EVELIINA ALISSA

Yhteistyössä juhlahumua.fi


Sormen hellä hipaisu,
suukkosuun sipaisu,
vauvalle pienelle
onnea tuo,
rakkautta,
lämpöä kotiinne suo.
Sunnuntaina juhlimme kuopuksemme Eveliinan nimiäisiä. Eveliina, miten oudolta, jopa vieraalta tuntuukaan lausua se ääneen tai edes kirjoittaa. Rakas pieni Eveliina. Mieheni on valinnut nimen tyttölapselle jo kauan ennen raskausaikaa, ja rakenneultran jälkeen nimi sitten sai itselleen kantajan. Toista nimeä pyörittelimme hieman kauemmin. Omia toiveitani toisiksi nimiksi olivat Aino ja Aino Emilia. Mieheni ehdotti minun toista nimeäni, Susannaa. Lopulta eräänä iltana raskausviikolla 32 istuin tapani mukaan kirjoittelemassa blogitekstiä ja editoimassa kuvia. Sitten se vaan tuli mieleen, Alissa. Nimi sopi heti miehellenikin, sillä olisihan nyt kummallakin nimellä myös musiikillinen merkitys. Miehelleni musiikki on varmaan on varmaan harrastusten jälkeen seuraavaksi tärkeintä koko universumissa. Eveliina tulee Volbeatin kappaleesta Evelyn, jonka kertosäe aiheuttaa itsellenikin kylmiä väristyksiä. Alissa White-Gluz taas on Arch Enemyn solisti. Upea nainen, jonka ajatusmaailma eläintenoikeuksia kohtaan on täyttä kultaa.


NIMIEN ALKUPERÄT JA MERKITYKSET
Eveliina on suomenkielinen naisen nimi, jonka ruotsinkielinen vastine on Evelina. Eveliinan nimipäivä on 24. joulukuuta. Samana päivänä juhlitaan myös Aatamin, Eevin ja Eevan nimiä. Eveliina-nimi on muunnos Eevasta, joka muistuttaa heprean sanaa hawwa, ”kaikkien elävien äiti”. Eveliinan sanotaan tulevan myös germaanisesta nimestä Avelina tai Aveline, josta muodostui englantilainen Evelyn
Alissa nimi on muunnelma nimestä Aliisa. Aliisa ja Alisa ovat suomenkielisiä muunnoksia ranskalaisesta nimestä Alice, joka puolestaan juontuu saksalaisesta Adelheid-nimestä (alun perin Adalheidis), joka merkitsee jalolaatuista. Alissan nimipäivää juhlitaan epävirallisesti 14.7. jolloin on Aliisa ja Alisan nimipäivä. Myös oma nimeni, Heidi, tulee alunperin nimestä Adelheid.
Lähde: Wikipedia
Nimiäisiä saapui viettämään kolmisenkymmentä henkilöä. Aivan ihanaa, että lähes kaikki kutsumamme läheiset pääsivät paikalle. Juhlat aloitettiin tietovisalla, joka näytettiin telkkarin kautta juhlaväelle. Visan lopussa paljastettiin tytön nimi. Idea toimi ihan hyvin, mutta yhteys telkkarin ja läppärin välillä katkeili, joka aiheutti lievää hilpeyttä juhlijoiden keskuudessa. Onneksi se kuitenkin lopulta alkoi toimimaan ja nimenpaljastusvideo olikin tosi kivannäköinen suurella telkkariruudulla. Nimenjulkistuksen jälkeen kohotettiin malja pienen kunniaksi. 
Kahvipöydässä oli tarjolla kaksi lohivoileipäkakkua, coctailpiirakoita ja tuorejuustoja, kaksi prinsessakakkua vadelmatäytteellä, vadelmamacaroneja sekä tuulihattuja mansikka-vaniljakerma täytteellä. Lisäksi tarjottiin kahvia ja mehua.  Kahvittelun päätteeksi avattiin lahjat ja vietettiin aikaa sukulaisten ja ystävien kesken. Eve sai aivan ihania lahjoja, kiitos kovasti kaikille! Kummien antamat kummikorut sekä hopeinen cd-kotelo, sekä veljeltäni saatu Sophie -kirahvi olivat erityisen mieleenpainuvia lahjoja.
Juhlien koristelu ei ole omaa vahvinta osaamisaluettani. Tarjoilupöydän astiat ja koristeet saimme bloginäkyvyyttä vastaan Juhlahumua.fi -verkkokaupasta. Tarjoilupöydän takainen seinä sai hempeyttä ihanilla pompomeilla ja pöytä näyttävyyttä ruusukultaisella pöytäliinalla. Tarjoiluastiat, maljakot, lasinen kirjoitustaulu sekä light box ovat pöytäliinan lisäksi vuokrattavissa, joten käykää ihmeessä juhlia suunnitellessanne kurkkaamassa heidän valikoimiaan. Kannattaa myös kysyä heiltä muita vuokratuotteita, kaikki ihanuudet eivät ole esillä verkkosivuilla. Näiden lisäksi ostin vaaleanpunaisia ruusuja ja valkoisia neilikoita. Myös vieraat toivat runsaasti kukkia tullessaan, mikä on aina enemmän kuin toivottua! 
Moni kehui juhlia onnistuneiksi, mikä oli todella kiva kuulla. Itse en kyllä ihan rehellisesti sanottuna edes muista juhlista paljon mitään. Perfektionistin ja stressaajan luonteen omaava touhottaja kun järjestää juhlia, niin kyllähän sen tietää. Olin kokoajan kaikkialla, neljän tunnin unilla ja 39 asteen kuumeessa rintatulehduksen takia, joten vähän meni käyrät käppyrälle. Jännitin myös todella paljon viedon onnistumista. Vähän harmittaa, kun en pystynyt pitämään seuraa vieraille niin paljon kuin olisin toivonut. Pääasia on kuitenin se, että vieraat viihtyivät ja Eveliina sai nimensä viimeinkin julki. 
Eve itse oli äärimmäisen rauhallinen läpi koko juhlapäivän. Pääasiassa hän vain nukkui tyytyväisenä ja heräsi vain kerran syömään juhlien aikana. Tuntuu, että taas on yksi etappi elämässä takanapäin. Viimeisen lapsemme nimiäiset, ja nyt on katse suunnattava vaaleanpunaisten lasien läpi kohti tulevaa. Tytön siviilikummeina toimivat minun ja mieheni siskot sekä yhteinen miespuolinen ystävämme. Uskon, että tämä kolmikko tulee olemaan Even luottoaikuiset tulevaisuudessa. Kiitos vielä kummeille, teidän läsnäolo merkitsee meille todella paljon. 


Juhlahumua Pinterest

Saatte koodilla kesä10 10% alennuksen juhlahumua.fi:n verkkokaupasta! Koodi on voimassa tämän kuun loppuun saakka. ❤

4 thoughts on “EVELIINA ALISSA

  1. Kaikessa yksinkertaisuudessaan ihana nimenpaljastus video, ihan herkistyin sitä katsoessani. Itse odottelen kovasti omaa pientä syntyväkseni 39+2. Oon stressanut aika paljon tulevia nimiäisiä, sillä niissähän ei mitään ”virallista” ohjelmaa ole. Tästä sain kuitenkin ehkä jotakin ideaa. Onnea Eveliinalle kauniista nimestä 🙂

  2. Kiitos! 🙂 Tosi kiva jos sait ideaa omiin juhliinne, äläkä liikaa stressaa. Mä stressasin liikaa ja koko päivä meni vähän niinkuin ohitse sen takia :D. Paljon onnea loppuodotukseen <3

Vastaa