LUUKKU 5 || VEGAANISET BANAANIPANNUKAKUT JA DIY KATTAUSKORISTEET

Mahtavaa tiistaita kaikki! Tänään viidennen joulukalenteriluukun takaa paljastuu luottoresepti makeannälkäisiin aamuihin ja suloinen koristeluvinkki joulupöytään. Näin joulun alla sitä kai saisi herkutella ja nautiskella ihan niin paljon kuin vain mieli tekee, mutta me taidetaan ne suuremmat herkuttelut jättää sinne joululle. Makennälkä kuitenkin ajoittain iskee, ja silloin on hyvä olla takataskussa ohje pikaiseen terveelliseen herkkuun. Kaikki varmaan ovat jo tuttuja sen tavallisen banaanipannukakkureseptin kanssa, johon käytetään vain banaania ja kananmunia. Muuntelin ohjeesta vegaanisen version, joka saa sitkonsa psylliumista. Superhyvää, ja maku korvaa onneksi karun ulkonäön, haha!
Banaanipannukakut yhdelle (3kpl)
1 banaani
1 dl kaurahiutaleita
1tl psylliumia
1tl kanelia
1 tl neilikkaa
1/2tl inkivääriä
Sekoita ainekset blenderissä tai kulhossa sauvasekoittimella. Anna seistä noin viisi minuuttia, jotta psyllium ehtii turvottaa taikinaa. Paista pannulla öljyssä kullanruskeiksi. Tarjoa esimerkiksi omatekoisen appelsiinimarmeladin kanssa.
Kattaukseen saa kivasti jouluista meininkiä pienillä yksityiskohdilla. Havupuukoristeet oikein huokuvat suomalaisuutta ja talvisuutta, ja teinkin niistä tällaiset kivat somisteet aterimille. Luonnosta löytyy vaikka mitä kivoja juttuja joulupöytää koristamaan, joten kannattaa kurkata ensin lähimetsään ja vasta sen jälkeen lähteä kauppaan tuhlaamaan rahaa koristeisiin, jotka todennäköisesti tulevat seuraavan vuoden taas lojumaan varastossa käyttämättöminä. Oon tykänny nyt viimeaikoina käyttää kattauksessa luonnonmateriaaleja, ja varmasti nyt joulunajan aterioilla tulen vielä enemmän koristelemaan pöytää kaikilla ihanilla maanläheisillä jutuilla.  
Kattauskoristeet
Havupuun oksia 
(katkenneita ja maahan pudonneita tietysti mieluummin kuin puusta leikkaamalla)
Servettejä
Vanhoja/terpeettomia kuusenkoristeita
Vahvaa lankaa
Taittele servetistä vapaalla tyylillä kolmiomainen pussukka aterimille. Leikkaa langasta noin 20 sentin ja havusta noin kymmenen sentin mittainen pätkä. Laita aterimet servettiin, aseta päälle havu ja valitsemasi koriste, ja solmi kaikki langalla yhteen. 
Näitä on tosi helppoa ja hauskaa väkerrellä, ja lapsetkin tykkää tulla mukaan askartelemaan. Siinä onkin koko perheelle hauskaa puuhaa joululomalle: ensin porukalla metsään etismään materiaaleja ja sitten kotiin askartelemaan kukin omanlaisensa aterinsomisteet! Muistakaa ottaa ne iskät mukaan, kyllä ne sitten lämpiää näpertelylle, kun vaan pääsevät alkuun.
Huomenna sitten juhlitaankin 100 vuotiasta Suomea!
Somet

Posted by

Moikka! Olen Heidi, 27-vuotias bloggaaja, harrastevalokuvaaja ja kolmen lapsen äiti Pirkanmaalta. Blogini on kokoelma minulle tärkeitä asioita, kuten lapsiperhearkea, luonnonystävän teemoja sekä hyvinvointia käsitteleviä aiheita.

3 thoughts on “LUUKKU 5 || VEGAANISET BANAANIPANNUKAKUT JA DIY KATTAUSKORISTEET

Vastaa