EVELIINA 2KK

Meidän kuopus on tänään kahden kuukauden ikäinen. Hänestä on kuoriutumassa aivan todella mahtava persoona, ihana höpöttelijä ja seurustelija!
Eve rakastaa katsella meidän lähimpien ihmisten kasvoja. Hän on alkanut väläyttelemään niitä valloittavia tahdonalaisia hymyjään ja jokeltelee supersöpöllä heleällä äänellään. Ja kun juttua alkaa tulla, niin sitä myös tulee sitten. Eve haluaa seurustella todella paljon, ja myös osaa lyhyillä itkuilla vaatia seuraa. Tytön jokelteluissa toistuvat pitkät vokaalisarjat, ja nyt on eniten tullut eeee ja ooouuuu -äänteitä. Voi kun sais joskus taltioitua näitä puheen ensimmäisiä vaiheita videolle! Kun esiin ottaa kameran tai puhelimen, niin hän ei sitten tahtoisi jutella ollenkaan.

Vauva tykkää loikoilla unipesässä tai peittonsa päällä olohuoneen lattialla. Isoveljien touhuja hän seurailee keskittyneesti ja juttelee myös heidän kanssaan mielellään. Kaksikuisemme ilmeet vaihtuvat todella nopesti, ja selkeästi erottuvat kulmakarvat ennestään korostavat kasvojen ilmeikkyyttä.
Tuttia me ei olla tarjottu kenellekään lapsista. Se on kyllä esimerkiksi kauppareissulla mukana, mutta ensisijaisesti vastataan vauvan tarpeisiin muilla keinoilla. Tutti on mun mielestä sellainen oikoreitti, joilla sivuutetaan vauvan todellisia nälän, läheisyyden tai lohduttamisen tarpeita. Tutittomuus on toki ollut meille helppo valinta, koska kaikki ovat olleet vauva-ajan suhteellisen rauhallisia tapauksia, ja Eve kyllä on vielä paljon rauhallisempi ja malttavaisempi kuin kumpikaan pojista.

Tyttö viihtyy todella hyvin kantoliinassa ja nukkuu parhaiten kapaloituna. Hän ei herää kesken unien ääniin tai liikuttamiseen, mikä on kyllä mahtava juttu meidän apinalaumassa. Olen ajatellut kantorepun hankkimista liinan lisäksi, jotta vauvaa olisi helpompi kantaa myös kauppareissuilla.

Vauva nukahtaa iltaisin yhdeksän ja kymmenen välillä ja herää yöllä kerran tai kahdesti. Hereillä ollessaan hän heiluttelee jalkojaan ja käsiään minkä ehtii, mutta välillä hän vain loikoilee rauhallisena ja tarkkailee ympäristöä. Eve tykkää kylvyistä tosi paljon ja viihtyisi siellä vaikka kuinka kauan. Meillä on kylpyammeena Stokken Flexi bath, johon kuuluva kylvetystuki onkin ihan omiaan pitkään kylpevälle pikkuneidille (käsi puutuu nopesti vauvaa kannatellessa).
Vaikka aika meneekin tosi nopesti eteenpäin, niin odotan kyllä innolla syksyä, tytön kasvua, joulua ja muita ihania juttuja, mitä vuodenaikojen vaihtuessa eteen on tulossa.

2 thoughts on “EVELIINA 2KK

Vastaa