27. raskausviikko

Raskautta kulunut 182 päivää eli 65%. Aikaa laskettuun aikaan on jäljellä 98 päivää eli 14 viikkoa eli 3,27 kuukautta. Vauva on täysiaikainen 11 viikon kuluttua, eikä hänen syntymistään koiteta enää estää yhdeksän viikon kuluttua. Äitiysloman alkuun on aikaa 62 päivää eli 2,03 kuukautta. 

Tällä viikolla vauva on noin 32 sentin mittainen ja nostaa painoaan keskimäärin 950 grammasta 1075 grammaan. Hän kerryttää ihonalaista rasvaa ja hikka saattaa yllättää. Itse en ole vielä tuntenut yhtään tytön hikkaa. Ajatella, että toinen raskauskolmannes alkaa olla jo loppusuoralla ja viimeinen kolmannes alkaa jo kahden viikon päästä! Maanantaina minulla on 5. neuvolakäynti ja 18. päivä äitiyspolikäynti. 
Oma olo ei ole muuttunut suuntaan tai toiseen. Kivut ja supistukset vaivaavat edelleen ja öisin saan nukuttua 2-5 tuntia. Väsyttää, mutta onneksi tytöllä on kaikki hyvin <3. Hän potkii ja pyörii masussa hurjasti. Hän myös reagoi puheeseen ja kosketukseen, ihanaa kommunikoida oman vauvan kanssa jo näin varhain!
Kävin tänään tutkailemassa turvakaukaloita ja löysinkin muutaman hyvän vaihtoehdon. Me ostettiin tytölle uudet vaunut, kun meidän vanhat Orat alkaa olla jo aikansa eläneet. Tytön uusiin Teutonioihin saakin kiinnitettyä adapterilla monet eri turvakaukalot, joten meidän elämä helpottuu huomattavasti verrattuna poikien vauva-aikoihin! Vaunuista on tulossa erikseen oma esittelypostaus, jonka teen yhteistyössä Vauvatalo Johannan kanssa. Voin paljastaa jo, että vaunut ovat vieneet oman sydämeni mennessään ja isäntäkin tykkää, kun työntöaisan saa nostettua jopa 186 senttiselle miehelle sopivaksi!

Olen jälleen sairauslomalla. Hakeuduin työkavereiden ohajauksesta tehtaallamme olleen työterveyshoitajan kautta työterveyslääkärille, joka oli todella ihana ja ymmärtäväinen tilani suhteen. Ei tullut yhtään ”raskaus ei ole sairaus” -kommenttia ja hän todella kuunteli, mitä sanoin. (Se ulkomaalainen päivystyslääkäri, jolla kävin aiemmin, oli kirjoittanut potilastietoihini ihan höpönlöpöjä, mm. raskausviikot, työpaikka/työn rasitus sekä diagnoosi olivat virheelliset. Sen lisäksi tekstissä lukee ”ei kipuja”, vaikka niitä minulla nimenomaan on 24/7.) Sairauslomaa kestää nyt äitiyspolikäynnin yli ja menen 20. päivä samalle työterveyslääkärille kontrolliin, jolloin sairauslomaa joko jatketaan äitiysloman alkuun asti tai sitten ei. Jos kivut ja supistukset ovat tällaiset edelleen silloin, niin todennäköisesti en ole töihin enää palaamassa. Työnantaja on samaa mieltä siitä, ettei siellä ole tarpeellista pahentaa omaa oloa ja pahimmillaan vaarantaa vauvan terveyttä ja olen todella kiitollinen, että hän sanoi sen minulle. On paljon helpompaa käsitellä sairauslomaan liittyvää ahdistusta, kun tiedän, että töissä ei ajatella siitä negatiivisesti. Mies on myös tosi helpottunut, kun minulla on helpompi olla kaikinpuolin eikä tarvitse itkeä kipuja tai huonoa omaatuntoa harva se päivä. 
Nyt aletaan rauhoittua viikonloppuun. Ihanaa perjantaita kaikille! <3
Somet

Posted by

Moikka! Olen Heidi, 27-vuotias bloggaaja, harrastevalokuvaaja ja kolmen lapsen äiti Pirkanmaalta. Blogini on kokoelma minulle tärkeitä asioita, kuten lapsiperhearkea, luonnonystävän teemoja sekä hyvinvointia käsitteleviä aiheita.

Vastaa