KYLLÄ MAAILMAAN MAHTUU SADEPÄIVIÄKIN

Kuvan reunapehmuste saatu blogin kautta
Oikein ihanan sateista torstaita! Meidän sadepäivät koostuvat usein sisäleikeistä ja peleistä, mutta välillä saatetaan käydä hyppimässä vesilammikoissa kumpparit jalassa, ihan vaan siksi että se on kivaa. Eilen ja tänään on jätetty lammikot kuitenkin rauhaan ja vietetty ihan rauhallista kotielämää lasten kanssa. Eilen tosin sen verran selkeytyi, että lähdettiin tytön kanssa 40 minuutin vaunulenkille iltapäivästä. Hänen nenänsä on ollut pari päivää todella tukkoinen, jolle lämpimän kostea sateenjälkeinen ilma teki ihmeitä.
Tänään herättiin yhdeksän aikoihin. Antti oli tapansa mukaan noussut jo aiemmin ja oli olohuoneessa katselemassa lastenohjelmia ennen meitä. Imetin vauvan ja sen jälkeen noustiinkin laittamaan myöhäistä aamupalaa. Aamupalan jälkeen aloitettiin oikea leikkimaratoni, ja leikittiin ensin Ryhmä Hau -leikkiä ja sen jälkeen supersankarihahmoilla. Imetys- ja ruokailutauon jälkeen jatkettiin leikkejä palapelin ja kuvabingon parissa. Skipattiin päikkäritkin tänään, kun on ollut sen verran rauhallista aktiviteettia koko päivän.
Kolmelta syötiin välipalaa ja imetin vauvan sen jälkeen. Hän on nukkunut tänään syöttövälit todella rauhallisesti pinnasänkyyn sijoitetussa unipesässään, varmaan lataa nyt akkuja kun nenän tukkoisuus ei enää niin kovasti vaivaa. Nyt pojat tuossa värittelevät Ryhmä Hau -värityskirjaa olohuoneen lattialla ja A pelailee pleikkarilla.
Nuorempana, ennen lapsia, vihasin sadepäiviä. Ne oli niin harmaita ja synkkiä, että oli mieliala ihan täysin maassa. Nykyään pidän sadepäivistä paljon enemmän. Niiden aikana on ikäänkuin lupa ollaan vaan ihan rauhassa kotona. Yleensä siivoan sadepäivinä, mutta nyt ei ole ollut tarvetta muuhun kuin tiskeihin ja pyykinpesuun, joten olen itsekin saanut ottaa oikeasti ihan rennosti. Sadepäivät eivät myöskään ole mikään este uloslähdölle, sadevaatteet vaan päälle ja menoksi! Sade on myös loistava syy lähteä shoppailemaan tai kahvilaan. Loppupäivä jatketaan varmaan tällä ihan samalla hyväksi todetulla löhölinjalla. A lähtee töihin viideltä, sen jälkeen syödään iltaruokaa, katsotaan ehkä hetki lastenohjelmia tai joku elokuva, syödään iltapalaa ja mennään iltapesujen ja iltasatujen kautta nukkumaan. Tyttö on viihtynyt iltaisin yhä pidempiä pätkiä hereillä, joten hän pääsee taas tänään osaksi meidän iltasaturutiineja. ❤ Meidän elämä kuulostaa näin tekstin välityksellä todella rauhalliselta ja auvoiselta, mutta päivään mahtuu myös toki muutamat kiukuttelut, riehumiskohtaus tai pari ja ehkä kinastelua leluistakin. Juuri eilen kuvasin videolle vähän pätkiä meidän arkipuuhista, ja olohuoneessa aamulla vallitsevasta kaaoksesta. Siellä oli oikein ihanan tasainen kerros leluja, palapelinpaloja, muistipelikortteja ja ties vaikka mitä. Mutta tällaista tämä on, elämä kolmen lapsen perheessä! Haleja ja hulinaa.

Vastaa