LUUKKU 8 || KUUSI KUVAA KESÄSTÄ

Sain blogihaasteen Nyt Heti -blogin Marialta, jonka ideana olisi palata muistelemaan hieman kesäpäiviä kuuden kuvan kautta. Oli kyllä hauskaa päästä hetkeksi muistelemaan kesää tämän pitkän synkän syksyn ja alkutalven jälkeen! Koska rakastan valokuvata, niin kuviahan on pikaisen laskutoimituksen mukaan kesäkuukausilta +1400 kappaletta pelkästään kameran muistikorteilla, apua.. Ja sieltä on poistettu kaikki hutikuvat ja vahinkolaukaukset. Päätin siis, että kerään tähän kuusi kohokohtaa kesältä, jotta olisi edes vähän helpompaa tehdä valintoja.

1. ENSIMMÄISTÄ KERTAA KOIRAMÄESSÄ

Kävimme Koiramäen eläinpuistossa 3. kesäkuuta, ja se oli kyllä yksi koko kesän hauskimmista päivistä! Lähdimme aamulla heti liikenteeseen, jotta olisimme Särkänniemen porteilla jo ennen avaamisaikaa. Saimmekin nauttia monta tuntia Koiramäen nähtävyyksistä, eikä paikalla ollut meidän lisäksemme kuin muutama muu perhe ja pari turistia. Tuo lauantai oli useassa koulussa viimeinen koulupäivä, joten sen vuoksi vierailijoita oli tavallista vähemmän. Pojat olivat odottaneet tätä reissua niin pitkään, että se riemu oli kyllä sanoin kuvaamatonta, kun viimein pääsimme astumaan Koiramäen porteista sisää. Valitsin tämän kuvan, koska siitä näkyy se vauhti ja innostus, mitä pojat kokivat ihan alusta loppuun saakka. Tein tästä reissusta pienen postauksen myös tänne blogiin, siihen pääsette tästä. Koiramäessä on tällä hetkellä käynnissä joulutapahtumia ja ne jatkuvat aina 28.12. saakka! Suosittelen kyllä ihan ehdottomasti käymään, jos on pieniä (tai miksei isompiakin) eläimistä/Mauri Kunnaksesta kiinnostuneita lapsia.

2. SYNNYTYS

30.6. klo. 17:47 meille syntyi terve tytär. Olihan mun otettava meidän kuopuksen syntymä tähän kohokohtalistalle, se päivä oli mulle tosi tunteikas ja äärimmäisen tärkeä. Muistelen sitä ilolla ja voin vieläkin tuntea ne perhoset vatsanpohjassa, joita koin koko aamupäivän odotellessamme salin vapautumista. Synnytys oli juuri sellainen kuin sen toivoinkin olevan: helppo kipulääkkeetön alatiesynnytys, josta lopputuloksena oli terve ja ihana pieni tyttövauva. Valitsin juuri tämän kuvan, koska se muistuttaa minua nopeasta toipumisestani. Otin kuvan itselaukaisimella 3,5 tuntia Even syntymän jälkeen. Mulle itselleni on todella voimaannuttavaa muistella sitä, miten hyvin siedän synnytyskipua ja kuinka pystyn oman kehoni antamilla signaaleilla ohjailemaan synnytyksen kulkua oikeaan suuntaan.  Synnytyskertomukseen pääsette tästä.

3. PARANTUMINEN

10. heinäkuuta huokaisin todella syvään helpotuksesta. Eetu oli sairastanut kuumetta muutaman päivän ja se oli käynyt todella korkeissakin lukemissa, yli neljänkymmenen. Tuona maanantaina kuume oli vihdoinkin laskenut lähemmäs normaalia. Eetu jaksoi lähteä jopa ulos puhaltelemaan saippuakuplia, mikä ei olisi tullut kuuloonkaan päivää aikaisemmin. Tässä kuvassa näkyy sairastelun aiheuttama väsymys, mutta samalla tämä kuva palauttaa mieleen sen helpottuneen olon, joka kuumeenlaskun jälkeen tuli. 

4. LAPSET

18. heinäkuuta oli ihan tavallinen päivä muiden vauvahumuisten päivien joukossa. Antti halusi ihan vauvan kotiutumisesta saakka pitää häntä sylissään ja siitä onkin monen monta valokuvaa muistona. Tuona päivänä Antti jälleen ehdotti, että pidettäisiin valokuvauspäivä, ja tottahan me pidettiin! Tämä kuva jäi erityisesti mieleen, koska Eetu oli juuri sanonut Antille, että ”Antti, saanko minäkin rakastaa vauvaa?” ja Antti vastasi nauraen, että ”Kaikkihan me saadaan”. Se oli niin söpö, jokseenkin maailman tavallisin hetki, kun lasten keskustelu sai minut tuntemaan ylpeyttä ja ylitsevuotavaa rakkautta noita höpöttejä kohtaan. 

5. KÄRNÄKOSKEN LINNOITUS

19. heinäkuuta lähdin lasten kanssa Mikkeliin moikkaamaan veljeäni. Käytiin porukalla Kärnäkosken linnoituksella ja sen viereisessä vanhassa myllyssä. Tämä kuva olkoon muistutuksena meille kaikille Suomen kesäisestä säästä, jossa pitkät housut ja takki ovat tarvelistalla tienpäälle lähtiessä. Oli vilpoista ja satoi vettä, mutta meillä kaikilla oli silti tosi hauskaa. Pojat erityisesti olivat haltioissaan, kun pääsivät temmeltämään linnoitusalueella ja katselemaan siellä vapaasti laiduntavia lampaita. Myös tarina vanhan myllyn Myllytontusta on edelleen muistissa. 

6. TAAS SÄRKÄNNIEMESSÄ

Kesäkuinen Koiramäki -postaukseni poiki minulle ihanan yhteistyön Särkänniemen kanssa. Perjantaina 25. elokuuta pääsimme kesälahjalipuilla viettämään päivän Planetaariossa, Akvaariossa, Näsinneulassa ja Koiramäessä. Olisimme päässeet myös huvipuiston puolelle, mutta se olisi ollut liikaa yhdelle päivälle. En ollut koskaan aikaisemmin käynyt valitsemistamme kohteista muualla kuin Koiramäessä, joten tuo päivä toi uusia kokemuksia lasten lisäksi myös minulle. Tämä on myös yksi niistä kesän kohokohdista, jotka ovat pysyneet lastenkin mielessä tähänkin päivään saakka. Tämä kuva naurattaa meitä kaikkia edelleen, koska tuo kala vaan näyttää niin läpensä tyytyväiseltä olotilaansa! 

Tässähän meinaa vähän tulla ikävä jo kesään! Nyt kyllä käännän ajatukset äkkiä takaisin jouluun, ettei talvesta tule ihan liian pitkä. Sen sijaan kesää haastan kuudella kuvalla muistelemaan Askeleita Perheenä -blogin.

Somet

Posted by

Moikka! Olen Heidi, 27-vuotias bloggaaja, harrastevalokuvaaja ja kolmen lapsen äiti Pirkanmaalta. Blogini on kokoelma minulle tärkeitä asioita, kuten lapsiperhearkea, luonnonystävän teemoja sekä hyvinvointia käsitteleviä aiheita.

Vastaa