Korkeakouluopiskelija, round 2.

Heippa! Ja terkkuja täältä mökiltä, Etelä-Pohjanmaalta. Halusin tulla vielä näin Juhannuksen alla kirjoittelemaan muutoksesta, joka koskettaa meidän koko perheen elämää ensi syksystä 3,5 vuotta eteen päin.

Tiistaina istuimme lasten kanssa Hämeenlinnassa Kauppakeskus Goodmanissa jäätelöillä odottamassa fysioterapiani alkamista. Juuri, kun olin pyyhkimässä taaperon suklaisia kasvoja froteepyyhkeestä leikkamallani ”kestokosteuspyyhkeellä”, Gmailin postilaatikko kilhati. Olin kerrankin laittanut äänet puhelimeen päälle siltä varalta, että siskoni, jonka oli tarkoitus hoitaa lapsia fyssarin ajan, tai fyssari itse, koettaisi ottaa yhteyttä. Yleensä puhelimeni on visusti äänettömällä.

Pyyhin taaperon puhtaaksi ja katsoin nopeasti puhelimen valmiusnäytöltä, mistä viesti oli. Se oli Hamkin opintopalveluista. Sydän pysähtyi hetkeksi, sillä tiesin ammatikorkeakoulujen pääsykokeiden tulosten tulevan kesäkuun loppuun mennessä. Hetken emmin, uskallanko avata viestiä vai en, sillä koin pääsykokeiden menneen keskitasoisesti, ellei jopa heikosti (tosin koen aina kokeen jälkeen niin). Avasin postin ja siinä luki: Welcome to study at Häme University of Applied Sciences (HAMK)! ÄÄK. Luin toki viestin loppuun sydän pamppaillen, ja vielä pariin kertaan uudestaan, jotta voisin olla varma, että olisko tämä nyt sitten SE viesti. Ja olihan se. Pääsin opiskelemaan Hämeen Ammattikorkeakouluun Kansainvälisen kaupan tradenomiksi. Opinnot toteutetaan monimuotokoulutuksena, eli lähipäiviä tulee muutamia kuukaudessa, ja muuten opinnot ovat projektitöitä, työharjoittelua sekä etäopiskelua.

Sairaanhoitajaopinnoista liiketoimintaan

Sairaanhoitajan asu vaihtuu siis aivan toiseen, mutta olen siitä kyllä enemmän innoissani kuin pahoillani. Kuten olen kertonut instastoryssa, sairaanhoitajan työt eivät ole minulle. En pysty antamaan täyttä panostani sekä äitiyteen että muiden ihmisten hoitamiseen, enkä varsinkaan olemaan vastuussa toisten ihmisten hyvinvoinnista tai jopa hengestä samalla, kun olen sitä kotona kolmelle pienelle ihmisenalulle. Enkä aio valehdella, etteikö median antama kylmä, mutta erittäin totuudenmukainen, ellei jopa siloteltu, kuva hoitotyön raakuudesta (muun muassa palkkaan verraten) olisi vaikuttanut päätökseen vaihtaa toiseen itseäni erittäin paljon kiinnostavaan alaan. Tämä on vain pieni osa niistä syistä, miksi päädyin uudelleenkouluttautumaan. Haluan kuitenkin painottaa sitä, että arvostan hoitotyötä tekeviä todella, todella paljon. Henkisesti ja fyysisesti raskas työ on kova koulu monelle, mutta siitä selviävät tekevät ihan huikeaa ja tärkeää työtä.

Tradenomiopinnoissa voin painottaa opinnot muutamaan eri vaihtoehtoon (esimerkiksi taloushallinto-osaaja, markkinointisuunnittelija, myynninosaaja, finanssiosaaja, liiketoiminnan kehittäjä, Global Fashion Business), mutta markkinointiin tulen näillä näkymin painottamaan omat opintoni, vaikka muutkin suuntaukset kyllä kuulostavat hyvin mielenkiintoisilta. Kansainvälisen kaupan opinnot eivät pelkästään avaa minulle loistavia uramahdollisuuksia, vaan se tarjoaa myös todella kattavasti tietoa, jota voin hyödyntää myös blogiin ja muuhun someen liittyvissä asioissa. Sen lisäksi englanninkielisten opintojen tarjoama kielikylpy tulee olemaan ihan huippujuttu, ja rakentaa hyvän pohjan myös työllistyä kansainvälisiin yrityksiin. Ei sillä, etteikö sairaanhoitajanakin se onnistuisi, mutta tämän uran pystyn luomaan ilman painetta kenenkään muun kuin itseni ja perheeni hyvinvoinnista.

Halusin tulla nopeasti vain kirjoittamaan tällaisen kuulumishöpinän opintojen suhteen, olen ihan superinnoissani!

Hakiko teistä joku kouluun kevään haussa? 🙂

Ihanaa juhannusta! Pitäkää huoli itsestänne ja toisista. <3

Somet

Posted by

Moikka! Olen Heidi, 27-vuotias bloggaaja, harrastevalokuvaaja ja kolmen lapsen äiti Pirkanmaalta. Blogini on kokoelma minulle tärkeitä asioita, kuten lapsiperhearkea, luonnonystävän teemoja sekä hyvinvointia käsitteleviä aiheita.

Vastaa