KUULUMISIA

Meillä on ollut vauhdikkaat pari viikkoa, joten tulin nyt kirjoittelemaan vähän sekalaisia kuulumisia. On aika ihanaa, kun pystyttiin tälle viikolle ottaa lapsille vapaata päiväkodista ja vähän höllätä. Olen paahtanut nyt entistä enemmän koulujuttujen parissa, koska syyslukukausi lähestyy uhkaavasti loppuaan ja deadlinet paukkuu. Tällä viikolla haluan keskittyä enemmän lapsiin, ja repiä sitten vuoden viimeiset koulutyöt loppukuosiin seuraavien viikkojen aikana.

Tänään herättiin aamulla vasta puoli yhdeksältä. Antin koulu alkaa maanantaisin ja tiistaisin vasta 9:45, ja unet todellakin tuli tarpeeseen. Lähdettiin aamutouhujen jälkeen reippaasti kympin jälkeen jo leikkipuistoon, oli ihana pikkupakkanen ja se kyllä teki tosi hyvää! Normaalisti olen siihen aikaan koneella joko palaverissa tai naputtamassa tekstejä. Täytyy nyt nauttia oikein kunnolla tästä viikosta.

Olen tehnyt meillä nyt viikonlopun ajan remppaa; aluksi piti vain siivota kaappeja, mutta tilanne eskaloitui nopeasti siihen, että huomasin jo vaihtavani meidän makuuhuoneiden paikkoja ja maalaavani pikkumakkarin seiniä. Siinä ei sinänsä ole mitään uutta, rakastan touhottaa kodin parissa ja tehdä pientä remonttia, se toivottavasti joskus tulevaisuudessa vaikuttaa positiivisesti koko asunnon arvoon. Päätös isompaan makuuhuoneeseen palaamisesta pohjautui siihen, että minun työpisteeni täytyy olla meidän makuuhuoneessa, ja siihen pikkumakkari oli hieman liian pieni ja pimeä. Hieman meinasi usko loppua, kun en saanut lasten huonekaluja mitenkään aseteltua pikkumakkariin, mutta lopulta siitä tuli tosi kiva, ja kyllähän siinä sivussa sitten tuli järjesteltyä uudelleen myös koululaisenkin huone. Laitettiin myös joulukuusi pystyyn ja koristeltiin se, ekat piparitkin jo leivottiin. Joulun odotus on virallisesti alkanut.

Tänään alkoi kolmas viikko ketogeenisellä ruokavaliolla. Jouduttiin lisäämään hiilihydraatteja jo toisen viikon aikana, kun paino laski taas hieman epäterveeseen tahtiin (3,6kg viikossa). Hiilarien nostaminen onneksi pysäytti painonlaskun. Lisättiin myös energiamäärää tilapäisesti, mutta tällä viikolla palaan taas normaaliin energiamäärään näillä isommilla hiilareilla. Ensimmäinen viikko meni ihan hyvin kaikesta huolimatta; toinen päivä ketogeenisellä ruokavaliolla on aina hankalin minulle, ja niin oli myös tällä kertaa. Viikonloppua kohden olo alkoi kuitenkin olla uudelleen aika heikko, ja se sitten johtuikin todennäköisesti siitä painonlaskusta.

15.-17. päivä Aleksi oli SRA -kisoissa koko viikonlopun, ja me oltiin lasten kanssa nelistään kotona. Lapset pääsi tuolloin lauantaiksi mummupappalaan, kun mulla meni useampi tunti kouluprojektin kimpussa. Mies voitti omassa sarjassaan kultaa ja pimeäkisassa pronssia, ja itse sain projektin valmiiksi, eli ihan tuottoisa viikonloppu se oli meille kaikille. Ensi viikolla mies lähtee meidän keskimmäisen kanssa mökille ja kaksi muuta, tai ainakin esikoinen, menevät mummupappalaan viikonlopuksi. Silloinkin, yllätys yllätys, tehdään lauantai kouluprojektia. Ehkä siinä sen perjantain sitten sopisi ottaa ihan itselleen aikaa, en ole sellaista oikeaa omaa aikaa ilman koulujuttuja tai lapsia viettänyt hetkeen. Enpä tosin tiedä mitä tekisin ilman lapsia tai koulua, joten luultavasti vaan makaan lattialla ja tuijotan kattoon. En oikein osaa vaatia tai edes kaivata sellaista ihan täysin yksinäistä aikaa, mutta nyt jotenkin houkuttelisi sellainen täyshiljaisuus.

Melkein jo unohdin mainita viime viikonloppuna tapahtuneen ihanan ja kamalan saavutuksen, jonka meidän pikku neiti otti haltuunsa tuosta noin vain! Hän nyt sitten huoneenvaihdosten myötä luopui perhepedistä ja siirtyi lopullisesti nukkumaan omaan huoneeseen, Eetun parvisängyn alapetiin. Olin siitä aluksi tosi surullinen, koska en enää koskaan saa kokea perhepedissä nukkumista ja pientä tuhisevaa toukkaa siinä kainalossa, mutta Evelle se oli niin hieno juttu ja suuri ylpeyden aihe, että se kyllä vähän lohduttaa minunkin kaihoisaa mieltäni. Ensimmäisenä yönä Eve heräsi kahdesti, mutta sen jälkeen nukkuminen on sujunut todella hyvin, meillä kaikilla. Myös kuivaksi opettelu sujuu hienosti, meidän kuopuskin alkaa olla jo niin iso tyttö.

Näihin kahteen viikkoon on mahtunut paljon kaikenlaista kivaa, mutta myös flunssaa, lasten kanssa kodin säännöistä vääntämistä ja muutamat turhautuneet itkut esikoiselta läksyjen takia. Olen suunnitellut Instagramiin uuden teeman, johon tein presetit valmiiksi viime viikolla. Tumma syysteema vaihtuu nyt hempeämpään ja hieman valoisampaan vaaleanpunaiseen taittavaan teemaan. Presettien käyttäminen helpottaa tosi paljon, jos haluaa sellaisen yhteneväisen ilmeen omaan feediin; itse vaan läväytän kuvat Lightroomiin, joka automaattisesti lisää presetin niihin kaikkiin. Sitten vaan valitsen ne kuvat, jotka haluan lopulta julkaista sen enempää muokkaamatta. Tää nyt on tällaista yliyrittämistä, mutta mä tykkään just tällaisesta näpertämisestä tosi paljon.

En ole tälle vuodelle valmistellut blogiin joulukalenteria, mutta jonkinlainen jouluinen haasteketju olisi kiva toteuttaa vaikka instassa.

Ihanaa viikkoa kaikille!

Vastaa