NELJÄVIIKKOINEN

Meidän pieni rakas on jo neljäviikkoinen. Aika juoksee vauhdilla, kuten aina pienen vauvan kanssa. Hän kasvaa myös ihan hurjaa vauhtia ja vihdoin ovat kaikista pienimmät vaatteet jo alkaneet kiristää. Punnitsin tytön muutama päivä sitten, ja hän onkin saanut painoa jo hienot puoli kiloa! Pituuttakin koitin mitata, mutta tuollaisen pienen kippuran kanssa se olikin melkoinen haaste. Noin viisikymmentäsenttinen hän nyt on kuitenkin. Koon 56 vaatteet ovat vielä liian suuret ja koon 50 vaatteet sopivat päälle nyt täydellisesti. Ykköskoon vaippa päästää vielä vähän ohitse, kun pienen reidet ovat niin hoikat, mutta yhä vähemmän ja vähemmän tarvitsee vaihtaa koko vaatekertaa jokaisen vaipanvaihdon yhteydessä.
Tyttö on tullut täydellisesti osaksi meidän porukkaa, ja tuntuu kuin hän olisi ollut täällä aina. Omat rutiinit ovat muodostuneet ja kaikki sujuu hyvin. Pojat heittävät arkeen omat mausteensa riehumalla ja touhottamalla, mutta monella perheellä on varmasti paljon suurempiakin ongelmia kuin muutama lasten kinastelu siellä täällä. Pojat ovat kyllä ihan loistavia isoveljiä, ja he antavat tytölle todella paljon huomiota. Ihanaa kun pikkusisko on heillekin niin rakas. En voisi olla kyllä tyytyväisempi, tyttö on ollut ihan uskomattoman helppo vauva. Vauvojen itku lisääntyy tavallisesti kahden ja kolmen viikon iässä, ja tyttökin on alkanut ilmoittamaan esimerkiksi nälästään tai seuranpuutteesta pienillä itkuilla. Hän on kuitenkin edelleen kärsivällinen, ja isänkin syli kelpaa nälän yllättäessä sen aikaa, että saan esimerkiksi ruoan laitettua loppuun saakka. 

Vauvan kelakortti saapui tänään, ja oli kyllä ihanaa nähdä pienen nimi siinä koko komeudessaan! Nimi ei ole mitenkään tavattoman erikoinen, mutta aina sitä hieman jännittää, että meneeköhän se läpi vai ei. Nimiäisiäkin on alettu jo kovasti suunnittelemaan. Ne vietetään 13.8. joten nyt vaan peukut ja pottuvarpaat pystyyn hyvän sään puolesta! Vieraat on kutsuttu ja tänä viikonloppuna keskitynkin jo tarjoilujen suunnitteluun. Teen nimiäisten osalta yhteistyötä Juhlahumua -juhlatarvikeliikkeen kanssa, joten juhlista tulee varmasti juuri niin ihanat kuin vain voidaan toivoa!

Vastaa