LUKEMINEN RAUHOITTAA LASTA

Kaupallinen yhteistyö Sandviksin ja Mammalandian kanssa

❤    ❤    ❤
Antti on ollut viimeisen vuoden ajan kovin kiinnostunut kirjaimista ja kirjoittamisesta. Hän opettelee aakkosia mielellään mummupappalan magneettikirjaimilla ja kotona täytetään yhdessä monta kertaa viikossa harjoituskirjoja. Myös Eetu kirjoittelee jo mun kalenterit ja muut lappuset täyteen omia muistiinpanojaan, vaikka kirjaimetkaan eivät vielä ole tuttuja. Kirjoista ja satujen kuuntelemisesta pojat ovat olleet kiinnostuneita ihan pienistä saakka, ja molemmat keksivät jo itse omia tarinoitaan ja selailevat kirjoja tosi mielellään myös itsenäisesti. 

Eetu tykkää satujen lisäksi vielä kuvakirjoista, joista voi opetella vaikka eläimiä, värejä tai kuvioita. Antti taas viihtyy jo vaikeampitajuisten satukirjojen parissa. Me ollaan luettu Antille ihan vauvasta saakka, mutta lukemiseen tuli valitettavasti pieni tauko Eetun synnyttyä. Pikkuhiljaa arjen tasaannuttua otettiin taas sadut osaksi arkea, ja nyt pikkusiskon syntymän jälkeen ollaan pidetty kiinni iltasaduista ja päivien muista lukuhetkistä. Pojat näyttävät innoissaan kirjojen kuvia pikkusiskolle ja keksivät mitä huikeimpia satuja kuvien ympärille. Vauva kyllä selvästi viihtyy mukana lukuhetkissä, vaikka ikääkin on vasta puolitoista kuukautta. Lukeminen on meidän perheessä sellainen hengähdyshetki, jolloin keskitytään päiväsaikaan ihan vain antamaan huomiota lapsille ja rauhoitutaan hetkeksi paikoilleen. Meno täällä lähtee aika helposti lapasesta, joten vauhdikkaimpien leikkien keskelle on ihanaa saada tauko, josta kaikki nauttivat. Myös iltasatu on osa meidän arkirutiineja ja sen merkitys on korostunut erityisesti nyt, kun perheessä on pieni vauva. Erityisesti Eetu reagoi hieman siihen, että vauva saa nukkua äidin vieressä, eikä hän itse tohtisi mennä omaan sänkyyn nukkumaan. Yhden sadun lukemiseen menee noin kymmenen, viisitoista minuttia, joten ei ole todellakaan liikaa pyydetty, että Eetu saa lapsille yhteisesti luetun iltasadun lisäksi vielä ihan oman pienen satuhetken äidin tai isän kanssa kahdestaan. Kirjojen ansiosta poikien ei tarvitse jäädä huutelemaan äidin perään yövalon valaisemaan huoneeseen, eikä minun potea huonoa omaatuntoa jättämällä heitä sinne. 
Mun äiti luki meille usein, kun oltiin pieniä. Myös ukin ja mummin luona saatiin joka ilta kuulla satu ennen nukkumaanmenoa, välillä kirjasta luettuna ja välillä päästä keksittynä. Mulle onkin jäänyt jo nuoresta saakka se ajatus, että lukeminen on tosi tärkeää. Tykkäsin lukea tosi paljon jo ala-asteella ja sama into on kyllä jatkunut ihan nykypäivään saakka. Haluan antaa myös meidän lapsille mahdollisuuden kuulla satuja ja upputua kirjojen maailmaan mahdollisimman paljon. Toivon, että he jatkaisivat lukemista myös kasvettuaan. Moni meidän ikäinen vanhempi ei juurikaan lue lapsilleen, mikä on tosi harmi. Oon kuullut jopa siitä että ihan pienille lapsille annetaan sänkyyn mukaan tabletti tai puhelin, ja annetaan lapsen nukahtaa sieltä lastenohjelmia katsellen. Mihin vanhemmilla on niin kova kiire, ettei iltasatua ehditä lukemaan?


Sandviksin Vaukirja lähetti meille ihan mahtavan kirjapaketin, joka täydensi meidän kirjahyllyjä monilla 3-5 -vuotiaille sopivilla kirjoilla. Itseasiassa suurin osa meidän lapsille uusina hankituista kirjoista onkin juuri vaukirjakerhon kirjoja. Vaukirjalta saa lapsen ikätasoon sopivan kirjapaketin kerran kuukaudessa, mikä on ihan täydellinen ratkaisu meille nykyajan perheille, jopa niille kiireisimmillekin. Vaukirjan kirjat ovat opettavaisia ja lempeitä, pienille lapsille sopivia satu- ja opetuskirjoja. Eetu tykästyi erityisesti Eläinten villit kuviot- ja Eläinten villit värit -kirjoihin. Pikkusiskolle pojat lukevat mieluiten Ensimmäiset sanani -kirjaa, jossa on kaksikymmentä sivullista sanoja kuvineen. Aiheita on aina eläimistä kulkuneuvoihin ja mukana on myös numeroita ja värejä. Mun oma suosikki oli Sirkuslaiva, joka on runomuotoon kirjoitettu tarina sirkuksesta vapautuvista eläimistä.


”Vaukirjan tavoite on rohkaista vanhempia lukemaan lapsilleen. Haluamme kiehtovien kirjojen, hyvien neuvojen ja inspiraation keinoin tuoda lapsiperheisiin lukuiloa, heti ensi hetkistä alkaen.
Vaukirjassa on kyse lapsista, kirjoista ja lukemisesta. Päivittäiset lukutuokiot lasten kanssa luovat läheisyyttä, iloa ja myönteisiä kokemuksia. Vanhempansa sylissä lapsi oppii tärkeitä asioita itsestään, ympäristöstään ja äidinkielestään. Vaukirja haluaa tarjota oikean kirjan oikeaan aikaan sekä antaa käytännön vinkkejä yhteisiin lukuhetkiin.”Sandviksilla on myös aivan ihana Disney -kerho, jonka kuukausittainen kirjapaketti sisältää Disney- kirjoja, niin klassikoita kuin uutuuksiakin. Meille tuli paketissa Leijonakuningas, Nalle Puh, Kunnon dinosaurus ja Autot. Tuo leijonakuningashan on Antin ihan all time favorite, ja nyt kun saatiin siitä tämä pitkä versio niin arvatkaas vain, mitä tuon pikkuherran huoneessa on luettu paketin saapumisesta saakka!
Kiitos Vaukirja!
❤     ❤     ❤

Vastaa