9. neuvolakäynti ja ennakoivat supistukset

En nukkunut viime yönä ollenkaan, koska yhden aikaan yöstä alkoivat säännölliset, alaselkää polttavat supistukset. Näitä kesti Eetua odottaessa nelisen päivää ennen synnytystä, joten odotukset ovat melko korkealla seuraavien päivien tapahtumista. Supistelu jatkuu edelleen, mutta hieman epäsäännöllisemmin kuin yöllä. Tätä niin sanottua latenssivaihetta voi kestää tosiaan päiviä, jonka aikana supistukset voivat olla häiritsevän voimakkaita, mutta eivät kuitenkaan vielä aivan synnytyssupistuksia vastaavia.
Tänään minulla oli neuvolaan aika kello yhdeksän. Tällä kertaa kaiken ei sanottukaan olevan aivan hyvin, vaan vauvan kasvu aiheuttaa nyt pientä päänvaivaa. Sf-mitta ei ole kasvanut raskausviikon 31 jälkeen kuin puolisen senttiä, joten terveydenhoitaja laittoi lähetteen menemään äitiyspolille, jotta vauvan koko voitaisiin arvioida ultralla. Aika tulisi luultavasti ensi viikon alkuun, mikäli olen silloin vielä raskaana. Itse olen sitä mieltä, että vauva on vaan niin alhaalla, ettei mitta ole sen takia kasvanut, mutta tottakai vauvan kasvu täytyy tarkistaa. Kasvun hidastumiseen saattaa olla syynä esimerkiksi juurikin se napanuorassa oleva solmu, joka Eetullakin oli. Vaikka onkin todella epätodennäköistä, että napanuora on solmussa tässäkin raskaudessa, niin kyllä tuo nyt vähän säikäytti. Vauva on ollut edelleen aktiivinen ja sykkeet olivat neuvolassa hyvät, joten niiden perusteella vauva voisi ihan hyvin. Olen kyllä hieman ihmeissäni, ettei minulle ole koko raskausaikana sanallakaan sanottu ennen siitä, että neuvolassa on ihmetelty vauvan kasvua. Kuulemma siitä on ollut pientä huolta jo muutama viikko sitten, miksei minulle ole siitä sanottu mitään?
Paino: +200g
Muutos: +200g/vk  
Verenpaine: 126/78
Pissa: puhdas
Vauvan syke: + (130)
Vauvan liikkeet: ++
Hb: Ei katsottu
SF: 28,5cm

Juhannusta vietämme A:n siskon perheen kanssa. Jos supistelu jatkuu tällaisena, niin todennäköisesti en juuri muuta tee kuin makoilen ja saunon koko viikonlopun, on meinaan melkoisen epämukavaa. Nämä ei ole tavallaan kipeitä supistuksia, vaan alavatsaan ja alaselkään polttavia. Selvästi vievät kohdunsuun tilannetta kohti synnytystä, mutta eivät vielä ole synnytyssupistusten oloisia. Voidaan siis olettaa, että neitokainen syntyy melkoisen reippaaseen tahtiin, kun sen aika koittaa. Oli se sitten tällä tai ensiviikolla, niin ollaan kaikki innoissaan vastaanottamassa pientä Ladya tänne. Isäntäkin on jo vähän stressaantuneen oloinen, kun ei yhtään tiedetä mitä tapahtuu ja milloin.
Ihanaa juhannusta kaikille! Juhlikaa huolella ja pitäkää huolta toisistanne.
Somet

Posted by

Moikka! Olen Heidi, 27-vuotias bloggaaja, harrastevalokuvaaja ja kolmen lapsen äiti Pirkanmaalta. Blogini on kokoelma minulle tärkeitä asioita, kuten lapsiperhearkea, luonnonystävän teemoja sekä hyvinvointia käsitteleviä aiheita.

One thought on “9. neuvolakäynti ja ennakoivat supistukset

Vastaa