27 TUNTIA MUN KANSSA

Meillä on tällä viikolla jälleen sairastettu, ja kaksi pienintä ovat olleet koko viikon pois päiväkodista. Evelle nousi kuume sunnuntaina, ja pian sen jälkeen alkoi järkyttävä haukkuva yskä ja hengitysvaikeudet. Käytiin lääkärissä maanantai-iltana, kun hengitys oli todella raskasta ja vaivalloista. Päästiinkin jonojen ohitse suoraan ilmoittautumisesta lääkärille ja siitä ottamaan sumutteena hengitysmaskin kautta adrenaliinia ja suun kautta kortisonia. Kuumelääkkeeksi annoin Evelle lääkäriin lähtiessä Pamol+Ibuxin yhdistelmän lääkärin antaman annostusohjeen mukaan, mutta siitä huolimatta kuume oli noussut ilmateitä avaavaan lääkkeenoton aikana 38:sta 40:een. Jäätiin sitten tarkkailuun odottamaan, laskisiko kuume ottamalla vaatetta pois ja pitämällä kylmää pyyhettä otsalla, ja onneksi se tehosi. Diagnoosiksi muodostui akuutti kurkunpääntulehdus, mutta keuhkoputkentulehdustakaan ei suljettu pois, joten täytyy tarkkailla tilannetta. Lapset ovat pois päiväkodista myös loppuviikon, perjantai heillä kun olisi muutenkin vapaapäivä. Evellä on edelleen yötä vasten ollut kuumettakin, joten parempi sairastaa nyt ihan rauhassa.

Tämä viikko on tuonut mieleen sen ajan, kun pienet olivat koko ajan mun kanssa kotona, ja se sai miettimään kuinka meidän arki onkaan muuttunut mun töiden ja opintojen aloituksen myötä. Ajattelin tulla kertomaan tänne meidän päivästä tavallisena arkipäivänä, vaikkakin tavallista arkea on ollut hyvin minimaalisesti kaiken tämän sairastelun keskellä. Tykkään itse katsella esimerkiksi Youtubesta paljon perhevlogeja (en tosin Suomalaisia juurikaan, mutta erityisesti Floridalainen KKandbabyJ -kanava on tullut tutuksi tässä vuosien mittaa) ja blogeistakin on kiva seurata muiden lapsiperheiden perusarkea, jotenkin sellainen perus tallaaminen vaan uppoaa muhun kaikista eniten. Toivottavasti ensi viikolla päästäisiin taas takaisin normaaliin rytmiin. Koulutehtävät on jääneet vähälle huomiolle nyt viime viikkoina, ja on hieman ahdistunut olo, kun osa palautuksista on myöhässä. Onneksi ensiviikonloppuna on lähipäivät kolulla, niin saan taas kunnolla kiinni siitä, missä mennään.

Tässä nyt meidän yksi maanantaipäivä, kun perheessä on ekaluokkalainen, kaksi päiväkoti-ikäistä ja tehdas- sekä etätyöläinen.

Maanantai 7/10/2019

05:00 A:n kello kilahtaa soimaan, ja hän nousee sängystä torkuttamatta ja hyppää suoraan vaatteisiinsa kuin palomies konsanaan. En tajua miten hän pystyy siihen, mä oon ihan täysin vastakohta hänelle aamuisin. Mies käyttää koiran aamupissillä ja lähtee töihin.

06:20 Mun herätyskello soi, ja torkutan sen automaattisesti 5 minuutin päähän. Ja sitten torkutan sen uudestaan viiden minuutin päähän. Kurkku on kipeä, ja tunnen iholla, että ihan taatusti nousee kuume vielä lähipäivinä.

