KUINKA USEIN?

Blogeissa pyörii tällainen hauska Kuinka usein? -haaste ja halusin itsekin kokeilla!

Kuinka usein

Vaihdat lakanat? Pyrin vaihtamaan lakanat kerran viikossa, mutta kyllä joskus saatetaan mennä kaksikin viikoa samoissa lakanoissa.

Vaihdat pyyhkeet? Suihkupyyhkeen kahden käyttökerran jälkeen, käsipyyhkeet kerran, pari viikossa.

Peset hiukset? 2-3 kertaa viikossa.

Soitat isälle/äidille? En juuri koskaan. Isäni menehtyi joitain vuosia sitten, mutta emme soitelleet vuoden 2010 jälkeen juuri ollenkaan. Äitiin olen yhteydessä whatsappin perheryhmässä päivittäin, mutta soitan todella harvoin, ehkä muutamia kertoja vuodessa. En tykkää puhua puhelimessa. Äiti soittaa mulle kuitenkin useammin.

Näet vanhempiasi? Äitiä näen vain kerran, pari kuukaudessa, vaikka hän asuu noin 13 kilometrin päässä. Me ei kauheasti kyläillä.

Käyt leffassa? Vain silloin, kun tulee oikeasti mielenkiintoinen elokuva, yksi tai kaksi kertaa vuodessa.

Föönaat hiukset? Nykään vain pakon edessä, muutamia kertoja kuukaudessa.

Putsaat lattiakaivot? Juuri viime viikolla viimeksi, mutta ennen sitä en ole putsannut tämän asunnon lattiakaivoa kuin kerran aikaisemmin itse. Olen todella herkkä tollaisille ällötyksille, mutta olen kuitenkin aika tarkka siitä, että se pysyy puhtaana. Onneksi on mies, jolla ei ole ihan niin herkkä vatsa.

Käyt metsässä? Lähes päivittäin koiran kanssa.

Käyt suihkussa? 3-4 kertaa viikossa.

Sanot läheisille, että rakastat heitä? Lapsille joka päivä monta kertaa. Mies yleensä ehtii sanoa sen ennen minua lähes päivittäin, joten vastaan vaan, että minäkin sinua. Muille läheisille en varmaan koskaan, vaikka pitäisi.

Tarkistat kuivakaapin sisällön? Kerran, pari kuukaudessa teen sinne suursiivouksen.

Luuttuat lattiat? Joka toinen viikko. Kesällä useammin, kun lapset ravaavat ulos ja sisälle paljain varpain.

Peset vessan? Olen vessan siisteydestä tosi tarkka, ja jos sen likaisuustaso ylittää tietyn rajan, niin en enää pysty pesemään sitä. Eli pesen vessaa päivittäin, pytyn ehkä parin päivän välein, lattiaa parin päivän välein, kaappeja kerran viikossa, peiliä kerran viikossa ja lavuaaria joka päivä.

Puhdistat liesituulettimen? Aivan liian harvoin. Niin harvoin, että se ehtii kerätä päälleen sentin paksuisen pölykerroksen ja alapuolella olevaan suodatinasiaan niin paksun kerroksen likaa, ettei lähde millään tököteillä enää puhtaaksi.

Syöt noutoruokaa? Kerran kahdessa tai kolmessa kuukaudessa.

Valehtelet? Ihan tarkoituksellisesti ja järjestelmällisesti en koskaan. Musta näkee heti jos yritän huijata, ja mulla on tosi huono pokka jos yritän piilotella vaikka jotain lahjaa tai yllätystä. Sitten on asioita, joita ei halua esimerkiksi kertoa oman perheen ulkopuolelle, niin sellaisissa tilanteissa valkoisia, tai ehkä enemmän hyväksyttäviä valheita saatan sanoa. En osaa sanoa kuinka usein, eli ilmeisesti aika harvoin siis. Pyrin olemaan avoin ja rehellinen kaikessa.

Riitelet suhteessa? Harvoin, välillä tuntuu että me ei riidellä koskaan. Pienet kinat arkisista asioista yleensä on sellaisia huumoripohjaisia myös.

Sheivaat? Pari kertaa viikossa.

Vaihdat hammasharjan? Joka kolmas viikko.

Käyt kirjastossa? Noin kerran kuukaudessa kunnolla. Jos lapset haluavat niin sitten välillä vaikka joka kauppareissulla nopsaan, kun he ovat mukana.

