KEVÄTMESSUT 2017 | KUVIA JA TUNNELMIA

❤    ❤    ❤    ❤    ❤    ❤    ❤    ❤    ❤
Kevätmessuja vietettiin Helsingin Messukeskuksessa 6.-9.4. Menimme messuille lauantaina äitini kanssa ja odotukset olivat melkoisen korkealla, sillä en ole aiemmin ollut noin suurilla messuilla. Kuten jo aiemmin kerroin, niin messuilta lähdin hakemaan inspiraatiota takapihaamme varten, enkä kyllä todellakaan joutunut pettymään. 
Messuilla oli todella paljon eri firmojen standeja, runsaasti erilaisia puutarhamallinteita, vinkkejä ja inspiraationlähteitä. Messujen jälkeen oli paljon helpompaa jatkaa takapihan suunnittelua. Tarkoitus olisi rajata oman takapihan alueemme pensasaidalla. Routa nostaa talvisin näköesteaidan joka ikinen vuosi uudestaan pois paikaltaan, joten luonnon oma aita olisi siihen paljon sopivampi vaihtoehto. Terassin suhteen en vieläkään ole tehnyt päätöstä. Toisaalta haluaisin siitä kokonaan eroon, koska se on ihan kamalassa kunnossa. Rivitalon kaikki takapihat ovat kallellaan niin, että sadevesi ja sulamisvedet valuvat pihoista poispäin, joten sinänsä ei tarvitsisi olla huolissaan vaikka päätyisimme pihakiveykseen terassin sijaan. Oikean nurmen kasvatus meidän pihallamme on melkoisen haastavaa maaperän vuoksi, joten olen miettinyt tekonurmivaihtoehtoa sen tilalle. 
Haluan pihaan pari, kolme runsasta koristepensasta, värikkään kukkapenkin ja kevyehköt pihakalusteet. Takapiha ei ole kovin suuri ja haluaisin, että sinne jäisi kuitenkin lapsille vielä leikkitilaakin. Kohta alkaa olla jo aika tilata kasvustoa, kun ilmat ovat lämpenemään päin ja päätösten aika koittaa.
Puutarhajuttujen lisäksi kulutimme suuren osan päivästä kierrellen lähiruoka- ja luomu -tapahtumaa, ihastelimme ulkosaunoja Mökki -tapahtumassa ja Sisusta! -tapahtumassakin kiertelimme hyvän aikaa. 
Lauantaina messukeskus oli tupaten täynnä väkeä ja itselleni oli sen vuoksi erityisen hankalaa keskittyä messujen tarjontaan täysillä. Kivut ja supistukset myös vaikeuttivat messuilua, mutta olen kuitenkin iloinen, että lähdimme tutustumaan messuihin. Opittiin myös kantapään kautta se, että messuille kannattaa ottaa mukaan omaa evästä, koska kahvilat oli aivan tukossa koko päivän! Huomenna perjantaina lähden siskoni ja esikoisen kanssa nopeasti käymään heti aamusta lapsimessuilla. Noudan sieltä yhteistyöhön liittyvän paketin ja kiertelemme hetken aikaa nauttimassa luultavasti viimeistä kertaa tämän raskauden aikana messukeskuksen tarjonnasta. Perjantain jälkeen on aika hidastaa tahtia, antaa vauvalle mahdollisimman paljon lisäaikaa kohdun suojassa ja valmistautua tulevaan kesään. Lapsimessuilta kirjoittelen materiaalia luultavasti jonkin toisen postauksen ohessa, koska emme tosiaan oman vointini vuoksi voi siellä viettää aikaa kovin kauaa. Jos kuitenkin ehdimme messuilla törmäämään, tulkaa rohkeasti nykäisemään hihasta! 🙂
Ihanaa torstaita kaikille! <3
❤     ❤     ❤     ❤     ❤     ❤     ❤     ❤     ❤     ❤     ❤
Kannattaa kurkata viikonlopun jälkeen Mammalandian facebook-sivuja, sillä moni bloggaaja on lähdössä messuille. Tunnelmia ja messukuulumisia on varmasti tulossa blogeihin!

Vastaa