MITÄ MUKAAN SAIRAALAAN?

Kaikilla on vähän erilainen näkemys siitä, mitä synnytyssairaalaan tarvitaan mukaan. Joku haluaa ottaa mukaan kaiken mahdollisen tehdäkseen olonsa mahdollisimman kotoisaksi, toinen taas ei ota mukaan neuvolakorttia ja hammasharjaa kummempaa. Itse varaudun mukaan muutamilla mukavuutta lisävillä jutuilla, mutta kaiken täytyy mahtua mukaan yhteen treenikassiin.

Pakkaan mukaan hieman omia vaatteita, jos sairaalan vaatteet alkavat ahdistaa. Otan kaksi A:n isoa t-paitaa, kahdet legginssit, kahdet sukat ja alushousut. Lisäksi imetystä varten otan mukaan kahdet imetysliivit ja kaksi imetystoppia. Vauvan kotitumisvaatteet mahtuvat myös laukkuun. Hänelle olen valinnut 50 senttisen bodyn ja housut, sukat, myssyn sekä mummin neuloman ihanan villa-asun. Mukaan lähtee tietysti myös By Pinjan imetyskorut.

Hygieniatarvikkeita otan mukaan melko reippaasti. En viihdy sairaaloissa ja se haju saa minut voimaan pahoin. Omat ihanilta tuoksuvat hygieniatarvikkeet saavat olon hieman rennommaksi. Jätän vegaaniset tuotteet kotiin ja laukkuun olen pakannut mukaan kaapissa varalla olleet tuotteet. Otan mukaan suihkusaippuan, hoitoaineen, suihkutettavan hoitoaineen, kosteusliinat, meikinpoistoaineen jämät, yleisrasvan, hammasharjan ja hammastahnan, höylän, deodorantin, liivinsuojuksia sekä pari reilun kokoista sidettä. Lisäksi mukaan lähtee peitevoide, puuteri, ripsari ja kulmakynä.

Elektroniikkatarvikkeista otan mukaan läppärin, puhelimen, kameran, usb-johdon ja laturit sekä kuulokkeet. Käsilaukussa mukaan tulee lompakko ja tietysti kaikkein tärkein, eli neuvolakortti. Lisäksi lähdön hetkellä kassiin heitetään vielä vähän hedelmiä ja vesipullo. Teen muutamia postauksia varmuuden vuoksi ennakkoon, jos sairaalareissu syystä tai toisesta venähtää, mutta ainakin synnytyskertomusta alan kirjoittaa jo ihan heti, kuin vain mahdollista. Näin on helpointa tallettaa se tunnelma ja kaikki pienetkin yksityiskohdat synnytyksestä. Kamera on ehdottomasti tärkein näistä elektroniikkahilppeistä, koska rakastan valokuvausta ja valokuvat ovat itselleni ihan äärettömän tärkeitä.

Vaikka mukaan lähteekin näitä ”viihdelaitteita” niin tottakai vauvan kanssa vietetty aika on ihan äärettömän tärkeää jo vuodeosastolla. Ne hetket, kun hänen kanssaan saa viettää aikaa kahdestaan, välittämättä ruuanlaitosta, siivoamisesta tai mistään muustakaan, ovat itselleni todella tärkeitä äiti-lapsi -suhteen luomiseksi. Jos tällä kertaa alatiesynnytys onnistuukin, niin siitä syntymän hetkestä tahdon ottaa irti kaiken, mikä jäi Eetun hätäsektion jälkeen kokematta. 

 
Mitä sinä muuttaisit sairaalakassistani? Mitä sinun sairaalakassisi sisältää/sisälsi?

Vastaa