2. NEUVOLAKÄYNTI

Paino: +1,7kg, 
Muutos: +248 g/vk  
Verenpaine: 123/71
Pissa: Puhdas
Vauvan syke: + (150)
Vauvan liikkeet: ++

Eilen oli toinen neuvolakäynti. Ensimmäisenä hoitaja kyseli viimeviikkojen kuulumisia ja vointia. Kerroin hänelle migreenistä ja kummallisesta häntäluukivusta, jota on jatkunut nyt noin nelisen viikkoa kokoajan voimistuen. En halua jäädä töistä sen vuoksi sairauslomalle, joten koitan löytää jonkin keinon lievittää kipua. Sauna auttaa sekä lantio- että alaselkäkipuun työpäivän jälkeen, mutta helpostus on tosiaan vaan väliaikaista eikä auta enää seuraavaan työpäivään. En koe venyttelystäkään olevan mitään apua, ja liikunta vain lisää sitä. Esimerkiksi maanantaina kävelin viitisen kilometriä kuvailemassa, ja lantio/häntäluu kipeytyi jo ennen iltavuoron alkua. Töissä se sitten paheni ja paheni, ja lopulta rappusten nouseminen sai melkein kyyneleet silmiin. Onko teillä koskaan ollut häntäluukipua raskausaikana? Saitteko siihen jotain apua, ja mitä?
Hoitajan mukaan kipu johtuu raskaushormoneista ja moni odottava äiti on maininnut siitä neuvolassa. Hän sanoi, ettei kivulle oikein voi mitään, se saattaa mennä itsekseen ohi, tai sitten ei. Ainoa asia, jonka voin itse tehdä, on välttää kipua aiheuttavaa toimintaa. Migreeneiden vuoksi menen työterveyslääkärille ensiviikon maanantaina, ja toivon saavani sieltä jotain apua. Kohtaus tulee tällä hetkellä 2-3 kertaa viikossa ja kestää välillä jopa yli vuorokauden. Neuvolassa sanottiin, että toisella raskauskolmanneksella panadolin kaveriksi voisi huoletta ottaa 400mg buranaa kohtaukseen, mutta käyn nyt vielä juttelemassa lääkärin kanssa, joka tietää migreenihistoriani tarkemmin. Kuulemma myös panacodeja saisi käyttää, mutta kyllä itseäni vähän hirvittäisi käyttää kodeiinia raskausaikana.

Muuten kerroin voivani hyvin, ja eläväni sellaisessa ihanassa raskauskuplassa. Oikesti noi vaivat on mulle ihan sivuseikka, oon vaan niin todella onnellinen, että kaikki on hyvin ja pikkuinen voimissaan! Kuulumisten jälkeen mitattiin verenpaine ja kävin vaa’alla. Sen jälkeen kuunneltiin sydänäänet ja vihdoinkin ne kuuluivat selkeästi myös neuvolan laitteella, heti ensimmäisestä kohdasta, johon hoitaja laski anturin.

Käynnistä jäi taas tosi hyvä mieli, onneksi sain tähän raskauteen eri tädin kuin viimeksi. Seuraava neuvolakäynti on 8.2, eli neljän viikon päästä ja siitä seuraava käynti onkin sitten jo rakenneulra 7.3.

En kestä, kattokaa miten iso oon ollu! Tässä raskausviikko 35+0 Eetua odottaessa!

2 thoughts on “2. NEUVOLAKÄYNTI

  1. Vitsit, mä mietin jo sillon kun viimeks käytiin että ootteko jo kohta kolmatta odottamassa, mutta en kehdannu mitään sanoo 😀 Oon onnellinen teidän puolesta ja odotan kanssa innolla tulokasta. Ihan outoa sanoa näin, kun en ikinä ole mikään lapsi-ihminen ollut. 😀 Kiva odottaa, että kummankohan näköinen asukki sieltä sitten lopulta putkahtaa! ^^

  2. Mun teki niiin paljon mieli kertoo! Mut ei voinu vielä =D. Ihanaa, kun ootat myös pikkusta <3. Kivaa miettiä, että kukahan siellä tällä kertaa asustelee :3

Vastaa