Mukava maanantai

Eilen synnytyksestä tuli kuluneeksi kaksi viikkoa. Sen kunniaksi kuvaa vatsan palautumisesta:
Mietin aika kauan, kehtaanko laittaa tätä kuvaa tänne ollenkaan, mutta kaippa te mun lukijat ootte ennenkin raskaudenjälkeisiä massuja nähneet, ja jos ette niin nyt näätte (voitte myös skipata). Tässä siis vertailukuvaa, ensimmäinen otettu reilu viikko sitten torstaina 17.4, eli synnytyksestä on siinä kulunut neljä päivää. Jälkimmäinen on otettu tänään 28.4, synnytyksestä kaksi viikkoa ja yksi päivä.
17.4 vs. 28.4
Aamupala, päivän tärkein ateria. (Sisko, jos luet tätä niin ota mallia! Kahvia ei tartte kuitenkaan juoda..)
Aamupuuron jälkeen touhuiltiin hetki ja koitettiin houkutella Anttia syömään. Poika on ollut kovin hankala ruokittava muutaman päivän. Syöminen meni kuitenkin ihan pelleilyksi, joten luovutin. Päivällä poika on syönyt vaan muutaman leipäpalan, kanakeittoo pari lusikallista ja yhden lusikallisen pilttiä.. Protestoikohan pikkuveljeä vai onkohan taas tauti iskemässä, ainakin miehen mukaan oli kovasti tuntunut kuumalta päivällä. Nokkakin vuotaa, mutta muita oireita ei sitten olekaan.

Feilanneiden syöttämisyritysten jälkeen kokeiltiin saada pojat päikyille, mutta pienempi oli vaan halukas nukkumaan. Päätettiin siis laittaa vauva vaunuihin, Antti rattaisiin ja lähteä kaikki yhdessä lenkille. Käveltiin 45min lenkki. Kun päästiin kotiin niin melkeinpä samaan aikaan mun sisko tuli meille käymään<3. Lenkin jälkeen oli aikamoista sähläystä, kun piti syödä ruokaa (kanakeittoo, nams!) ja siivota illan/aamun sotkuja, ripustaa pyykkejä ym. muita arkijuttuja. Onneks oli yhdet ylimääräset kädet sitten pitelemässä vauvaa :). Antti oli jo ihan poikki uusien ruokailuyritysten jälkeen, ja se onneks rauhottu sitten päikkäreille. Juotiin päiväkahvit ja syötiin jätskiä. ”korkeintaan muutaman kerran kuussa herkuttelen hehheh joopa joo ja voi se edellinen postaus haistaa pitkät.. :D”.  Joskus puoli neljän aikaan lähdin saattamaan siskoa vauvan kanssa, ja käveltiinkin sitten keskustaan saakka (3,5km matkaa yhteen suuntaan). Siitä tuli pisin lenkki synnytyksen jälkeen, ja hyvältä tuntui! Kierreltiin vähän keskustassa ja käytiin ostamassa välipalaa. Joo, taas kauhee nälkä ja verensokeri alhaalla. Söin banaanin, profeel-jogurttijuoman ja join vettä, mansikat syötiin yhdessä. Oli ihan sairaan hyviä mansikoita!
Sisko lähti siitä sitten pyöräilemään kotia kohti ja lähdin itekin talsimaan kotiin. Matkalla kävin vielä syöttämässä vauvaa citymarketin lastenhoitohuoneessa. Puolivälissä matkaa mun ohi ajoi paloauto pillit päällä ja hetken käveltyäni huomasinkin sen pysähtyneen Lidlin risteykseen. Siellä oli myös ambulanssi. Miehen täti käveli mua vastaan koiransa kanssa ja jäätiin juttelemaan. Joku oli ajanut autolla moottoripyöräilijän päälle.. Hetken päästä paikalle tuli myös kaksi liikkuvan poliisin autoa. Jatkettiin matkaa kotiin päin yhdessä miehen tädin kanssa ja saatiinkin seuraa koko loppumatkaksi, koska hän saattoi meidät kotiin asti. 
Kotona poika oli vasta puolisen tuntia aiemmin herännyt päiväunilta (heräsi kun lähdettiin siskon kanssa, mutta oli nukahtanut uudestaan sohvalle).Kello oli jo vähän yli kuusi, eli ruoka aika taas. Poika ei syönyt kuin pari lusikallista taaskaan. Salkkareiden jälkeen leivoin jopa sämpylöitä, että saisin pienen syömään jotain. Kuka vois vastustaa uunituoreita sämpylöitä? No meidän Antti. Ärsyttää ja huolettaa, kun poika ei syö. Ehkä huomenna sitten.. Antti meni nukkumaan puoli kymmenen aikaan ja vauva nukkuu iskän sylissä olkkarissa.
Nyt täytyy mennä iltapesulle, että jaksaa heräillä yöllä vauvaa syöttelemään.

Somet

Posted by

Moikka! Olen Heidi, 27-vuotias bloggaaja, harrastevalokuvaaja ja kolmen lapsen äiti Pirkanmaalta. Blogini on kokoelma minulle tärkeitä asioita, kuten lapsiperhearkea, luonnonystävän teemoja sekä hyvinvointia käsitteleviä aiheita.

Vastaa