Peset peitot ja tyynyt? Kolme, neljä kertaa vuodessa.

Syöt herkkuja? Muutaman kerran viikossa, jos siis joku keksi kahvin kanssa tai herkkukahvi lasketaan!

Soitat anopille? Pakko myöntää, että useammin kuin äidille! Yleensä lastenhoitoon liittyviä asioita pari, kolme kertaa kuukaudessa, he asuvat noin kilometrin päässä meiltä.

Peset rintsikat? Kotona en käytä, eli sellaisia arkirintsikoita muutaman käytön välein. Urheiluliivit jokaisen käytön jälkeen tietysti.

Leivot? Nykyään harvemmin, kuukausittain kuitenkin.

Siivoat jääkaapin? Kerran kahdessa viikossa isomman kauppareissun yhteydessä.

Käyt puntarilla? Melkein joka päivä.

Komennat miestäsi? Ei tarvitse komennella, eikä miehenkään minua. Pyydän häntä tekemään jotakin muutamia kertoja päivässä.

Syöt irtokarkkeja? Ihan maksimissaan kerran vuodessa ostan vain itselleni irtokarkkeja. Koko perheelle haetaan irttareita Lempäälän Ideaparkin Minimanista joskus tarjouspäivinä, ja samalla pyörähdetään Ideaparkissa muutenkin. Ne on aika harvinaista herkkua meillä.

Vierailet isovanhempiesi luona? He ovat valitettavasti jo menehtyneet. Jos eläisivät ja asuisivat myös lähellä, niin varmasti useamman kerran viikossa. Rakastin mun isovanhempia tosi tosi paljon, mutta meidän muuttaessa tänne he jäivät Itä-Suomeen. <3

Peset pyykkiä? 4 kertaa viikossa ainakin.

Imuroit kotisi? Joka päivä. Meillä on Japaninpystykorva, ja sen huomaa!

Perheessä kinataan vaatetuksesta? Lady Eveliinan kanssa väännetään pari kertaa viikossa siitä, miksi sukkahousut eivät ole ulkohousut, tai miksi kesähattu ei ole pipo.

Käyt hammaslääkärissä? Kerran puolessatoista vuodessa, ja siitä pidän kiinni todella tarkasti.

Käyt kaupassa? Kerran kahdessa viikossa tehdään iso kauppareissu, ja sitten kolmisen kertaa viikossa käydään lähikaupassa täydentämässä.

Peset ikkunat? Kaksi kertaa vuodessa. Se ei kyllä riitä, kun on talossa tahmatassuja ja kissa.

Vaihdat sukat? Joka päivä, joskus parikin kertaa päivässä villasukkien ja tavallisten sukkien välillä.

Olet eri mieltä miehen kanssa? Oman mieheni kanssa ollaan joistain asioita osittain ihan pysyvästi eri mieltä, esimerkiksi aselakeihin tai suvaitsevuuteen liittyvissä asioissa. Pikkuasioita nousee esille ehkä pari kertaa kuukaudessa.

Ostat uusia vaatteita? Muutaman kerran vuodessa itselleni kirppikseltä. Uutta uutta en nykyään edes joka vuosi.

Siivoat? Joka päivä.

Tarkistat toimiiko palovaroitin? Siis ihan vaan silloin, kun se alkaa piipittää patterinvaihtoa. Auts.

Peset autosi? Noin kerran kuukaudessa.

Käyt läpi vaatekaapit ja muut kaapit? Noin kahden kuukauden välein.

Siivoat lääkekaapin? Ei tarvitse siivota juuri koskaan, se on aina samanlainen, koska sieltä ani harvoin tarvitaan mitään, ja jos tarvitaan niin kaikki laitetaan paikalleen. Sieltä löytyy tyhjiä pakkauksia, kuumekouristuslääke, lemmikkien lääkkeet (kipulääke, matolääkkeet ja silmätipat), laastaria, sideharsoa ja niitä lääkepakettien ohjevihkosia. Saattaa siellä olla ketoositestejä tai jotain Duacteja myös, en muista. Lasten nestemäiset kuume- ja särkylääkkeet on aina jääkaapissa, ja mun ja miehen omat lääkeet (migreeniin) on omissa repuissa ja sitten helposti meidän aikuisten saatavilla mikron yläkaapissa.

Puhdistat hiukset harjasta? Ehkä kolmen kuukauden välein. Multa ei kauheasti ole imetyksen lopettamisen jälkeen lähtenyt tukkaa!

Vastaa