4. ÄITIYSPOLIKÄYNTI

Eilen kävin äitiyspolilla neljättä kertaa. Ensin menin taas kätilön huoneeseen, jossa mitattiin verenpaine, otettiin syke- ja supistuskäyrää ja kirjoitettiin lääkärille meneviin tietoihin viimeaikaisesta olotilasta. Kerroin päänsäryistä ja supistusten laantumisesta. Verenpaine oli hyvä, samoin käyrä, eikä yhtään supistusta piirtynyt! <3
Imetyskoru saatu By Pinjalta

Seuraavaksi menin lääkärin vastaanotolle. Sisätutkimusta ei tehty, jottei kohdunsuu provosoituisi, mutta ultralla taas mittailtiin vauvaa ja kohdunkaulan pituutta. Kohdunkaulaa onkin nyt hyvät 2,5 senttiä! Se on juuri riskirajalla, mutta olen onnellinen, että se on kasvanut. Vauva on sironpuoleinen, painoarvioksi tuli noin 1,7 kiloa. Vyötärönympärys oli kuitenkin hyvä, joten vauvan kasvusta tai istukan toiminnasta ei sinällään tarvitse huolehtia. Vauva on kääntynyt nyt luultavasti lopullisesti raivotarjontaan ja on ihan lähtökuopissa todella alhaalla.

Puhuttiin lääkärin kanssa vielä synnytyksestä. Kuten ollaan aiemminkin jo puhuttu, niin nopea siitä erittäin suurella todennäköisyydellä tulee. Sairaalaan tulee lähteä heti säännöllisten supistusten alettua, vaikka ne eivät olisi kipeitäkään. Jos mies ei satu olemaan kotona ja tulee yksikin kipeä supistus niin on melkein soitettava ambulanssi ja hätäkeskukseen täytyy lääkärin mukaan sanoa, että näin on käsketty tehdä äitiyspolilla. Tämä lääkäri oli siitä täysiaikaisena käynnistämisestä nyt sitä mieltä, ettei se ole vaihtoehto. Istukka on ”jumiutunut” sektioarven päälle ja sektioarpi on muutenkin kipuillut koko raskauden ajan, joten annetaan mieluummin synnytyksen käynnistyä itsestään.
Lopuksi vielä sain ihania ja samalla hieman jännittäviä uutisia jatkon suhteen. Liikuntakielto lopetetaan ja jos ei mitään kummallista tapahdu niin seuraavan kerran marssin sisään Tayssiin synnytysvastaanoton ovista. Kontrolleja ei siis tule, enkä kokenut synnytystapa-arviollekaan enää tarvetta, kun eilen käytiin ne asiat jo hyvin läpi. Mitään hikilenkkejä tai kymmenen kilometrin vaelluksia ei saa lähteä tekemään, mutta saan lenkittää koiraa, nostella lapsia ja elää kotona ihan tavallista arkea. Lääkärin mukaan tyttö tulee olemaan hyvävointinen vauva kolmen kortisoniannoksen ansiosta vaikka syntyisi viikon tai kahden päästä. Näin ollen ei ole mitään syytä, miksen lähtisi nauttimaan ihanista lämpimistä päivistä ulkoilun merkeissä. Se jos mikä parantaa minun oloani kaikin mahdollisin tavoin.

Vastaa