EVELIINA 4KK || NEUVOLAKUULUMISET

Eveliina on ollut osa meidän elämää nyt neljän kuukauden ajan. Aika on suhahtanut kuin siivillä, kuten aina pienen vauvan kanssa. Hän tuntuu ajatuksissa vielä siltä pienen pieneltä 2,8 kiloiselta vastasyntyneeltä, mutta todellisuudessa hän on hyvänaikaa sitten kasvanut pois pikkuvauvaiästä ja kehittyy koko ajan enemmän ja enemmän.
Taitoja alkaa olla jo hurjasti. Eveliina kääntyy sekä selälleen että vatsalleen ja osaa rullailla vähän liikkumistarkoituksessa. Rullailutaidon synnyttyä hän luopui selällään liikkumisesta (työnsi ennen itseään jaloilla eteenpäin). Hänen ei tosiaan tarvitsisi vielä liikkua mihinkään, ja on tässä muita ikäisiään edellä. Neuvolalääkäri ja terveydenhoitaja olivat ymmällään tänään tarkastuksessa, kun kerroin Even liikkumisesta. Hän ei viihdy sitterissä kovin hyvin, ja uskon sen vaikuttaneen tuohon liikuntataidon kehittymiseen osittain, kun häntä ei ole siinä pidetty.
Eve tarttuu tomerasti tavaroihin ja vie ne useimmiten suuhun. Välillä hän hypistelee ja tuijottaa käsissään olevia esineitä (ja käsiään) silmät sikkurassa. Jos hänet vetää käsien varassa selältään istumaan, pää nousee hienosti mukana ja istuminen olisi jo superhauskaa. Valitettavasti ihan vielä neljäkuisena ei kannata alkaa vauvoja pitää istuma-asennossa, vaikka aika moni vauva siitä itseasiassa pitääkin. Sylissä hän kyllä viihtyy pystymmässä asennossa jo, ja se on ihan fine. Eve tykkää tutkailla kaikkea mitä ympärillä tapahtuu, ja erityisesti isoveljien touhut kiinnostavat. Eveä alkaa aina hymyilyttää hurjasti, kun pojat käy hänelle juttelemassa.

Eveliina on pitänyt ihan pienestä saakka oranssista väristä. Hän tykkää tuijotella meidän makuuhuoneen seinällä olevaa suurta New York -taulua, jossa on oranssi taksi, ja olohuoneen erästä kukkatyynyä, jossa on oransseja värejä. Lempparilaulu on ihan ylivoimaisesti Peppi Pitkätossu, mutta hän nukahtaa nopeiten, kun laulan Tuu Tuu Tupakkarullaa. Nukkuminen, sitä Eve rakastaa. Ensimmäiset 9,5 tunnin tauottomat yöunet on saatu kokea nyt kahdesti, tavallisimmin hän herää kuitenkin kerran yössä yöpalalle. Päivisin Eve nukkuu päiväunia vaihtelevan määrän, mutta aina ainakin yhdet tai kahdet parin tunnin unet ja sitten lyhyempiä pätkiä välissä. Hän nukahtaa aina vaunuihin, ja usein aamupäivän ulkoilun jälkeen nukkuukin vaunuissa vielä ulkoilun jälkeen noin tunnin verran. Eve syö paljon, ja maitoa myös riittää hyvin. 
Neuvolassa oli paikalla lääkäri, kandi sekä terveydenhoitaja. Käytiin läpi ihan perusjutut taas ja puhuttii Even tukkoisuudesta. Tai oikeastaan sen loppumisesta. Siirsimme Even sängyn silloin joku aika sitten huoneen toiselle puolelle, eikä tukkoisuus ole sen jälkeen palannut, onneksi. Eve kasvaa hienosti pelkällä rintamaidolla, ja nauvolassakin kannustettiin jatkamaan täysimetystä puolivuotiaaksi saakka. Lääkäri tutki taas keuhkot, sydämen, lonkat ja aukileet, ja kaikki oli hyvin.
4kk neuvolalääkärikäynnillä (suluissa 3kk tiedot)

Päänympärys:40,9cm (40,1cm)
Pituus:60,9cm (58,4cm)
Paino:6555g (6150g)
Iho: Siisti, karsta alkaa helpottaa ja hiukset kasvaa takaisin.(Päälaesta kuiva, muuten siisti)
Somet

Posted by

Moikka! Olen Heidi, 27-vuotias bloggaaja, harrastevalokuvaaja ja kolmen lapsen äiti Pirkanmaalta. Blogini on kokoelma minulle tärkeitä asioita, kuten lapsiperhearkea, luonnonystävän teemoja sekä hyvinvointia käsitteleviä aiheita.

Vastaa