8. neuvolakäyntiTänään raskausviikolla 35+6 oli kahdeksas neuvolakäynti. Nyt käyntejä alkaa tulla kerran viikossa vauvan syntymään asti, ja seuraava kerta on ensiviikon torstaina klo.9.

Paino: +1,3kg
Muutos: +569g/vk  
Verenpaine: 103/79
Pissa: +/- eli puhtaaksi luetaan, vaikka oli osittain plussalla.
Vauvan syke: + (140-150)
Vauvan liikkeet: ++
Hb: Ei katsottu
SF: 28,5cm
Mitään erikoista tai huolestuttavaa ei tälläkään kertaa todettu. Ainoa erikoisuus oli tuo, että proteiinit oli osittain plussalla. Se on kuulemma ihan normaalia loppuraskaudessa, eikä verenpainekaan viittaa raskausmyrkytykseen. Rauhassa jatketaan siis vauvan odotusta. Vauva on laskeutunut entistä alemmas, ja sf -käyrä laski kuin lehmän häntä. Neiti on todella vilkas ja hänellä on hyvin selkeä päivärytmi jo nyt vatsassa. Toivottavasti sama rytmi pysyy myös hänen synnyttyään, koska tällöin saisin aamuöisin kolmisen tuntia keskeytymätöntä uniaikaa. Hän aloittaa ensimmäiset myllerrykset aamu viiden aikoihin ja on aktiivisimmillaan iltaisin yhdeksän ja yhdentoista välillä. Levollisin hän on iltapäivästä, joten siihen aikaan en tee liikelaskentaa, jos olen huolissani vauvan liikkeistä. Ei ole kyllä ollut liikelaskennalle tarvettakaan, kun hän antaa jopa levollisimpana ajanjaksonakin merkkejä hyvinvoinnistaan säännöllisin väliajoin. Tyttö on alkanut hikkailemaan oikein urakalla ja lähes päivittäin tunnen tytön hikkaavan. Se on hyvä merkki, hikkaaminen vahvistaa keuhkoja. Edelleen oletetaan, että vauva on siro ja syntyy todennäköisesti lähiviikkoina, ihan minä hetkenä hyvänsä. Nyt vauvalle ei enää anneta kortisonia, mikäli hän päättää syntyä, enkä myöskään saa sairaalassa enää supistuksia estävää lääkettä. Alan nyt käymään vähän pidemmillä lenkeillä ja ehkä yritän ottaa vähän hölkkäaskeliakin, jotten olisi ihan rapakunnossa fyysisesti synnytyksessä. Huomenna alkaa jo 37. raskauviikko, eli enää viikko ja yksi päivä siihen, että vauva on täysiaikainen. <3
Somet

Posted by

Moikka! Olen Heidi, 27-vuotias bloggaaja, harrastevalokuvaaja ja kolmen lapsen äiti Pirkanmaalta. Blogini on kokoelma minulle tärkeitä asioita, kuten lapsiperhearkea, luonnonystävän teemoja sekä hyvinvointia käsitteleviä aiheita.

Vastaa