36. RASKAUSVIIKKO
Raskaudesta on nyt takana 87,5% ja 245 päivää. Laskettuun aikaan on matkaa jäljellä enää 35 päivää, 5 viikkoa, 1,16 kuukautta. Kahden viikon kuluttua vauva on täysiaikainen. Seuraavaan neuvolakäyntiin on aikaa 6 päivää. Äitiysloma alkoi eilen.
 
Vauva Tällä viikolla vauvan paino nousee keskimäärin 2,59 kilosta 2,76 kiloon ja pituutta hänellä on noin 45 senttiä. Vauva varastoi yhä rasvaa valmistautuessaan elämään vatsan ulkopuolella. Vauvan liikkeet ovat selvästi muuttuneet jo hitaamiksi ja työntyvämmiksi, eikä nopeita potkuja tai suuria pyörähdyksiä enää tapahdu niin usein. Toivon, että saisin tehdä vielä kaksi raskausviikkopostausta, jotta hänellä olisi mahdollisimman hyvä startti elämälle. Vauva on kuitenkin jo lähes valmis, ja keuhkojen kypsyttelyn ansiosta hän luultavasti pärjäisi jo todella hienosti ilman lastenosaston hoitoa, vaikka syntyisi tällä viikolla.
Raskausoireet Ruokahalua ei oikein ole ollut vähään aikaan. Se voi osittain johtua lämmenneistä ilmoista, mutta vatsalaukun ollessa yhä enemmän puristuksissa kasvavan kohdun vuoksi, ei oikein tee mieli syödä. Jäätelöhimo on kokonaan poissa, mutta bensa tuoksuu vieläkin hyvälle. En ole alkanut sitä kuitenkaan imppaamaan, haha! Vanhat, edellä ajavat autot riittävät vallan mainiosti. Jonkinlaista pesänrakennusviettiä on ollut siitä saakka, kun sain tuomion ennenaikaisen synnytyksen uhasta, mutta se on kyllä voimistunut nyt hieman ajan kuluessa. Takapiha on saatu jonkinlaiseen kuntoon onneksi, niin päästään sinne nauttimaan kesäpäivistä näiden sateiden loppuessa. Vauvan liinavaatteet, tyynyt ja täkit täytyy pestä vielä ja sairaalakassi katsoa loppuun. Turvotus on jotain ihan jäätävää, enkä enää keksi mitään, millä saisin sen kuriin. Juon 3-4 litraa vettä, syön ananasta, mansikoita ja juon vihreää teetä useita kupillisia päivittäin. Vältän sokeria ja vehnäähän en voi edes syödäkään. Kai tämä sitten häviää synnytyksen jälkeen. Onko teillä kokemusta loppuraskauden turvotuksesta? Supistukset ovat pysyneet maltillisina, muutamia polttoja on tullut ja niiden yhteydessä irtoillut taas sitä ah niin ihanaa limatulppaa.
Mieliala Muuten hyvä fiilis, mutta turvotus alkaa ärsyttää ihan toden teolla. Sen takia olen aamuisin aika huonotuulinen, koska sormiin sattuu ja tuntuu, ettei kasvoja edes tunnista. Yleistila on kuitenkin hyvä kaikesta huolimatta, ja odotellaan rauhallisin mielin vauvaa. Enää ei tarvitse pelätä vauvan terveyden tai hengen puolesta, ja se on osaltaan rauhoittanut mieltä ja parantanut unenlaatua. Mitään ”tulejotulejotulejo” fiilistä ei ole myöskään ollut, vauva saa rauhassa kasvaa niin pitkään kuin vain mahdollista.

2 thoughts on “36. RASKAUSVIIKKO

  1. Hahhaah 😀 Kiitos! Tossa vaan ei satu näkymään se raskausarpikasa, joka mulla vaan kasvaa ja kasvaa navan alapuolella 😛

Vastaa