06:30 Nousen hipihiljaa perhepedistä, jossa taapero yhä tuhisee täydessä unessa. Otan huoneesta mukaan vaatteet, puhelimen, silmälasit, eilisen vesilasin, tietokoneen ja työkansion. Ensimmäisenä aamulla käyn yleensä vaa’alla. En osaa selittää sitä muuten kuin pinttyneenä tapana, josta en ole koskaan päässyt eroon. Sitten juon kaksi ruokalusikallista omenaviinietikkaa sekoitettuna kylmään veteen ja otan olohuoneeseen mukaani vesikannun, josta juon aamun aikana noin litran vettä. Kehon nesteyttäminen on mulle oikea elämäntehtävä, koska en inhoa mitään muuta niin paljon kuin pöhöttynyttä oloa. Käyn vielä aamupesulla ja laitan hiukset yleensä vaan kinni.

07:00 Aloitan työpäivän käymällä läpi sähköpostit ja katson työpaikan aikataulusovelluksesta minulle laaditun ohjelman. Erityisesti kiinnitän huomiota siihen, tuleeko päivän aikana skype-palavereita tai olenko saanut korjattavaksi aikaisempia töitä, niillä on yleensä päivän tai parin palautusaika. Tälle päivälle on merkitty aamupalaveri kello 10. Sen lisäksi ohjelmassa on sisällöntuotantoa yrityksen verkkosivuille ja ihan perustason somemainonnan laatimista eri kanaviin. Keskityn aamun sähköposteihin ja aloitan kirjoittamista.

7:30 Antti herää, ja menee omatoimisesti aamupesuille ja syömään aamupalaa. Jatkan itse aamuhalien jälkeen kirjoittamista, Antti tuli viereen sohvalle katsomaan lastenohjelmia aamupalan jälkeen.

8:00 Eetu ja Eve heräävät. Tässä kohtaa on aika laittaa kone kiinni ja syödä aamupalaa pienten kanssa. Katkaisen pätkäpaaston yleensä klo.8-9 ja aloitan sen uudelleen klo.17-18. Aamupalan, aamupesujen ja vaatteiden valinnan jälkeen tarkistetaan kaikkien reput päivää varten vielä viimeisen kerran. Laitan pyykkikoneen pyörimään ja tiskit koneeseen. Ehdin nopeasti harjata tukan auki nutturalta ja lisätä kasvoille vähän eloa kulmakynällä, poskipunalla ja ripsarilla.

8:45 On aika lähteä päiväkotiin. Pakataan reput rattaisiin ja lähdetään porukalla kohti päikkyä, johon meiltä on matkaa noin 900 metriä. Antti haluaa tulla mukaan, vaikka olisi voinut myös odottaa kotona vielä. Pienten viemisen jälkeen viedään rattaat takaisin kotiin, otetaan koira tilalle ja sitten lähdetään tallustamaan kohti koulua.

9:50 Palasin kotiin saattamasta Anttia. Laitan koiralle aamuraksut ja puhdasta vettä kuppiin.

10:00 Siirrän työpisteen takaisin omalle työpöydälle. Aamupaltsu skypessä kestää puoli tuntia, jonka jälkeen jatkan kirjoittamista.

12:00 Pidän mun 20 minuutin ruokkiksen tässä kohtaa, ruoaksi lämmitän nopeasti Oumphia ja kasviksia. Siivoan keittiöstä sotkut ja pesen vessan, kun aikaa on vielä jäljellä. Täytän vesikannun.

12:20 Viimeistelen tekstin, jonka aloitin aamulla, ja lähetän sen hyväksyttäväksi. Jatkan loppuajan markkinoinnin parissa.

13:50 Hyvin tarpeellinen kahvitauko, päätä särkee ja ihoon sattuu. Mittaan kuumeen, mutta se on vain 37,4.

14:00 Mies on lähtenyt töistä ja on hakemassa pieniä päiväkodista. Antti pääsee myös ja lähtee kävelemään kotiin. Tarkistan vielä puhelimen FamilyLink -sovelluksesta, että hän varmasti lähtee kotiin päin.

14:15 Mies ja lapset tulevat kotiin. Tutut äänet kantautuvat olohuoneesta; mies sihauttaa auki kokistölkin ja pleikkarin humina kantautuu makuuhuoneeseen. Lapset ryhtyvät omiin leikkeihinsä, ja juoksevat ympäri huonettaan.

