LASKETTU AIKA – VAUVA KAKSI VIIKKOA

Neiti on tänään kaksiviikkoinen. Hän on edelleen sama rauhallinen tyyppi kuin viikko sitten, ei turhia valita ja nälkäisenäkin jaksaa hetken aikaa odottaa. En vaan voi lakata ihmettelemästä, miten voi jotain pientä ihmistä rakastaa näin valtavasti, ja kahta isoveljeä ihan saman verran! Voisin vaan tuijottaa vauvaa kellon ympäri.

Tyttö viihtyy nyt iltaisin hereillä puolisen tuntia, ja silloin hän rakastaa katsella ympärilleen. Isoveljet ovat silloin ihan haltioissaan hoivaamassa pientä räpsyripseä, ja esittelevät hänelle innoissaan erilaisia leluja ja lukevat kirjoja. Pojat haluavat myös pitää siskoa sylissä, ja se on mun mielestä tosi tärkeää hyvän siteen luomiseksi. 

Tyttö syö edelleen päivisin noin kolmen tunnin välein ja öisin hän nukkuu noin 4-5 tunnin pidemmän pätkän. Imetyshetket ovat sellaisia 10-20 minuutin ryppäitä, eli eivät mitään kovin pitkiä. Uskon niiden kuitenkin joko pitenevän tai tihenevän vauvan kasvaessa. Kasvusta puheenollen, oikein tunnen käsissäni kuinka hän saa lisää painoa joka ikinen päivä! 50 senttiset vaatteet sopivat päälle yhä paremmin, osa niistä on kuitenkin vielä liian suuria.

Moni on ihmetellyt, että miten hän voikaan olla näin rauhallinen ja helppo vauva, ja me ihmetellään sitä itsekin. Miten voi kolme kertaa käydä näin hyvin? Arki on lähtenyt pyörimään ihan superhienosti, vaikka välillä saa hörppiä kahvia, imettää ja editoida kuvia samaan aikaan. Se on kuitenkin musta vaan hauskaa, sellaista ihanan arkista touhuilua. Mä itse jotenkin kaipaan just tätä blogin tuomaa lisäpainoa tähän arkeen, se rytmittää ja vakavoittaa elämää tietyllä tapaa. 
Hauskaa viikonloppua kaikille!

Vastaa