LASTEN JOULUTARINA

Hyvää joulukuun kymmenettä kaikille! Tässä postauksessa ääneen pääsevät lapset! He keksivät ihanan joulutarinan, jossa seikkailee pikkuinen tonttukoira nimeltään Haukku. Lasten keksimä joulutarina on hyvä lahjaidea isovanhemmille tai sen voi kirjoittaa vaikka joulukorttiin. Mammalandian edellisen luukun pääsette lukemaan Kotona ja Kaupungilla -blogista, ja huomenna Mammiksen uusi luukku avautuu MoMo -blogissa.

❄    ❄    ❄

 

TONTTUKOIRA

Antti: Olipa kerran pieni koira. Sen nimi oli Puppe.

Eetu: Antti ei, sen nimihän on Haukku..

Antti: No olipa kerran pieni koira, ja sen nimi oli Haukku, koska Eetu sanoi niin. Ja se koira asui täällä kotona meidän kanssa, meidän oman perheen kotona. Meidän omaan perheeseen kuuluu isi, äiti, minä, Eetu ja Eve ja Jokke ja Eemeli. Me asutaan täällä Suomessa ja se täytti itsenäisyyssyntymäpäivänä 100 vuotta. Ja täällä asuu Haukku.

Eetu: Ja se oli semmoinen koira, joka oli Batman ja se oli iskän autopallopelissä pleikkarissa. Ja se ajoi sillä nopealla autolla ja teki maalin.

Antti: Eetu, se peli ei käy tähän.

Eetu: No hyvinhän se käy. Haukku oli tonttukoira, sellainen joulupukin tonttu.

Antti: Joo, ja se aina katsoo ollaanko me pojat aina kilttejä vai ei. Ja eilen me ei oltu kokonaan kilttejä, kun me riehuttiin vähän. Mutta äiti sanoi, että me ollaan mamman murusia. Eveliina on aina kiltti pikkuinen vauva, ja niin söpö. Paitsi silloin, kun se itkee tosi paljon illalla, eikä äiti ehdi heti pyyhkimään, kun huudan, ja sitten pyyhin itse, koska olen jo viisivuotias.

Eetu: Minä en pyyhi itse, pyyhin vasta sitten, kun olen isin näköinen.
Antti: Minä olen jo melkein yhtä iso kuin isi.

Äiti: Mitä sille Haukulle tapahtui?
Eetu: No se lähti Batman-autolla sinne Korvamaahan missä se joulupukki asui. Siellä on NÄIN paljon lunta ja poroja. Ja se Haukku teki siellä paljon lahjoja meille kilteille lapsille.

Antti: Se teki minulle uusi legoja ja Oktonautti -leluja. Eetulle se teki pikkuautoja ja autopalloleikin. Ja Evelle se teki vaippoja, kun se aina kakkaa. Äitille se teki kahvia ja isille uuden pelin pleikkarille.

Eetu: Minähän sanoin, että isille piti tehdä autopallopeli.

Antti: Joo joo Eetu, sä olet aika hassu ja katso sun tukkaa, se on ihan pystyssä! Haha!

Eetu: No ei se haittaa.

Äiti: Mitäs Haukulle sitten tapahtui, kun lahjat oli valmiit?

Antti: No sitten me odotettiin täällä kotona, että se joulu tulee joulukuussa. Sitten tulee joulupukki ja Haukku.

Eetu: Tuleeko joulu meidän kotiin tänne?

Antti: Ei kun joulu vaan on, ei se tule tai mene. Se on sitten, kun me mennään papan ja mummun kotiin syömään joulutikkareita.

Eetu: Ai niin.

Antti: Ja sitten Haukku tulee joulupukin kanssa sinne mummulle ja papalle, ja me saadaan lahoja paljon. Ja sitten Haukku pääsee taas nukkumaan Eetun viereen, koska se on Eetun unikoira. Ja Eetulla oli sitä ikävä.

Eetu: On, ja minulla on muitakin unihaukkuja. Kol.. öö, neljä muutakin.

Antti: Loppu, lopetetaan jo. Valmista tuli.

2 thoughts on “LASTEN JOULUTARINA

  1. Lapset on niin hauskoja höpöttäjiä, että vedet silmissä sai kyllä kirjottaa tätä 😀

Vastaa