Bussimatkaa ja mansikoita
Olen ollut liitoskipujen ja supisteluiden takia jo kuukausia poikien mielestä varmaan maailman tylsin äiti. Tänään heräsin kuitenkin melko kivuttomana, eikä supistellutkaan aamulla yhtään, joten annoin poikien ihan vapaavalintaisesti päättää päivän ohjelman. Antti halusi lähteä kauppaan ja mummupappalaan, ja Eetu halusi ajaa bussilla. Ollaan Eetun kanssa puhuttu bussimatkasta jo jonkin aikaa, koska hän ei muistaakseni ole kuin ehkä kerran ihan vauvana ollut bussissa. Koska mummupappalassa on viimeaikoina vierailtu tiuhaan, niin sovittiin bussimatkasta Ideaparkkiin. Syötiin aamupalaa kahdeksan jälkeen ja alettiin valmistautumaan sen jälkeen lähtöön. Valittiin kivat kauppavaatteet, siivottiin aamun aikana tulleet sotkut ja käytettiin Jokkekin nopeasti pissillä. Kymmenen jälkeen lähdettiin tassuttelemaan kohti pankkiautomaattia ja bussipysäkkiä. 
Eetu oli bussimatkasta tosi innoissaan, ja Antti myös. Matka ei kestänyt kuin parisenkymmentä minuuttia, mutta sinä aikana ehti tulla vaikka kuinka monta ”Vaaau!” ja ”Kivaa!” -huudahdusta. Lapsille se ilo on niin pienestä kiinni, voisi monet aikuisetkin ottaa oppia. Pojat saivat viisi euroa käyttörahaa ideaparkkiin, mutta ennen kiertelyä käytiin kahvilla. Aamupalasta alkoi olla jo useampi tunti aikaa, ja oltiin kaikki janoisia kuuman kävelymatkan vuoksi. Hengähdystauon jälkeen lähdettiin sitten kiertelemään kauppoja. Pojat halusi tottakai käydä lelukaupassa. Sieltä Antti osti omalla vitosellaan Batman-aiheisen legopaketin ja Eetu poliisiauton. Käytiin lisäksi ostamassa kummallekin uudet aurinkolasit, koska viimekesäiset olivat melkoisen naarmuilla.
Kierreltiin kauppoja noin 45 minuuttia, jonka jälkeen lähdettiin ulos leikkipaikalle nautiskelemaan auringosta. Kello oli vasta vähän yli 12, mutta aloin itse olla jo sen verran kivulias ja Eetu väsynyt, että lähdettiin aikamme leikittyä hoitamaan ruokaostokset Prismaan. A pääsi yhdeltä töistä ja ajeli Ideaparkille hakemaan meitä. Iskää odotellessa syötiin vielä ulkona mansikoita. Ihana kesäinen päivä, eikä yhtään harmita alaselän kivutkaan, kun poikien kasvot ovat aamusta lähtien loistaneet onnesta. Pakko sanoa, että aamulla vielä pohdiskelin keinoja, joilla saisin väsymyskiukuttelut ja riehumiset tällä kertaa ideaparkissa loppumaan, apunakaan kun ei ollut toista käsiparia. Päivä oli kuitenkin pelkkää riemua ja iloa, eikä kiukuttelusta ollut väsymyksestä huolimatta tietoakaan. 
Somet

Posted by

Moikka! Olen Heidi, 27-vuotias bloggaaja, harrastevalokuvaaja ja kolmen lapsen äiti Pirkanmaalta. Blogini on kokoelma minulle tärkeitä asioita, kuten lapsiperhearkea, luonnonystävän teemoja sekä hyvinvointia käsitteleviä aiheita.

Vastaa