31. RASKAUSVIIKKO
Raskautta takana 210 päivää. Jäljellä 70 päivää, 10 viikkoa, 2,3 kuukautta. Vauva on täysiaikainen 23.6. eli 49 päivän, 7 viikon, 1,6 kuukauden kuluttua. Vauva pystyy torjumaan pieniä infektioita kolmen viikon kuluttua, eikä hänen mahdollista syntymäänsä yritetä sen jälkeen enää estellä. Äitiysloman alkuun on aikaa 34 päivää, eli reilu kuukausi.
 
Ihanaa, pääsen tänään erittäin todennäköisesti kotiin . Eilisessä lääkärintarkastuksessa kohdunkaulan tilanne oli parantunut jonkin verran. Lepo on vähentänyt vauvan pään aiheuttamaa painetta kohdunkaulalle, ja millejä on tullut lisää. Sain eilispäivän liikuskella osastolla ihan normaalisti ja istua pelkän makaamisen sijaan. Tänään nähdään lääkärin kontrollissa, kuinka paljon ns. normaali oleminen vaikuttaa kohdunkaulan tilanteeseen. Sen mukaan voidaan sitten arvioida, että kuinka levossa täytyisi kotona sitten olla. Toki, jos jotain radikaalia tässä nyt on päässyt taas tapahtumaan niin voi olla, etten pääsekään pois. Lääkäri oli kuitenkin eilen melko varma siitä, että päästään lepäilyllä ihan hyville viikoille tytön kanssa. Eihän sitä voi koskaan tietää, mitä tapahtuu. FFN -testi kertoo omaa tarinaansa, vauvan alhaallaoleskelu omaansa ja parantunut kohdunkaulan tilanne taas ihan toista. Fakta on se, että kukaan täällä ei ole ennustaja. Rauhallisesti otetaan oltiin sitten kotona tai sairaalassa, ja paljoa sen enempää me ei pystytä tähän tilanteeseen vaikuttamaan.

Viime raskausviikon kuulumisia täällä onkin ollut jo esillä äitiyspoli- ja osastohöpinöiden lomassa. Siihen nyt ei voi paljon mitään lisätä. Tilanne näytti huonolta, ja nyt se on taas onneksi pikkuisen parempi. Vauvalla on kaikki tosi hyvin. Hän liikkuu erittäin aktiivisesti, vaikka pysytteleekin nyt vain pää alaspäin. Sykekäyrät ovat olleet priimaa ja painoarvioksikin tuli tiistaina 1,5 kiloa. Viikonloppuna oli liitoskipuja runsaasti, mutta nekin ovat täällä osastolla lepäillessä vähentyneet. Tämänhetkistä painonnousuani en tiedä, koska neuvolakäyntejä on vähennetty äitiyspolikontrollien vuoksi ja kotona en käy vaa’alla. 10.5. minulla olisi aika neuvolalääkärille, mutta senkin ajan voin luultavasti perua, mikäli kontrolleja äitiyspolille tulee vielä säännöllisesti. Turvotuksia on ajoittain, varsinkin nyt muutaman päivän makaamisen jälkeen tuntuu, että kasvot ovat ihan pallot ja olo muutenkin tuhdimpi. Lisäksi vanhat, navan ympärillä olleet raskausarvet ovat alkaneet punoittaa. Niistä en stressaa, Bio Oilia vaan ahkerasti päälle, niin kyllä ne siitä sitten synnytyksen jälkeen taas haalenee. Energiatasot ovat nousussa, nukuin kaksi edellistä yötä todella hyvin!
Supistukset ovat olleen niitä samoja kivuttomia harjoitussupistuksia kuin tähänkin saakka. Eilen aamukäyrälle piirtyi muutamia kevyempiä harjoitussupistuksia, joiden aikana arvo nousi neljästätoista neljäänkymppiin ja yksi voimakkaampi, kivuton supistus nosti arvon seitsemäänkymppiin. Tuon kohdun ulkopuolelta mittaavan laitteen arvot eivät kuulemma ihan vastaa supistusten todellista voimakkuutta, mutta sain kuitenkin jälleen supistuksia estävää lääkettä niiden tiheyden vuoksi. Illalla supistuksia ei enää juurikaan tullut, olisiko kaksi kevyttä piirtynyt käyrälle. Juuri anopin kanssa puhuin tästä, että olen ihan ihmeissäni, miten paljon tavalliset harjoitussupistukset voivat aiheuttaa harmia kohdunkaulaan minun tietämättäni. Hän veikkasi, että voi osittain johtua mun korkeasta kipukynnyksestä. Pitää ehkä paikkansa, enhän ennen Eetunkaan synnytystä pitänyt supistuksia kovinkaan kummoisina, ennen kuin olikin sitten jo tosi kyseessä. Aika salakavalasti se tilanne saattaa siis kehittyä -tai toisaalta olla myös kehittymättä. Kuten olen jo varmaan miljoona kertaa sanonut, niin päivä ja viikko kerrallaan elellään. Aika näyttää, mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Onneksi lähisuku on valjastettu lastenhoitoavuksi, niin ei ainakaan sen puolesta tämän kolmannen tarvitse tulla ihan liian aikaisin.  

Kiitos Taysin henkilökunnalle hyvästä hoidosta ja huolenpidosta. Erityisen iso kiitos superille huonetoverilleni, oli ihanaa tutustua! Isot onnitteluhalit kasvavalle perheellesi. 

 
❤    ❤    ❤    ❤    ❤
 
 

Vastaa