1KK NEUVOLALÄÄKÄRIKÄYNTI

Kävimme maanantaina vauvan kanssa ensimmäistä kertaa neuvolassa, eli tämä oli toinen  neuvolan terveydenhoitajan tapaaminen. Meidät vastaanotti minun äitiysneuvolan terveydenhoitajani nyt viimeistä kertaa, ja pakko kyllä sanoa, että haikeaksi veti. Hän on todella mahtava terkka ja olen iloinen, että hän on juuri meidän neuvolassamme hoitamassa Valkeakoskelaisia äitejä.

Ensimmäisenä juteltiin yleisesti siitä, miten kotona on arki lähtenyt rullaamaan, vauvan voinnista, imetyksestä ja hieman tulevaisuuden suunnitelmista. Arki lähti meillä todella hyvin käyntiin, mutta kipujen lisäännyttyä mielialani hieman notkahti ja stressitaso nousi. Kirjoitan erillisen postauksen tuosta hankalammasta ajanjaksosta. Pääsääntöisesti meillä on mennyt todella hienosti ja myös tällä hetkellä arki rullaa omalla painollaan tosi hyvin. Vauvan imuote on edelleen hyvä, ja maitoa tulee vieläkin yli oman tarpeen. Olen nyt ollut pumppaamatta, jotta maidonnousu ei sen vuoksi enää kiihtyisi, mutta silti vaan tulee maitoa ihan ylimäärin. Sainkin nyt neuvolasta ohjelappusia äidinmaidonluovuttajaksi aikoville, ja olen Taysiin huomenna yhteydessä sen tiimoilta. Vauvalla ei ole ollut mitään pieniä ilmavaivoja kummoisempia vatsaongelmia, enkä usko hänen enää kehittävänkään mitään koliikkia tai muuta suurempaa. Tyttö on tyytyväinen ja hiljainen vauva. Oma termperamentti ja luonne on alkanut jo hieman vilahdella kyllä. Hän seurustelee mielellään tuijottamalla suurilla silmillään ja ähisemällä jotain hassua äidin ja muiden kummalliselle höpinälle.

Vauva on kasvanut loistavasti, ja sekä minun että A:n veikkaukset painonnousun suhteen menivät ihan pieleen. Ensimmäiset vaatteet ovat nyt jääneet pieniksi, ja ne pakkasin Lastenkirppis Inton ostopalveluun viemieni poikien ja äitiysvaatteiden joukkoon. En kyllä toisaalta yhtään ihmettele tytön kasvamista, hän syö päivittäin todella paljon. Päivisin vauva pyytää ruokaa edelleen noin kolmen tunnin välein. Illalla hän tankaa oikein tiheästi tunnin, välillä jopa puolen tunnin välein. Yön hän nukkuukin sitten hyvin, usein ihan varhaiseen aamuun saakka. Ensimmäinen aamuimetys tapahtuu tällä hetkellä kello neljän ja viiden välillä. Edellisessä neuvolapostauksessa mainitsemani napasieni(epäily) on nyt hoidettu. Puuteri ja septidin tehosivat nopeasti ja haju hävisi jo parissa päivässä. Napa eritti noin puolitoista viikkoa vielä sen jälkeen, mutta on nyt siisti ja kuiva.
Seuraava neuvolakäynti on kuuden viikon iässä 14. elokuuta ja kahden kuukauden neuvolakäynti samana päivänä jälkitarkastukseni kanssa 30. elokuuta. Pitäisi nyt tutustua kupari- ja hormonikierukoiden hyötyihin ja haittoihin, ja soitella valitsemastani ehkäisymuodosta neuvolaan parin viikon kuluessa. Koko kohtu pois vain, jos minulta kysytään tällä hetkellä, en yhtään kaipaa raskausajan vaivoja enää tähän osoitteeseen.
1kk neuvolakäynnin tiedot (suluissa 1vk tiedot)

Päänympärys: 36,8 (34cm)
Pituus: 51 (syntymämitta 48cm)
Paino: 3830g (2840g)
Iho: siisti (siisti)

Vastaa