Kolme kuukautta

Neitokainen täytti 30.9. kolme kuukautta. Niin pieni, mutta silti syntymäkokoon nähden paljon kasvanut höpöttelijä. Viimeisen kuukauden aikana Eve on oppinut ihan hurjan paljon uusia sosiaalisia ja motorisia taitoja.
Juttelu  Eve höpöttelee tosi mielellään ihan kenelle vain joka jaksaa höpöttää takaisin. Uusia äänteitä tulee joka viikko ja äänen voimakkuudella myös leikitellään mielellään. Eve elävöittää jokelteluaan ilmeillään, jotka vaihtuvatkin tiuhaan tahtiin juttutuokion lomassa. Eve viestii tyytymättömyydestään yskäisemällä pari kertaa huomion saamiseksi, ja sen ollessa riittämätöntä hän inahtaa muutaman kerran. Tässä vaiheessa olen jo useimmiten vastaamassa tytön tarepisiin, eikä sen suurempia itkuja hän juuri päästelekään. 
Nauru Leveitä ja valloittavia hymyjä olemme saaneet ihastella jo pitkän aikaa, mutta ensimmäinen kunnon vatsanpohjasta lähtenyt nauru saatiin kuulla viime viikonloppuna. Lasten isopappa höpötteli Even kanssa mökin sängyllä ja se olikin ihan naurun arvoinen juttutuokio. Mun sydän suli ihan täysin, ja niin taisi sulaa myös isomummunkin. Poikien mielestä oli maailman hauskinta kuulla Even nauravan ensimmäistä kertaa. Mökkireissun jälkeen olen saanut Even nauramaan vain kerran itse, mutta toivottavasti nauruhermot herkistyisivät lisää tässä päivä päivältä.

Liikkuminen Käsien ja jalkojen heiluttelut ovat olleet kuvioissa jo ihan ensimmäisistä viikoista saakka. Nyt onkin kivointa olla vatsallaan ja käännähtää siitä hurjaa vauhtia takaisin selälleen. Selältä vatsalleen kääntymistä Eve harjoittelee aina lattialla ollessaan, ja sen onnistuminen on ihan muutaman sentin päässä. Eve selvästi vähän turhautuu, kun ei onnistu kääntymään, joten tahtoa kääntymiseen löytyy jopa enemmän kuin taitoa tällä hetkellä. Kääntymisillä ei olisi vielä edes mikään kiire, mutta jokainen lapsi kehittyköön omassa tahdissaan. Kääntymisharjoituksia päivittelen Instastoryyn, joten kannattaa seurailla meitä siellä.
Kädentaidot  Eve osaa pitää kiinni Sophie -kirahvistaan ja vie sen suuhun itse. Ote hellittää vielä helposti ja lelun putoaminen ärsyttää. Hauskinta on pitää kädessä sukkia ja myös omien käsien näpertely on superhauskaa.
Even kolmekuisneuvola jäi meiltä väliin, ja uusi aika on sovittu ensi viikolle. Paino on jotain 5,5 ja 6 kilon väliltä, luulisin, ja pituutta on tullut niin paljon etteivät 56 kokoiset housut enää mahdu jalkaan. Eve on edelleenkin luonteeltaan rauhallinen ja kärsivällinen, ja on alkanut osoittaa myös suurta huumorintajuisuutta. Meidän pieni rakkauspakkaus.
Somet

Posted by

Moikka! Olen Heidi, 27-vuotias bloggaaja, harrastevalokuvaaja ja kolmen lapsen äiti Pirkanmaalta. Blogini on kokoelma minulle tärkeitä asioita, kuten lapsiperhearkea, luonnonystävän teemoja sekä hyvinvointia käsitteleviä aiheita.

Vastaa