Miesten tapoja

Ensinnäkin haluaisin mainita, että en halua yleistää! 🙂 Oman kullanmuruni voin liittää näistä joihinkin. Kaikki ihmiset ovat erilaisia, eivätkä omaa juuri tällaisia tapoja, on myös niitä yksilöitä, joilta kaikki huonot/oudot tavat puuttuvat ja jäljellä on vain hyviä ominaisuuksia. Tai sitten heidän kumppaninsa niin vain haluavat uskoa.. (:

  1. Piereskely. Onko mitään inhottavamapaa? Toisaalta aivan luonnollinen tapa päästä eroon elimistön kaasuista. Itse en pidä siitä, että kaasuja päästellään esim. keittiössä tai makuuhuoneessa, miksi ei voi nousta ja mennä töräyttämään vessaan, sinne ne hajut kuuluu. Miesoliot myös vetoavat tuohon luonnollisuuteen, mutta se, että täytyy jaaaaatkaaaa ja jaaaatkaaaaaaaaaa ja vielä yrittää viimesetkin kaasuylijäämät sieltä suolen perältä pinnistää, se ei ole enää muuta kun vain huono, inhottava tapa. Yiritn kitkeä tätä pois meidän miehenmallista, kun muutimme toiseen yhteiseen asuntoomme. Mutta eihän siitä mitään tullut. Näin jälkikäteen ajateltuna, on tuon tavan takia kyllä monet kerrat naurettukin! 😀
  2. Naisten ”tsekkaaminen”. Kyllä, tämä on ihan luonnollinen toiminto miehissä. Ne ei vaan voi sille mitään, se kuuluu sukupuoliviettiin. Enkä väitä, ettenkö komean miehen vastaan tullessa itse häntä vähän tavanomaista pidempään katselisi. 8) Mutta se ei tarkota, että oon samantien hakemassa eropapereita ja etsimässä tätä komeaa ihmistä facebookista. Oma kumppani on kuitenkin aina se tärkein, ei sitä kukaan vastaantulija, kuinka kaunis tai komea tahansa, voi miksikään muuttaa.
  3. Flirttailu muille. Oma mieheni on luonteeltaan flirttaileva, se annettakoon hänelle anteeksi. Kuinka voisin olettaa hänen elävän kanssani avioliitossa, saman katon alla joka ikinen päivä elämämme loppuun saakka (tai vanhainkotiin joutumiseen 😀 ), jollei hän saa edes vähän jännitystä silloin tällöin. Olen joskus kysynyt mieheltäni, että huomaako hän itse flirttailevansa muille, ja hän ei kuulemma aina edes sitä tajua. Siitäkään ei pidä tehdä numeroa, mutta olen kyllä sanonut, että kaikki naiset reagoivat siihen hieman eri tavalla. Jotkut voikin ottaa sen tosissaan, ja sitten joudutaankin selittelemään kaikenlaista. Mies tajusi pointin, ja asiasta ei ole sen jälkeen ollut puhetta. Itse en ole kovin flirttaileva, muille kuin omalle miehelleni. Kerkesin hankkimaan ihan tarpeeksi jännitystä nuorempana.
  4. Tunteiden näyttämisen vaikeus. ”Tosimies ei itke” on ehkä typerin lause, jonka olen mieheni suusta kuullut. Kyllä itkee, sekin on nähty. Ei ehkä synnytyksessä, kuten raskauteen/synnytykseen liittyvissä dokumenteissa ja elokuvissa, eikä ehkä hääpäivänä. Mutta jonkin muun, tunnetäytteisemmän asian takia yön pimeydessä, kyllä tosimieskin itkee, eikä siinä ole mitään pahaa. Miehet ajattelevat, että silloin tällöin kyynelten tirauttaminen saa naiset luulemaan heitä nösväkkeiksi ja etteivät he ole kykeneviä kantamaan perheen huolia hartioillaan. Omasta mielestäni tunteet saa näyttää, myös ne voimakkaat. En kyllä sellasen itkupillimiehen kanssa pystyis olemaan joka itkee jokaikisen elokuvan aikana tai päivittäin. Itkeminen on vain yksi asia, esimerkiksi rakkauden näyttäminen ja osoittaminen on myös joillekin miehille (ja naisille) vaikeaa. Se on luultavasti ainoa asia, joka itselleni tulee välillä mieleen. Mieheni kyllä osoittaa minulle rakkauttaan päivittäin, mutta itseltä se tahtoo välillä unohtua. Ennen osasin sen taidon myös, mutta Antin syntymä muutti sitä. Olikin kaksi ihmistä joille jakaa huomiotaan, ja miesparka jäi silloin usein kakkoseksi. Nykyään se alkaa taas tulla jo ihan luonnostaan.
  5. Naisten työt, miesten työt. Onneksi meillä ei ole niitä jaoteltu, sillä jos olisi niin minä en istuisi tässä onnellisesti avioitueena pian kahden lapsen äitinä. Tämä ajattelumalli minun on todella vaikeaa sulattaa. Ajattelevatko nämä miehet tosiaan hyvällä omalla tunnolla niin, että heidän velvollisuutensa jää siihen, kun he palaavat töistä kotiin, ja naisen ”työpäivä”, joka siis joissain perheissä voi alkaa jo aamuyöstä, myös jatkuisi myöhäiseen yöhön. Sitten kuvitellaan, että nainen jaksaa vielä olla hauska ja energinen, panostaa suhteeseen kaikilla osa-alueilla mukisematta, eikä koskaan tarvitse aikaa itselleen. En vaan käsitä. Oma äitityöni alkaa siinä yhdeksän jälkeen, kun Anttiherätyskello höpöttää omassa sängyssään ja saa mun laiskat raajat liikkeelle. Sitten kun mies tulee töistä (olettaen, että tulee kotiin ennen yötä), äitityöpäivästä tulee isiäitityöpäivä. Vastuu jaetaan, ja saan itse hengähtää. Kotitöitä tehdään sen mukaan, mitä en ole ehtinyt jo itse hoitaa päivällä. Esimerkiksi tiskikoneen täyttäminen illalla jää usein isukille, eikä hän edes valita. Mutta täytyy kyllä sanoa, että happy wife, happy life. Kun arjen vastuut jakautuu tasaisesti, myös mies on usein tyytyväinen avioliiton SILLÄKINwinkwiknk osa-alueella ;). 
Tässä nyt joitain huomioita, joita on tullut vuosien mittaan esille. Näitäkään asioita ei ole tullut mietittyä juurikaan viimevuosina, se on ehkä hyvä merkki siitä että meillä ei aiheudu ongelmia näistä tavoista. Jos tekisin listan itseäni koskevista, naisille ominaisista tavoista, ja vieläpä Aleksin näkökulmasta, voisi lista olla ihan älyttömän pitkä! 😀 
Somet

Posted by

Moikka! Olen Heidi, 27-vuotias bloggaaja, harrastevalokuvaaja ja kolmen lapsen äiti Pirkanmaalta. Blogini on kokoelma minulle tärkeitä asioita, kuten lapsiperhearkea, luonnonystävän teemoja sekä hyvinvointia käsitteleviä aiheita.

2 thoughts on “Miesten tapoja

  1. Hahah, täytyypä sitten ryhtyä tekemään sellasta! Mies saa kyllä olla mun apuna, sillä niitä ideoita riittää tän aiheen saralta :D.

Vastaa