauttia missä vain. Marjat käytetään Berrieihin kokonaisina, jotta ei hukattaisi marjojen kuorien ja siementen superterveellisiä ominaisuuksia. Berriehin ei ole lisätty sokeria, kaikki maku tulee marjojen omasta mausta.

 

Berrien Supermarjoista löytyy viisi erilaista vaihtoehtoa; villimustikka, villimustikka&vadelma, puolukka&karpalo, mustaherukka&mansikka sekä tyrni. Näistä meidän kaikkien suosikki oli villimustikka. Tehomarja-annokset pitävät sisällään erilaisia hyvinvointia tehostavia ainesosia. Annoksia on kolme; Berrie+Protein sisältää villimustikkaa ja granaattiomenaa, Berrie+Beauty Lakkaa ja tyrniä sekä Berrie+Fiber villimustikkaa ja luumua. Muumimarjoissa vaihtoehtoina ovat kaikessa yksinkertaisuudessaan vadelma ja mustikka. Muumimarjatkaan eivät sisällä lisättyä sokeria, ja ne on pakattu valtavan suloisiin muumipakkauksiin.

Arkailin aluksi avata Berrie -purkkia roiskimisen pelossa, mutta kannen alla oleva kelmu estää purkin sisältöä leviämästä ympäriinsä. Kelmussa oleva aukko helpottaa tuotteen nauttimista ilman sotkuja, ja on kätevä varsinkin lasten nauttiessa Berrietään. Meidän pojat on varsinaisia pillifanaatikkoja, joten annos tottakai imaistiin mehupillillä sieltä purkista. Antti testasi myös ilman, ja onnistui sotkuitta kyllä niinkin!

Meidän ehdoton lempparimarja on mustikka, joten yllätys yllätys; myös kaikista Berrien tuotteista villimustikka oli kaikkien suosikki. Hyvänä kakkosena poikien mielestä tulivat Muumi Berriet, minulle maistui happamien makujen ystävänä tyrni-lakka -yhdistelmä. Berrieitä voi myös käyttää smoothieihin, puuroon tai vaikkapa rahkan sekaan. Kaikkein parasta Berriet ovat kuitenkin juuri sellaisenaan; marjojen luonnollinen maku säilyy hyvien säilöntäratkaisuiden ansiosta. Berriet voi säilyttää huoneenlämmössä, mutta maku toki pysyy intensiivisempänä jääkaappisäilytyksessä. Minä en itse ole säilytysaineiden asiantuntija, mutta elintarvikealalla työskentely antaa jonkinnäköistä vinkkeliä siihenkin. Berriet säilyvät jopa kahdeksan kuukautta huoneenlämmössä, joten toki niihin lisätään säilöntäainetta. Se on tässä tapauksessa Kaliumsorbaatti E202, jota vastaavaa ainetta on esimerkiksi pihlajanmarjojen sisältämä sorbiinihappo. Säilyvyydessä suuri vaikutus on myös nopealla kuumennuksella ja suojakaasulla. Säilyvyydestä voit lukea lisää tästä.

Berriet tulevat osittain osaksi meidän vuotuista marjankulutusta, koska joissain asioissa saa kai mennä sieltä aidan matalemmasta päästä? Tärkeintä on syödä monipuolisesti kasvikunnan tuotteita, eikä pohjoismaisten marjojen terveyshyötyjä voi oikeasti korostaa liikaa. Lapsille varsinkaan ei mikään tee niin hyvää kuin kunnon vitamiinipommi heti aamupalan yhteydessä, ja Roberts tekee siitäkin hivenen hauskempaa. Jos olet itsekin samanlainen epämarjastaja tai muuten vain haluat hieman helpotusta arkeesi, niin käy ihmeessä kurkkaamassa Roberts Berrien verkkosivuja ja muita sosiaalisen median kanavia. Robertsille voit myös hakea Berrie-edustajaksi tai -jälleenmyyjäksi! Tästä löydätte lisää tietoa siitä. Jos oma elämäntilanne olisi hieman rauhallisempi, niin ehdottomasti ryhtyisin edustajan virkaan. Haluan tukea ja tuoda esille Suomalaisia hyvät arvot omaavia yrityksiä niin paljon kuin vain mahdollista, ja Roberts on kyllä ehdottomasti yksi niistä.
Kiitos ihanasta yhteistyöstä Roberts
 
 
 

4 thoughts on “OODI POHJOLAN MARJOILLE

  1. Mielenkiintoinen juttu! En ollut kuullutkaan tuosta yrityksestä, joten kiva että vinkkasit siitä! Mä olen myös havahtunut marjojen terveyshyötyihin, mutta oon myös vähän kehno keräilemään itse. Tuntuu myös, ettei lähikaupasta aina saa mitään ”täyttä tavaraa” mikäli ei halua pakastemarjoja ostaa. Täytyy pitää tämä mielessä! 🙂

  2. Ite kans tutustuin nyt ekaa kertaa tähän yritykseen, ja liputan kyllä heidän puolestaan! Mammalandian facebooksivuilla on muutes käynnissä arvonta, voi voitaa näitä berrie -tuotteita. ��

  3. Tää oli kyllä todella mieluinen yhteistyö. 🙂 Sulla on ihan superkiva blogi!Hyvää syksyn alkua teille!

Vastaa