14:30 Antti tulee kotiin, syö välipalaa ja tekee läksyt. Nyt on kaikki kotona, olo on tässä kohtaa aina helpottunut. On kivaa, kun lapsilla on omat touhunsa koulussa ja päikyssä, mutta on kyllä kaikkein parasta, kun he ovat täällä kotona. Aloitan itse yhteenvedon koostamisen työpäivästä.

15:00 Lähetän yhteenvedon esimiehelle ja kuuden tunnin työpäivä on täynnä. Käyn antamassa halit kaikille ja rojahdan miehen päälle sohvalle. Päätä vaan jomottaa, vaikka otin jo kaksi buranaa. Keitän lisää kahvia ja tarkistan, onko ajastettu postaus suihkukaappi -onnettomuudesta päässyt blogiin asti. Postaan sen vielä Facebook -ryhmiin. Valmistelen kahta seuraavaa postausta hetken aikaa, ajastan instagrampostauksen ja tarkistan aikataulun huomiselle töiden osalta. Mies käyttää koiran lenkillä lasten kanssa. Täytän vesikannun kolmannen kerran, ja juon sen vielä päivän loppuun mennessä.

17:00 Lähdetään anopin synttärikahveille. <3

19:00 Tullaan kaupan kautta kotiin. Lapset ja mies syövät iltaruokaa, sen jälkeen käytän lapsia suihkussa (paitsi Eveliinaa, joka visusti kieltäytyi suihkuun tulemasta). Katson Eetulle päiväkodin valokuvausta varten siistit vaatteet valmiiksi, Even kuvaus onkin vasta keskiviikkona, vaikka olin ihan varma, että ne olisi samana päivänä.

20:00 Lapset syö vielä vähän iltapalaa. Sitten onkin aika mennä hampaanpesujen kautta sänkyyn. Antti lukee sängyssä legolehteä, Eetu leikkii omassaan pikkuautoilla. Pyykkikone on valmis, joten ripustan pyykit kuivumaan ja viikkaan puhtaat kaappeihin, ajastan myös uuden koneellisen aamuksi.

21:30 Mies käyttää koiran vielä ulkona ja menee sen jälkeen Even kanssa nukkumaan. Siivoan olohuoneen ja keittiön, jotta aamulla on kiva nousta uuteen päivään. Käyn iltapesulla ja katson eilen kesken jääneen Maajussille Morsiamen loppuun C Moresta.

22:30 Luen vähän aikaa kirjaa. Yritän aina välillä vaihtaa puhelimen selaamisen lukemiseen illalla, mutta yleensä Youtube tai katsomatta jääneet sarjat vie voiton.

23:00 Menen sänkyyn ja mittaan kuumeen uudestaan, mittari näyttää 38. Arvasin, mutta jos ei nouse enempää niin teen töitä normaalisti huomenna.

03:50 Herään migreeniin ja käyn ottamassa reilun annoksen panadolia, en löydä mun Buranapakettia mistään. Kissa maukuu, unohdin täyttää sen ruokakupin illalla. Täytän sen tarpeettoman täyteen ja menen takaisin sänkyyn, uni tulee nopeasti. Ehdin vielä nähdä ihan random unia siitä, että koira oksentaa lattialle.

05:00 Havahdun siihen, että miehen herätyskello kilahtaa soimaan ja hän nousee sängystä jälleen kerran torkuttamatta, en oikeasti tajua. Hän käyttää koiran pissillä ja lähtee töihin. En saa unta enää, joka paikkaa särkee. Mittaan kuumeen, 40,6. Käyn etsimässä Buranapakettia uudestaan, ja se löytyykin keittiön yläkaapista. Keitän kahvia ja menen takaisin sänkyyn katsomaan streamia. Nukahdan vielä takaisin.

08:00 Antti herää, ja menee syömään aamupalaa. Nousen itsekin sängystä ja soitan anopille, että voisiko hän viedä lapsia tänään kouluun ja päiväkotiin. Lähden laittamaan reppuja valmiiksi, ja Eetun huoneeseen hiippaillessani astun koiran oksennukseen.

Vastaa